Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

Στο «απόσπασμα» γνωστός συνδικαλιστής γιατρός επειδή κατήγγειλε τις άθλιες συνθήκες στο Νοσοκομείο Νίκαιας!

http://healthreport.gr/wp-content/themes/healthreport-codebase/includes/timthumb.php?src=http://healthreport.gr/wp-content/uploads/2015/02/geniko-kratiko-nikaia.jpg&w=635&h=400&zc=1 
της Έλενας Μπρέγιαννη
Έκανες καταγγελία; Στο απόσπασμα! Αυτή φαίνεται πως είναι η αντίληψη ορισμένων περιφερειαρχών Υγείας καθώς διεξάγεται Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) για τον γνωστό συνδικαλιστή, νευροχειρουργό γιατρό Παναγιώτη Παπανικολάου επειδή κατήγγειλε άθλιες συνθήκες στο νοσοκομείο της Νίκαιας.

papanikolaouΟύτε τη συνδικαλιστική ιδιότητα δε φαίνεται να σέβονται ορισμένοι περιφερειάρχες Υγείας καθώς στρέφουν τα βέλη τους σε όσους τολμούν και καταγγέλλουν τις τραγικές συνθήκες που επικρατούν στο ΕΣΥ.
Μόλις πρόσφατα, πριν λίγα 24ωρα ο γνωστός συνδικαλιστής νευροχειρουργός Παναγιώτης Παπανικολάου κατήγγειλε πως στην εφημερία του νοσοκομείου επικράτησε χάος επειδή ο αξονικός τομογράφος ήταν χαλασμένος και οι ασθενείς δεν μπορούσαν να εξυπηρετηθούν.
Μετά τις καταγγελίες ο Διοικητής της 2ης ΔΥΠΕ κ. Παπαρούπας διέταξε με εμπιστευτικό του έγγραφο ΕΔΕ για τον συνδικαλιστική γιατρό και μάλιστα με διαδικασίες εξπρές καθώς ζητά εντός λίγων 24ωρων να έχει βγει το αποτέλεσμα.
Η απόφαση αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση των νοσοκομειακών γιατρών .
Χαρακτηριστικά είναι τα όσα δηλώνει ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ Δημήτρης Βαρνάβας: «ο Διοικητής της 2ης ΔΥΠΕ κ. Παπαρούπας σε όλη τη διάρκεια της θητείας του επέδειξε κραυγαλέα ανικανότητα να επιλύσει έστω και στοιχειώδη προβλήματα των Νοσοκομείων του Πειραιά και των νησιών του Αιγαίου.
Όμως ο κ. Παπαρούπας αιφνιδίως αποφάσισε να επιδείξει πυγμή και διέταξε να διενεργηθεί ΕΔΕ σε βάρος του νευροχειρουργού κ. Παπανικολάου, επειδή εκείνος κατήγγειλε τις άθλιες συνθήκες που επικράτησαν στην εφημερία του Νοσοκομείου Νίκαιας στις 30 Ιανουαρίου.
Αγνοεί ο κ. Παπαρούπας ότι ο κ. Παπανικολάου είναι αιρετός εκπρόσωπος των γιατρών στο ΔΣ του Νοσοκομείου Νίκαιας και εκλεγμένος στο ΔΣ της ΕΙΝΑΠ και του ΠΙΣ; Προφανώς όχι.
Υποθέτουμε λοιπόν πως ο κ. Παπαρούπας πιστεύει ότι με την ΕΔΕ που διέταξε θα εκφοβίσει τους εκπροσώπους των γιατρών, ώστε να πάψουν να καταγγέλλουν τις άθλιες συνθήκες που εκείνος υπέθαλψε τόσο καιρό.
Πλανάται οικτρά ο κ. Παπαρούπας!»
Ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ καλεί τον περιφερειάρχη Υγείας να αποσύρει άμεσα την εντολή του για διενέργεια ΕΔΕ «και ν΄ αφήσει τους γιατρούς να ασκούν απρόσκοπτα το έργο τους, εφόσον δεν έχει κάτι θετικό να τους προσφέρει.
Καλούμε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να επαναφέρει στην τάξη τον κ. Παπαρούπα και να του αναθέσει στοιχειώδη έστω απασχόληση, ώστε να πάψει να παρενοχλεί όσους εργάζονται» καταλήγει ο κ.Βαρνάβας πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ.
Δείτε το έγγραφο του διοικητή της 2ης ΥΠΕ
 PAPARPUPAS 
Πηγή:healthreport

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου