Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

Πάτρα: Δέκα οικογένειες την εβδομάδα ζητούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων

http://www.patrastimes.gr/img/pictures/694peina.jpgΜάστιγα η ανέχεια που δε έχει τέλος η φτώχια στην Αχαική πρωτεύουσα, όπου οι γονείς καταρρέουν, ψυχικά, σωματικά και οικονομικά, με τα παιδιά να μεγαλώνουν πρόωρα σε ένα κόσμο που τους δείχνει το σκληρό του πρόσωπο.
Αρρωσταίνουν από αναιμία, λόγω κακής διατροφής, με τα περισσότερα να σιτίζονται με ζυμαρικά, ψωμί και φακές, ξεχνώντας την εικόνα και την γεύση του κρέατος, των ψαριών και των λαχανικών, που όμως χρειάζεται ο οργανισμός τους για να αναπτυχθεί σωστά.
Κάθε εβδομάδα το «Φωτεινό Αστέρι», όπως μας αποκαλύπτει ο πρόεδρος του Χρήστος Σπηλιόπουλος, υποβάλλονται 10 νέα αιτήσεις για τρόφιμα, ρούχα, αλλά επίσης για πληρωμή ενοικίων και λογαριασμών ρεύματος και νερού.
«Τα άτομα αυτά προστίθενται στις 280 οικογένειες που ήδη έχει αναλάβει να συντηρεί και να βοηθά η μη Κερδοσκοπική Οργάνωση, η οποία μέχρι σήμερα δεν γνωρίζει από κρατική βοήθεια, αλλά μόνο από την συμπαράσταση των ίδιων των Πατρινών.
Αντίθετα τα κράτος εκτιμά ότι με ένα βοήθημα των 125 ευρώ το μήνα, μπορεί μία μόνη μητέρα να μεγαλώσει με φαγητό και αξιοπρέπεια τρία ανήλικα παιδιά, ακόμα και όταν αυτή είναι άρρωστη», τόνισε ο κ.Σπηλιόπουλος, που ανέφερε ότι πριν τρία χρόνια που ιδρύθηκε το «Φωτεινό Αστέρι», ζήτησαν την βοήθεια της Πολιτείας και ακόμα περιμένουν απάντηση!...της Κωνσταντίνα Παλαιολόγου
Πηγή:patrastimes

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου