Δευτέρα 1 Μαΐου 2017

Με μαζικότητα και παλμό ολοκληρώθηκε η ανεξάρτητη, ταξική πορεία για την Πρωτομαγιά στην Πάτρα.


Εκατοντάδες αγωνιστές έξω από το Παράρτημα, έκλεισαν την πορεία φωνάζοντας «Ταξική πρωτομαγιά, πρωτοπόρα εργατιά!», δείχνοντας πώς μπορεί να πάει αλλιώς το πράγμα για λαό και νεολαία. Σε σύγκρουση με κυβέρνηση-ΕΕ-κεφάλαιο, με ανεξάρτητο και ταξικό εργατικό κίνημα ενάντια στον υποταγμένο συνδικαλισμό των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ αλλά και τον αναχωρητισμό του ΠΑΜΕ.
Η πορεία ξεκίνησε στις 11.30 από την πλατεία Τριών Συμμάχων και πέρασε μέσα από τους δρόμους της πόλης, τη Ρήγα Φεραίου, τη Μαιζώνος, τη Γούναρη και την Κορίνθου. Με στιβαρή φωνή, οργή απέναντι στη ευρωμνημονιακή πολιτική, μαζική παρουσία και δυναμικά μοιράσματα προκηρύξεων - ανακοινώσεων, φάνηκε πως υπάρχει άλλος δρόμος για την αντεπίθεση του λαϊκού παράγοντα. 
Η συμμετοχή μιας σειράς συνδικαλιστών και εργαζομένων αλλά και η συνολική εικόνα της πορείας, αποτελεί μεγάλη επιτυχία για τις ταξικές δυνάμεις και ταυτόχρονα σημαντικό κεκτημένο και κατάκτηση στην προσπάθεια ταξικής ανασυγκρότησης του εργατικού κινήματος και αναδεικνύει τις δυνατότητες που υπάρχουν και στην πόλη της Πάτρας προς αυτή την κατεύθυνση.
Στη συγκέντρωση και πορεία συμμετείχαν με πανό, εκτός από την «Πρωτοβουλία συνδικαλιστών-εργαζομένων-ανέργων», η Λάντζα στον επισιτισμό-τουρισμό, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το ΕΕΚ, ο Δυσήνιος Ίππος, η συνέλευση αναρχικών για την κοινωνική και ταξική αντεπίθεση και πολλοί ανένταχτοι αγωνιστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου