Δευτέρα 28 Μαΐου 2018

Δελτίο τύπου από τη σύσκεψη αγώνα συλλογικοτήτων και αγωνιστών στην Πάτρα


Καταγγέλλουμε την ανταπεργιακή-αντεργατική φιέστα υπέρ της κυβέρνησης και του κεφαλαίου στις 30 Μάη! 
Παλεύουμε για απεργίες ταξικές απέναντι σε κυβέρνηση-κεφάλαιο-κοινωνική συμμαχία! 

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η σύσκεψη αγώνα που διοργάνωσαν εργατικές συλλογικότητες στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας, με τη συμμετοχή εργαζομένων, ανέργων και φοιτητών, ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-κεφαλαίου και απέναντι στη φιέστα της «Κοινωνικής Συμμαχίας» στις 30 Μάη. 

Πιο συγκεκριμένα, η κυβέρνηση προετοιμάζεται για την 4η αξιολόγηση, μέσα από την οποία έρχεται η επικύρωση πολλαπλών αντεργατικών μέτρων με στόχο την παράλυση του εργατικού κινήματος και του αγωνιζόμουν λαού και ταυτόχρονα, την ολοκληρωτική εκμετάλλευση κάθε ρανίδας ζωής των εργαζομένων. 

Σε αυτό το πλαίσιο συγκροτήθηκε και η «Κοινωνική Συμμαχία», ένας συνασπισμός του ξεπουλημένου συνδικαλισμού των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και εργοδοτικών και διαταξικών «επιστημονικών» φορέων. Η συμμαχία αυτή προβάλλει με παχιά λόγια τα οράματα του κεφαλαίου για επιχειρηματικότητα, ανάπτυξη, εθνικό σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης, φορολογικά κίνητρα κλπ. Με αιτήματα πλήρως προσαρμοσμένα στη «μεταμνημονιακή Ελλάδα, στα ματωμένα πλεονάσματα, στην «ανάπτυξη» της επιχειρηματικότητας και του κεφαλαίου, στην ΕΕ και το ΔΝΤ, στην εθνική συναίνεση για την «ισχυρή Ελλάδα». Η συγκρότηση ενός τέτοιου πολιτικού – κοινωνικού μπλοκ με αντιδραστικό προσανατολισμό και περιεχόμενο αποτελεί μια πρωτοφανή αντεργατική ενέργεια, μια ποιοτική, αντιδραστική τομή που στοχεύει στην ολοκληρωτική διάλυση του εργατικού κινήματος και των αγώνων του. 

Απέναντι στην κίνηση αυτή, το εργατικό, λαϊκό και νεολαιίστικο κίνημα πρέπει να παλέψει για ένα άλλο, αντιπαραθετικό, αγωνιστικό σχέδιο που θα βάζει τα εργατικά συμφέροντα μπροστά, ώστε να ακυρώσει την προσπάθεια της κυβέρνησης και των συμμάχων της να περάσει το παραμύθι του τέλους των μνημονίων και της επιστροφής στην ομαλότητα. Με αιτήματα άμεσης βελτίωσης της εργατικής θέσης, σε σύγκρουση με το αντιδραστικό, μεταμνημονιακό πρόγραμμα κυβέρνησης-ΣΕΒ-ΕΕ-ΔΝΤ και της επίθεση του κεφαλαίου συνολικά. Με οργάνωση μαχητικών πρωτοβουλιών που δεν θα υποτάσσονται στον σχεδιασμό και το καλεντάρι του ξεπουλημένου εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, δεν θα καλλιεργούν αυταπάτες για τον ρόλο του και θα βάζουν στο κέντρο τις εργατικές ανάγκες. 

Με τέτοια λογική, καλούμε σε: 

· Διαμαρτυρία στα γραφεία του ΣΕΒ στην Πάτρα, με συγκέντρωση στη πλατεία Τριών Συμμάχων στις 30 Μάη στις 10.00. Δε νομιμοποιούμε-δε συμμετέχουμε, αλλά αντιθέτως καταγγέλλουμε τις φιέστες τους! Στις 30 Μάη, δεν πάμε στη δουλειά, δεν καθόμαστε σπίτι! Βγαίνουμε στο για να καταγγείλουμε καταδικάσουμε την Κοινωνική Συμμαχία, τον αστικοποιημένο συνδικαλισμό, της κυβέρνηση, τον ΣΕΒ, την ΕΕ και της πολιτική τους. 

· Παρεμβαίνουμε μαζικά-μπλοκάρουμε παντού τους πλειστηριασμούς της λαϊκής κατοικίας. 

· Οργανώνουμε νέα σύσκεψη αγώνα στις αρχές Ιούνη για την οργάνωση της δράσης μας, με κλιμάκωση των αγώνων ενόψει του Eurogroup και της 4ης αξιολόγησης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου