Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021

Η e-Food εκβιάζει και απολύει!



Με SMS στους διανομείς η e-Food ανακοινώνει την –επί της ουσίας- απόλυση πάνω από 200 διανομέων που εργάζονται στην εταιρία πανελλαδικά, μέσω της μη ανανέωσης των τρίμηνων συμβάσεων εργασίας τους.

Εφαρμόζει τον αντεργατικό νόμο του Χατζηδάκη για να εγκαθιδρύσει ένα καθεστώς ημι-απασχόλησης και καλεί τους εργαζόμενους να υπογράψουν ατομική σύμβαση «freelancer», η οποία δεν προβλέπει σταθερό χρόνο εργασίας και μισθό, αλλά πληρωμή με το κομμάτι, στα πλαίσια της «ευελιξίας» που παρέχει η εταιρία ώστε να αυξήσεις τις αποδοχές σου (!).

Οι 6μηνες συμβάσεις με τις οποίες εκβιάζει η e-Food τους διανομείς («ή τις υπογράφεις ή απολύεσαι»), απαλλάσσουν την εργοδοσία από την υποχρέωση της καταβολής των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα, καθώς και από κάθε ευθύνη παροχής και συντήρησης των μέσων που απαιτούνται για την εργασία (όχημα, κράνος, εξοπλισμός κλπ). Τη στιγμή που το κέρδος εκτοξεύεται για την εταιρία (ειδικά εν μέσω πανδημία), το κόστος πέφτει ακόμα περισσότερο στις πλάτες των εργαζομένων, στους οποίους, πλέον και με τη βούλα, δε θα αναγνωρίζονται εργατικά ατυχήματα στο δρόμο εν ώρα εργασίας.

Κυβέρνηση και ΣΕΒ τρίβουν τα χέρια τους όσο βλέπουν ένα νέο εργασιακό μεσαίωνα να ξεπροβάλλει, με την υπογραφή του Χατζηδάκη. Αυτό εννοούσε μάλλον και ο Μητσοτάκης όταν μίλαγε για ανάπτυξη στη ΔΕΘ. Η ανάπτυξη των κερδών κεφαλαίου και εργοδοσίας με την καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων πάνε μαζί.
Από τη μεριά μας αντιτείνουμε την οργάνωση και τη συλλογική διεκδίκηση των εργαζομένων απέναντι στην εργοδοτική αυθαιρεσία και την αντεργατική πολιτική των εκάστοτε κυβερνήσεων.
  • Κανένας εργαζόμενος να μην απολυθεί.
  • Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίες για τους εργαζομένους του κλάδου – όχι στην ατομική διαπραγμάτευση εργαζομένου-εργοδότη.
  • Πλήρης ασφαλιστική κάλυψη των εργαζομένων.
  • Αυξήσεις στους μισθούς.
  • Αποκλειστική κάλυψη των οχημάτων και των μέσων συντήρησης και προστασίας των εργαζομένων από την εταιρία.
  • Ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά.
Υ.Γ. Η εντατικοποιημένη, κακοπληρωμένη και χωρίς δικαιώματα εργασία που παρέχει η e-Food δεν αναιρείται ούτε διαψεύδεται από την προσπάθεια της εταιρίας να μαζέψει τα ασυμάζευτα μετά τη δημόσια κατακραυγή. Αντιθέτως μιλάει για λάθος επικοινωνιακή πολιτική και οχι για την ουσία της απόλυσης των συναδέλφων μας που είναι η μη υπογραφή της εκβιαστικής-ατομικής σύμβασης. Δείχνουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας προς τους συναδέλφους μέχρι να δικαιωθούν!

"Απάντηση στα κούφια λόγια της efood
Η εταιρεία της efood – έδειξε το πραγματικό αδίστακτο πρόσωπο της ανακοινώνοντας με μήνυμα(!) σε 115 συναδέλφους ότι δεν θα ανανεώσει τη σύμβαση τους με πρόσχημα το απαράδεκτο σύστημα αξιολόγησης που χρησιμοποιεί!
Για να σταματήσει το σάλο που δημιουργήθηκε και κυρίως τις μαζικές κινητοποιήσεις που προετοιμάζουμε, η εταιρεία της efood με ανακοίνωση της προσπαθεί να θολώσει τα νερά, χωρίς να απαντάει επί της ουσίας αν θα ανανεώσει τις συμβάσεις των
συναδέλφων μας. Προσπαθεί -μάταια πλέον- να ρίξει στάχτη στα μάτια μας!
Συνάδελφοι ήρθε η ώρα να δείξουμε την πραγματική μας δύναμη! Να δώσουμε μαζική, δυναμική απάντηση σε όσους παίζουν με τη δουλειά μας, τα δικαιώματα μας, την ίδια μας τη ζωή!
Συμμετέχουμε μαζικά στη συνέλευση διανομέων της efood τη Δευτέρα 10.30 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο (Αριστοτέλους με Ολύμπου γωνία) για να αποφασίσουμε τις δράσεις που θα ακυρώσουν τα σχέδια της εταιρείας! -Καλούμε τους συναδέλφους σε όλες τις πόλεις σε ανάλογες δράσεις!
Απαιτούμε:
Να παρθούν πίσω οι απολύσεις των 115 συναδέλφων μας.
Όχι στην ομηρία των τρίμηνων συμβάσεων! Μετατροπή ΤΩΡΑ σε συμβάσεις αορίστου χρόνου στην εταιρεία της efood.
Κατάργηση της αξιολόγησης της εταιρείας που εντατικοποιεί την εργασία και προκαλεί καθημερινά εργατικά ατυχήματα.
Παροχή όλων των ΜΑΠ που προβλέπει ο νόμος.
Παύση εργασίας σε ακραίες καιρικές συνθήκες.
Δεν Θα ζήσουμε σαν δούλοι! ο αγώνας συνεχίζεται…"
Επιτροπή Αγώνα Διανομέων στην efood 


Οι διανομείς στο EFOOD είναι εργαζόμενοι και όχι "συνεργάτες"!
«Θα θέλαμε να σου προτείνουμε και εκτιμάμε ότι θα ήταν καλύτερο να εργαστείς ως Freelancer. Σε αντίθετη περίπτωση δεν υπάρχει δυνατότητα ανανέωσης της υπάρχουσας σύμβασης» αναφέρει συνοπτικά το μήνυμα που έλαβαν αρκετοί εργαζόμενοι της E-Food.
Freelancer ή αλλιώς αυτοαπασχολούμενος ενώ στην πραγματικότητα παραμένεις υπάλληλος. Πρόκειται για εφαρμογή του νέου νόμου της κυβέρνησης ο οποίος προβλέπει ολιγόμηνες συμβάσεις και σχέσεις εργασίας, όπως πληρωμή με το κομμάτι, που απαλλάσσουν την εταιρεία από ασφαλιστικές εισφορές, δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα.
Δεν θα τους περάσει!
Κανένας διανομέας δε πρέπει να δεχτεί να του επιβάλλει η εταιρεία το «συνεργατικό» μοντέλο.
Όχι άλλα κέρδη για την εργοδοσία η οποία έχει πλουτίσει πάνω στην απλήρωτη, υποδηλωμένη, ενταντικοποιημένη εργασία μας.
Ζωή και δουλειά με αξιοπρέπεια! Δεν θα θα γίνουμε θυσία στον βωμό των κερδών τους.
Μένουμε Ενεργοί - υγεία, συλλογικότητα, αλληλεγγύη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου