Σάββατο 10 Αυγούστου 2019

Αλλο ένα απίστευτο περιστατικό εργοδοτικής τρομοκρατίας. Αφεντικό έβαλε μαχαίρι στο λαιμό συνδικαλίστριας και την απείλησε ότι θα την σκοτώσει!



Άλλο ένα απίστευτο περιστατικό εργοδοτικής τρομοκρατίας έρχεται στην δημοσιότητα, για να προστεθεί σε ανάλογες καταγγελίες που υπάρχουν για τον εργασιακό μεσαίωνα που βιώνουν οι εργαζόμενοι, ειδικά αυτοί στις τουριστικές επιχειρήσεις.


Τα αφεντικά από τότε που ανέλαβε την κυβερνητική εξουσία το κόμμα του Μητσοτάκη έχουν ξεσαλώσει εντελώς. Στην ουσία θεωρούν ότι με την κάλυψη της δεξιάς κυβέρνησης, τους προσφέρεται η ασυδοσία, να αντιμετωπίζουν όχι απλώς σαν δούλους τους εργάτες, αλλά με παρόμοιο τρόπο που αντιμετώπιζαν τους σκλάβους τους, οι επιστάτες σε φυτείες της Αμερικής τον 18ο αιώνα!



Το παρακάτω τηλεοπτικό ρεπορτάζ του Αντένα για τις εργασιακές συνθήκες μεσαίωνα που επικρατούν σε μεγάλες τουριστικές μονάδες είναι συγκλονιστικό και ταυτόχρονα ανατριχιαστικό. Εγινε με αφορμή καταγγελία συνδικαλίστριας, μαγείρισσας σε ξενοδοχείο του Ιονίου, ότι ο εργοδότης της, της έβαλε μαχαίρι στον λαιμό και την απείλησε ότι θα την σκοτώσει αν δεν σταματήσει την συνδικαλιστική της δραστηριότητα με την οποία προέτρεπε τους συναδέλφους/ισες της να διεκδικήσουν τα εργασιακά τους δικαιώματα.



Το βασικό θέμα όμως είναι όχι απλώς να αναφέρουμε τέτοιες καταστάσεις αλλά να βρούμε τρόπο να τις περιορίσουμε. Και αυτό δεν γίνεται με άσφαιρες καταγγελίες. Πρέπει να επιλέξουμε μορφές πάλης που να είναι αποτελεσματικές μπροστά στην ολομέτωπη επίθεση που δέχεται η τάξη μας από τα αφεντικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου