Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2019

Κάτι ωραίο φαίνεται να γεννιέται στα Βαλκάνια!


Τουλάχιστον τρία εργατικά σωματεία από την Ελλάδα ως τώρα έχουν εκδηλώσει την αλληλεγγύη τους στον απολυμένο πρόεδρο του σωματείου των μεταλλωρύχων στην Μπουλκίζα της Αλβανίας (δείτε εδώ την ιστορία: https://www.facebook.com/ourbalkans/posts/733649783806540)
Η τριήμερη απεργία στην οποία προχώρησαν οι μεταλλωρύχοι του ορυχείου χρωμίου της Μπουλκίζα εν μέσω της κατάστασης έκτακτης ανάγκης λόγω του σεισμού στην Αλβανία είναι ένας πολύ σημαντικός αγώνας ενάντια στον αυταρχισμό και τις αντεργατικές πρακτικές. Όπως τονίζουν σε πρόσφατη ανακοίνωσή τους οι μεταλλωρύχοι:
"Φίλοι και αδέλφια! Αυτές οι τρεις μέρες απεργίας ήταν ηρωικές. Αντέξαμε το κρύο και 12ωρα επί ποδός για τα δίκαια δικαιώματά μας. Αντιμετωπίσαμε την ξεδιάντροπη πίεση της πουλημένης αστυνομίας και την κακομεταχείριση εκ μέρους της εταιρείας Albchrome.
Αδέλφια! Αυτές τις τρεις ημέρες έχουμε δημιουργήσει μία διαφορετική ενέργεια: την πίστη μεταξύ μας και την ελπίδα, τα οποία έχουν τόσο συχνά ματαιωθεί στην Μπουλκίζα.
Η υποστήριξη από τους παλαιούς μεταλλωρύχους με τις πολλές εμπειρίες τους και αυτή των νέων ανθρώπων αποτέλεσαν μία ανίκητη δύναμη. Μαζί έχουμε δημιουργήσει ένα γεγονός που δεν έχει ξανασυμβεί στην Μπουλκίζα.
Αδέλφια! Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να σταματήσουμε! Μια ζωή χωρίς ασφάλεια, δικαιώματα και αξιοπρέπεια δεν είναι μια ζωή άξια να τη ζήσουμε.
Η απεργία μας συνεχίζεται!"
Η εργατική αλληλεγγύη από την Ελλάδα έφτασε στους μεταλλωρύχους από τον Σύλλογο υπαλλήλων βιβλίου-χάρτου στη Θεσσαλονίκη, ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας και το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου