Τρίτη 8 Μαρτίου 2016

Η Ταξική Πτέρυγα για τον άδικο χαμό του εργαζόμενου Δ. Κατσαντώνη

Νεκρός  ο 25χρονος Δ. Κατσαντώνης. Καταπλακώθηκε απο τοίχο,  την ώρα που εργαζόταν σε ανακατασκευή supermarket. Ο Δημήτρης  ήταν ένα αγαπητό παιδί που εκτός των άλλων αγαπούσε την μουσική, έγραφε τραγούδια και μουσική ραπ με το ψευδώνυμο SPM.
Το Συνδικάτο Οικοδόμων Πάτρας "καταγγέλει το εργοδοτικό έγκλημα που πραγματοποιήθηκε στην πόλη. Η εργοδοτική ασυδοσία είναι απόρια της πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων οι οποίοι με τους νόμους και τα νομοθετήματά τους έχουν συρρικνώσει επιθεώρηση εργασίας και άλλους ελεγκτικούς μηχανισμούς δίνοντας απλόχερα γη και ύδωρ στην εργοδοσία, όπου και αν δραστηριοποιείται, να καταστρατηγεί τα δικαιώματα των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς. Τώρα να γίνουν προσλήψεις μόνιμου εξειδικευμένου προσωπικού σε επιθεώρηση εργασίας, ΙΚΑ και σε όσες άλλες υπηρεσίες εμπλέκονται προκειμένου να σταματήσουν οι αιτίες που δολοφονούν εργάτες. Τώρα να εντατικοποιηθούν οι καθημερινοί έλεγχοι όλων των αρμόδιων υπηρεσιών σε όλες τις ανακατασκευές κατοικιών ή καταστημάτων..."

Τα 12ωρα, η έλλειψη μέτρων υγιεινής και ασφαλείας που έχουν ουσιαστικά καταργηθεί λόγω κόστους, και η ανάγκη για ένα μεροκάματο,  δημιουργούν συνθήκες γαλέρας. Από αυτή την κατάσταση κερδισμένη  βγαίνει η εργοδοσία, ενώ οι εργάτες εκτός από την επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα τους, τις απειλές, τους εκβιασμούς, την τρομοκρατία, την κακοπληρωμένη ή και απλήρωτη εργασία, καλούνται να δώσουν και την ίδια τους τη ζωή για να μπορέσουν να εξασφαλίσουν άλλη μια μέρα.

Βαρύτατες ευθύνες φέρουν όλες οι κυβερνήσεις, που επέτρεψαν στο κεφάλαιο να ξεσαλώσει, διαλύοντας τις εργασιακές σχέσεις, διογκώνοντας τις στρατιές των ανέργων, διαλύοντας τους όποιους ελεγκτικούς μηχανισμούς, αναγκάζοντας τους εργαζόμενους να κυνηγούν το μεροκάματο όπως – όπως.

Βαρύτατες ευθύνες φέρει και η σημερινή κυβέρνηση, που παρά τα μεγάλα λόγια και τα κροκοδείλια δάκρυα για τους νεκρούς και σακατεμένους εργάτες ορκίζεται στην κερδοφορία του κεφαλαίου, ενώ αφήνει την τήρηση των κανόνων ασφαλείας και του εργατικού δικαίου στο… φιλότιμο της εργοδοσίας.
Όχι άλλο αίμα εργατών για τα κέρδη αφεντικών.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου