Τρίτη 16 Μαΐου 2017

Παράσταση διαμαρτυρίας από τους συμβασιούχους του Δήμου Πατρέων!


Τα σωματεία Δήμου Πάτρας και η Επιτροπή αγώνα Συμβασιούχων με παράταση, προχώρησαν σε δυναμική παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα το πρωί, στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Δυτικής Ελλάδος ενάντια στην απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου η οποία έκρινε παράνομη την ανανέωση-παράταση των συμβάσεων τους.
Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωση τους:
"Οι προσλήψεις των συναδέλφων μας έγιναν μέσω ΑΣΕΠ το 2014 – 2015 και εργάζονται μέχρι σήμερα σε υπηρεσίες του Δήμου όπως Καθαριότητα , Νεκροταφεία, Ηλεκτροφωτισμό κλπ.
Η απόλυση των εργαζομένων θα οδηγήσει τις υπηρεσίες αυτές σε πλήρη διάλυση.
Η κυβέρνηση φέρει την κύρια ευθύνη για την εξέλιξη αυτή. Όλο το προηγούμενο διάστημα δεν έλυνε το πρόβλημα , δεν μετέτρεψε τις συμβάσεις τους που είχαν πάρει παράταση, σε Αορίστου Χρόνου. Με την τακτική αυτή δίνει το δικαίωμα στους Δημάρχους να προχωρήσουν στο σχεδιασμό των ιδιωτικοποιήσεων των υπηρεσιών των Δήμων.
Στη Συνάντηση που έγινε με τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, ο Γ.Γ. αρκέστηκε να δηλώσει ότι τον βρίσκει απολύτως σύμφωνο η πολιτική της κυβέρνησης και ο χειρισμός που κάνει στο συγκεκριμένο θέμα που απασχολεί τους συμβασιούχους.
Οι δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών που γίνονται καθημερινά σχετικά με το θέμα είναι δηλώσεις εφησυχασμού των συμβασιούχων για να κάμψουν την αγωνιστική διεκδίκηση στο δικαίωμά τους στη δουλειά. Τα σωματεία ξεκάθαρα δήλωσαν στον Γενικό Γραμματέα ότι θα μας βρίσκουν καθημερινά απέναντί τους. Μάλιστα την Πέμπτη 18/5 σύσσωμα τα σωματεία και οι εργαζόμενοι θα μεταβούν με πούλμαν στην Αθήνα, στην Πανελλαδική κινητοποίηση στο Υπουργείο Εσωτερικών.
Απαιτούμε από την κυβέρνηση να προχωρήσει τώρα σε νομοθετική ρύθμιση να μετατρέψει τις συμβάσεις σε αορίστου χρόνου.patrasevents

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου