Πέμπτη 24 Μαΐου 2018

Ανακοίνωση της Ταξικής Συμπόρευσης Εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας Πάτρας



Στις 30 Μάη κινητοποιούμαστε ενάντια στην «κοινωνική συμμαχία» και στην αντιδραστική «απεργία» της

    Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προετοιμάζει μεθοδικά την «καθαρή είσοδο» στο καθεστώς ματωμένων πλεονασμάτων, δημοσιονομικής φυλακής, νομιμοποίησης της εργασιακής ζούγκλας, μισθών πείνας, καρατόμησης των συντάξεων, λεηλασίας της λαϊκής κατοικίας.
    Με την 4η αξιολόγηση θέλουν να επικυρώσουν όλες τις «μεταρρυθμίσεις», όλους τους νόμους υπέρ του κεφαλαίου και των διεθνών αγορών επιδιώκοντας να βάλουν το εργατικό κίνημα στην παράλυση και το γύψο για πολλά χρόνια.
    Το σχέδιο αυτό, το προωθούν συντονισμένα, η αστική πολιτική συμμαχία κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και «αντιπολίτευσης» και η «κοινωνική συμμαχία» του κυβερνητικού-εργοδοτικού συνδικαλισμού ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, μεγαλεμπόρων, βιομήχανων, επιμελητηρίων.
    Η «εθνική μέρα δράσης» και η «απεργία» της 30/5 που καλεί η ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ με τους εργοδοτικούς και άλλους φορείς, εντάσσεται σε αυτόν ακριβώς το σχεδιασμό.
    Δεν είναι μια συνήθης παρέμβαση του κυβερνητικού – εργοδοτικού συνδικαλισμού, σαν και αυτές που γνωρίζαμε τις τελευταίες δεκαετίες και που έχουν οδηγήσει το εργατικό κίνημα στον εκφυλισμό και στην ήττα. 
Είναι συμμαχία με το κεφάλαιο και την εργοδοσία!
   Στοχεύει στην πλήρη υποταγή στη στρατηγική του κεφαλαίου, στο να αγωνίζεται ο εργάτης για τα κέρδη του αφεντικού.
   Με αιτήματα ανταγωνιστικά προς τα συμφέροντά μας, υπέρ του ΣΕΒ και των εργοδοτών. Χωρίς καμιά πραγματική εργατική διεκδίκηση. 
   Με κάλεσμα εθνικής συναίνεσης για «την παλινόρθωση της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας», την «ανάπτυξη της υγιούς επιχειρηματικότητας με εθνικό στρατηγικό σχέδιο».
«Πολιτικές εκπαίδευσης και κατάρτισης, που θα ενισχύουν την υγιή επιχειρηματικότητα, τον παραγωγικό σχεδιασμό και το αναπτυξιακό μοντέλο της χώρας».
«Δημόσιο σύγχρονο, αποτελεσματικό, ψηφιακό, αξιοκρατικό, δημοκρατικό και βιώσιμο με σεβασμό στα δικαιώματα των πολιτών και των λειτουργών του.  Εξάλειψη των αντιαναπτυξιακών, διαρθρωτικών και γραφειοκρατικών εμποδίων».
« Κοινωνικό Κράτος που παρέχει δίχτυ ασφαλείας για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας».
   Είναι μια «απεργία» των απεργοσπαστών της 12 Γενάρη, αυτών που έβαλαν πλάτες να ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο που περιορίζει το απεργιακό δικαίωμα και τις εργατικές ελευθερίες. 
   Απέναντι στην αντιδραστική στάση του αστικοποιημένου συνδικαλισμού απαιτείται αντίστοιχη τομή στη δράση του μαχόμενου ταξικού κινήματος.
Καμιά ταξική δύναμη, κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να στηρίξει την “πανεθνική μέρα δράσης”.
   Είναι αδιέξοδη η θέση του ΠΑΜΕ, και άλλων δυνάμεων που "καταγγέλλουν μεν το περιεχόμενο της απεργίας, καλούν όμως για την «επιτυχία της» με άλλο πλαίσιο!
Αρνούνται να προωθήσουν διαφορετικό αγωνιστικό, ταξικό σχέδιο σε ενότητα περιεχομένου, μορφών και οργάνωσης, χωρίς την "κοινωνική συμμαχία" και ενάντιά της. Είναι μια γραμμή αντιφατική, μεσοβέζικη, αμήχανη που θολώνει τη διαχωριστική γραμμή μεταξύ ταξικής δράσης και εργοδοτικού-κυβερνητικού συνδικαλισμού.
  
Οι απεργίες μπορούν να γίνονται διαφορετικά!
- Με πλαίσιο ενάντια στη συνολική αντεργατική επίθεση, την κυβέρνηση, την ΕΕ, το ΔΝΤ και την 4η αξιολόγηση.
- Με οργάνωση «από τα κάτω», όπως στις 12 Γενάρη 2018, με άλλο περιεχόμενο, και στόχους. Με συνελεύσεις εργαζομένων σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς
- Με πρωτοβουλίες συντονισμού πρωτοβάθμιων σωματείων και επιτροπών αγώνα εργαζομένων, συνταξιούχων και ανέργων. 
-  Με αιτήματα άμεσης βελτίωσης θέσης των εργαζόμενων και αντεπίθεσης στον άγριο κοινωνικό πόλεμο.
Αύξηση κατώτατου μισθού και μεροκάματου, με παράλληλη αύξηση μισθών σε όλους τους εργαζόμενους, επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων, του 13ου και 14ου μισθού στο δημόσιο και στους συνταξιούχους.
Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, κατάργηση όλων των νομοθετημάτων για ελαστική και εκ περιτροπής εργασία.
Κατάργηση του αντιασφαλιστικού νόμου – λαιμητόμου. Έκτακτες κρατικές επιχορηγήσεις για τα ταμεία. Πλήρης σύνταξη στα 30 χρόνια εργασίας και 60 έτη
ηλικίας.
Κατάργηση του απεργιοκτόνου νόμου.
Αποτροπή του πολέμου και της αλληλοσφαγής των λαών ενάντια σε κάθε πολεμικό τυχοδιωκτισμό. Έξω τώρα η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ». Να μη γίνει, πάλι, η χώρα μας ορμητήριο για τα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα.

Ως εδώ! Παίρνουμε τους αγώνες στα χέρια μας!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου