Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

Επ' αόριστον απεργία στους γερμανικούς σιδηροδρόμους

http://www.crashonline.gr/wp-content/uploads/2014/11/mixanodiki_germania.jpg 
Μετά τις άκαρπες διαβουλεύσεις της τελευταίας στιγμής, οι εργαζόμενοι στους Γερμανικούς Σιδηρόδρομους (DB) ξεκίνησαν την Τετάρτη την επ' αόριστον απεργία και στα επιβατικά δρομολόγια. Το συνδικάτο GDL και ο επικεφαλής του Κλάους Βεζέλσκι δεν υποχωρούν από τον αγώνα τους, ενώ η διοίκηση ποντάρει στην κόπωση του επιβατικού κοινού με φόντο τις πρόσφατες κινητοποιήσεις.
«Προοίμιο» της κινητοποίησης ήταν, όπως είναι ο κανόνας, το χειρόφρενο στους συρμούς εμπορευμάτων μία ημέρα νωρίτερα, την Τρίτη. To πρωί της Τετάρτης, παρά τις απόπειρες της διοίκησης να αποτραπεί η κινητοποίηση, η απεργία ξεκίνησε και στα επιβατικά δρομολόγια.
Θα είναι η ένατη κινητοποίηση στη διαμάχη ανάμεσα στους μηχανοδηγούς και τους Γερμανικούς Σιδηροδρόμους.
Η διάρκειας επτά ημερών απεργία των μηχανοδηγών νωρίτερα τον Μάιο ήταν η μεγαλύτερη στην ιστορία των DB και σχεδόν παρέλυσε μία χώρα όπου 5,5 εκατομμύρια άνθρωποι χρησιμοποιούν το τρένο καθημερινά και 620.000 τόνοι εμπορεύματα μεταφέρονται με τρένο.
Το συνδικάτο ζητεί αυξήσεις 5% και τη μείωση της εργάσιμης εβδομάδας στις 37 ώρες από τις 39. Ακόμη, θέλει το δικαίωμα να διαπραγματεύεται και για άλλες κατηγορίες εργαζομένων, όπως οι συνοδοί...πηγή:in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου