Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020

Κάτω τα χέρια από την απεργία! Η απεργία και οι αγώνες μας είναι τα όπλα μας!


Ως Ταξική Πτέρυγα Πάτρας χαιρετίζουμε όλους/όλες τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, όλους/όλες τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες που έσπασαν στην πράξη το lockdown στην πολιτική και συνδικαλιστική δράση και στις 26/11 συμμετείχαν στις απεργιακές κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα ! 
Βρέθηκαν στο δρόμο και υπερασπίστηκαν το δικαίωμα τους στην απεργία διεκδικώντας Υγεία – Εργασία με δικαιώματα – Ελευθερίες κόντρα στον αντεργατικό και αντιλαϊκό οδοστρωτήρα κυβέρνησης – κεφαλαίου, κόντρα στην δολοφονική πολιτική της ΝΔ που εν μέσω πανδημίας θυσιάζει τις ζωές μας και στις πλάτες μας πάει να διαμορφώσει την μετά – covid εποχή , κόντρα στο έκτρωμα Βρούτση!
Στην Πάτρα είχε καλεστεί από την Ταξική Πτέρυγα και εργατικές συλλογικότητες συγκέντρωση στην πλ.Όλγας. 
Οι δυνάμεις καταστολής από νωρίς το πρωί είχαν αποκλείσει μεγάλο κομμάτι του κέντρου της πόλης καθώς και το σημείο συγκέντρωσης σπέρνοντας τον φόβο στον λαό να βρεθεί στο δρόμο, εκφοβίζοντας εργαζομένους – εργαζόμενες να διεκδικήσουν τον αυτονόητο δικαίωμα τους στην απεργία! 
Η «πολιτική» τους είναι η εξόντωση μας! Το είπε άλλωστε και ο Χρυσοχοΐδης ξεκάθαρα, πως η καταστολή και η παρουσία των δυνάμεων της αστυνομίας θα είναι μόνιμη σε κάθε κινητοποίηση από εδώ και πέρα για να ξεμπερδεύουν μια και έξω με τους αγώνες μας! 
Σπάζοντας στην πράξη την τρομοκρατία οι συλλογικότητες που καλούσαν σε απεργιακή συγκέντρωση και εργαζόμενοι/ες – αγωνιστές/ριες προχώρησαν σε κινητοποιήσεις έξω από super-market και εμπορικά καταστήματα και σε μοιράσματα σε χώρους δουλειάς και λαϊκές αγορές. 
Θα τους κάνουμε καθημερινά ξεκάθαρο πως δε θα μείνουμε άπραγοι! Στεκόμαστε στο πλάι όλων των εργαζομένων! 
Η πολιτική τους δε μας χωράει! Συμμετέχουμε - Οργανωνόμαστε στα σωματεία μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου