Παρασκευή 25 Μαΐου 2018

Συγκέντρωση το Σάββατο 26/5, στο Ε.Κ.Π. στις 12:00. Δεν νομιμοποιούμε-δεν συμμετέχουμε, καταγγέλλουμε τις φιέστες τους!

Καταγγέλλουμε την ανταπεργιακή-αντεργατική φιέστα υπέρ της κυβέρνησης και του κεφαλαίου στις 30 Μάη! 
Παλεύουμε για απεργίες ταξικές απέναντι σε κυβέρνηση-κεφάλαιο-κοινωνική συμμαχία! 

Χέρι-χέρι με τους «κοινωνικούς εταίρους», δηλαδή εργοδοτικούς και διαταξικούς «επιστημονικούς» επιστημονικούς φορείς, οι προεξάρχοντες του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού, σε ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, με τις παρατάξεις της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ κλπ, συγκρότησαν την «Κοινωνική Συμμαχία» και όρισαν την 30η Μάη ως «πανεθνική ημέρα δράσης», έχοντας το θράσος να την ονομάσουν και «απεργία»! 

Η κίνηση αυτή έρχεται ενώ η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προπαγανδίζει τη νέα της απάτη, την έξοδο από τα μνημόνια και την υγιή ανάπτυξη του ελληνικού καπιταλισμού. Φυσικά, η πραγματικότητα απέχει παρασάγγας. 

Από τη μία, μέσα από την 4η αξιολόγηση, έρχεται η επικύρωση πολλαπλών αντεργατικών μέτρων με στόχο την παράλυση του εργατικού κινήματος και του αγωνιζόμουν λαού και ταυτόχρονα, την ολοκληρωτική εκμετάλλευση κάθε ρανίδας ζωής των εργαζομένων. Είναι ολοφάνερο πως καθαρή έξοδος από τα μνημόνια, σημαίνει δυναμική είσοδος στο υπερδεκαετές καθεστώς ματωμένων πλεονασμάτων, δημοσιονομικής φυλακής, νομιμοποίησης της εργασιακής ζούγκλας, μισθών πείνας, καρατόμησης των συντάξεων, λεηλασίας της λαϊκής κατοικίας, δουλειάς τις Κυριακές, υποκατώτατου μισθού, διάλυσης των ΣΣΕ, συνθηκών δουλείας ειδικά για τη νέα γενιά. 

Από την άλλη, η κυβέρνηση προωθεί ενεργά τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ-ΝΑΤΟ στην περιοχή, ικανοποιώντας τις φιλόδοξες και άκρως επικίνδυνες βλέψεις του ελληνικού κεφαλαίου στην περιοχή. Και πώς το πετυχαίνει αυτό; Εντείνοντας την πολεμική προετοιμασία, αυξάνοντας τις δαπάνες για πολεμικούς εξοπλισμούς και προετοιμάζοντας το λαό και τη νεολαία με κάθε τρόπο ώστε να γίνει κρέας στα κανόνια τους. 

Τους σχεδιασμούς αυτούς φυσικά στηρίζει σύσσωμο το αστικό, μνημονιακό μπλοκ. Δηλαδή, πέρα από την κυβέρνηση, ενεργό ρόλο με συγκεκριμένο καταμερισμό δυνάμεων έχουν η «αντιπολίτευση» ΝΔ, Κινήματος Αλλαγής και Σία, καθώς και ο κυβερνητικός-εργοδοτικός συνδικαλισμού ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, μεγαλεμπόρων, βιομήχανων, επιμελητηρίων. Ολόκληρο το συνάφι των βολεμένων αυτού του τόπου. 

Τους σχεδιασμούς αυτούς λοιπόν, έρχεται να εξυπηρετήσει και η συγκρότηση της «Κοινωνικής Συμμαχίας». Μια συμμαχία που υπονομεύει τον αγώνα και κάθε αντίσταση στην αντεργατική επίθεση κεφαλαίου-ΕΕ-Κυβέρνησης, τη μνημονιακή πραγματικότητα, τους φιλοπόλεμους σχεδιασμούς. Που προβάλλει με παχιά λόγια τα οράματα του κεφαλαίου για επιχειρηματικότητα, ανάπτυξη, εθνικό σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης, φορολογικά κίνητρα κλπ. Με αιτήματα πλήρως προσαρμοσμένα στη «μεταμνημονιακή Ελλάδα, στα ματωμένα πλεονάσματα, στην «ανάπτυξη» της επιχειρηματικότητας και του κεφαλαίου, στην ΕΕ και το ΔΝΤ, στην εθνική συναίνεση για την «ισχυρή Ελλάδα». Γιατί το «κοινό τους όραμα» είναι η κοινή διαταξική «πανεθνική» συστράτευση για ένα επενδυτικό παράδεισο, για ένα νέο El Dorado, φθηνής και ευέλικτης εργασίας, φοροαπαλλαγών και απογείωσης της κερδοφορίας, όπως το διατύπωσε πρόσφατα και ο ΣΕΒ σε σχετικό κείμενό του. 

Η συγκρότηση ενός τέτοιου πολιτικού – κοινωνικού μπλοκ με αντιδραστικό προσανατολισμό και περιεχόμενο αποτελεί μια πρωτοφανή αντεργατική ενέργεια, εξαιρετικά επικίνδυνη για το παρόν και το μέλλον του εργατικού κινήματος. Αναιρεί τη βασική ουσία ύπαρξης των συνδικάτων που είναι η οργάνωση των εργαζομένων στη βάση της υλικής πραγματικότητας και της ταξικής τους θέσης με βάση την ταξική/κοινωνική τους ιδιότητα και με στόχο την υπεράσπιση των ταξικών τους συμφερόντων, αφού παραπέμπει σαφέστατα σε συγκεκριμένες πολιτικές σκοπιμότητες και, το κυριότερο, εκφράζει ταξικά συμφέροντα αλλότρια και ανταγωνιστικά με εκείνα των εργαζομένων. 

Η συγκεκριμένη κίνηση αποτελεί ποιοτική, αντιδραστική τομή που στοχεύει στην ολοκληρωτική διάλυση του εργατικού κινήματος και των αγώνων του. Επιδιώκουν το μόνιμο ξερίζωμα των εργατικών διεκδικήσεων και αγώνων ενάντια στο κεφάλαιο, την ΕΕ και τις κυβερνήσεις, την πλήρη παράλυση του λαϊκού κινήματος με τις φιέστες αυτού του τύπου. 

Εν τέλει η «Κοινωνική Συμμαχία» δεν είναι συμμαχία των εργαζομένων, αλλά συμμαχία των εργοδοτών. Το πολιτικό της πλαίσιο δεν είναι απεργιακό, αλλά εργοδοτικό και αντεργατικό. Η πανεθνική ημέρα δράσης δεν είναι εργατική απεργία, αντεργατική «απεργία» των απεργοσπαστών της 12 Γενάρη, αυτών που έβαλαν πλάτες να ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο που περιόριζε το απεργιακό δικαίωμα και τις εργατικές ελευθερίες. Αυτών που έχουν αντικαταστήσει την ταξική πάλη με τον κοινωνικό εταιρισμό. 

Δεν πρόκειται να συναινέσουμε, δεν πρόκειται να τους στήσουμε το πανηγύρι! Δε θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί! 

Δε μας αρκεί η απλή καταγγελία του περιεχομένου και η πάλη για την επιτυχία της με άλλο πλαίσιο. Αντιθέτως, θα παλέψουμε για ένα άλλο σχέδιο που θα βάζει τα εργατικά συμφέροντα μπροστά. Για να παρέμβει το εργατικό, λαϊκό και νεολαιίστικο κίνημα αποφασιστικά ώστε να ακυρώσει την προσπάθεια της κυβέρνησης και των συμμάχων της να περάσει το παραμύθι του τέλους των μνημονίων και της επιστροφής στην ομαλότητα. Το μεταμνημονιακό πρόγραμμα κυβέρνησης-ΣΕΒ-ΕΕ-ΔΝΤ, αποτελεί το βασικό πεδίο σύγκρουσης με τη κυβέρνηση και το κεφάλαιο. Ως αφορμή για το ξέσπασμα επιθετικών διεκδικήσεων, πάλη κατά των ιδιωτικοποιήσεων, για το πλήρες ξήλωμα των μνημονίων και την ανάκτηση όλων των απωλειών, την κατάργηση όλων των μνημονιακών νόμων. Με αιτήματα άμεσης βελτίωσης της εργατικής θέσης, όπως αύξηση κατώτατου μισθού και μεροκάματου, με παράλληλη αύξηση μισθών σε όλους τους εργαζόμενους, επαναφορά συλλογικών συμβάσεων και κατάργηση απεργοκτόνου νόμου, κατάργηση όλων των νομοθετημάτων για ελαστική και εκ περιτροπής εργασία, με ταυτόχρονη αύξηση του κόστους της για τους εργοδότες, την άμεση μείωση του χρόνου εργασίας για όλους, την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού στο δημόσιο και στους συνταξιούχους, τον διπλασιασμό του επιδόματος ανεργίας και την ένταξη όλων των ανέργων στην ενίσχυση από τον ΟΑΕΔ. Με οργάνωση μαχητικών πρωτοβουλιών που δεν θα υποτάσσεται στον σχεδιασμό και το καλεντάρι του ξεπουλημένου εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, δεν θα καλλιεργεί αυταπάτες για τον ρόλο του και θα βάζει στο κέντρο τις εργατικές ανάγκες. Για την ανατροπή της βάρβαρης επίθεσης κεφαλαίου-ΣΕΒ-ΕΕ-κυβέρνησης στους εργαζομένους. 

ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ! 

-Οργανώνουμε συγκέντρωση το Σάββατο 26/5, στο εργατικό κέντρο στις 12:00, για την ανεξάρτητη οργάνωση του κόσμου του αγώνα και σύγκρουση με την πολιτική κυβέρνησης-ΣΕΒ-ΕΕ-κεφαλαίου και καλούμε αμέσως μετά σε σύσκεψη φορέων και αγωνιστών για τη συγκρότηση αγωνιστικού σχεδίου όλο το επόμενο διάστημα. 

-Στις 30 Μάη, δε νομιμοποιούμε-δε συμμετέχουμε, αλλά αντιθέτως καταγγέλλουμε τις φιέστες τους! Στις 30 Μάη, δεν πάμε στη δουλειά, δεν καθόμαστε σπίτι! Βγαίνουμε στο δρόμο για πολύμορφες δράσεις καταδίκης-καταγγελίας της Κοινωνικής Συμμαχίας και του αστικοποιημένου συνδικαλισμού, της κυβέρνησης, του ΣΕΒ, της ΕΕ και της πολιτικής τους. 

-Συνεχίζουμε δυναμικά μέσα στον Ιούνη, με συνελεύσεις εργαζομένων σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς, απεργιακές κινητοποιήσεις με συνέχεια και κλιμάκωση ενόψει Eurogroup και ενάντια στο κλείσιμο της 4ης αξιολόγησης. 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου