Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2022

Ταξική Πτέρυγα: Όλοι στο συλλαλητήριο των σωματείων την Πέμπτη 13/01 στις 18:30 στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας.

 Αγώνας για να ανατραπεί η δολοφονική πολιτική της κυβέρνησης!

Απεργιακός ξεσηκωμός για ζωή - υγεία - ελευθερία

 

Όλοι στο συλλαλητήριο των σωματείων την Πέμπτη 13/01 στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας.

Η Ταξική Πτερυγα καλεί όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία να προχωρήσουν άμεσα σε απεργία. Το ταξικό εργατικό κίνημα να βρεθεί στο δρόμο και να δώσει τη μάχη για την ανατροπή της κυβέρνησης και της πολιτικής της κόντρα στην ένοχη σιωπή και συναίνεση των ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ αλλά και την αγωνιστική απραξία που υιοθετεί η κοινοβουλευτική αριστερά.

Είναι πια καιρός η κατάσταση να πάει αλλιώς. Με ένα εργατικό κίνημα χειραφέτησης, που θα πάψει πια να συμβιβάζεται με την αθλιότητα και θα ανασυγκροτήσει τις δυνάμεις του, για να πάρει πίσω όσα μας έκλεψαν και να διεκδικήσει όλα όσα μας ανήκουν.

Με απεργίες και διαδηλώσεις να αγωνιστούμε και να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας.

Αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε:

  • Προστασία της λαϊκής υγείας με αποφασιστικά μέτρα ενίσχυσης της δημόσιας περίθαλψης και των εργαζομένων σε αυτή. Χρηματοδότηση, προσλήψεις, μονιμοποίηση προσωπικού. Άμεση επίταξη και εθνικοποίηση των ιδιωτικών μονάδων υγείας, χωρίς αποζημίωση με εργατικό-λαϊκό έλεγχο.
  • Μαζικά και δωρεάν τεστ και μέσα προστασίας (μάσκες κλπ) για όλους/ες, στο πλαίσιο μιας αυξημένης υγειονομικής ιχνηλάτησης για τον περιορισμό της πανδημίας.
  • Μέτρα για την υγεία και τις συνθήκες εργασίας στους χώρους δουλειάς. Κανείς στη δουλειά με ασθένεια. Να δοθούν πληρωμένες αναρρωτικές άδειες χωρίς περικοπή της κανονικής άδειας. Όχι στα lockdown.
  • Μέτρα αποφυγής του συνωστισμού σε μέσα μεταφοράς, σχολεία και χώρους εργασίας.
  • Ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Ειδική πρόνοια στήριξης για ηλικιωμένους, απομακρυσμένες περιοχές, ευπαθείς ομάδες, νοσούντες σε καραντίνα.
  • Μαζικός καθολικός εμβολιασμός στη χώρα μας και παγκόσμια, με κατάργηση των πατεντών και χτύπημα των κερδών των πολυεθνικών του φαρμάκου. Όχι στην υποχρεωτικότητα, τις ποινές και τα χαράτσια στους ανεμβολίαστους. Να καταργηθεί το μηνιαίο χαράτσι των 100 ευρώ. 
  • Όχι στην εκμετάλλευση της πανδημίας για τον περιορισμό των ελευθεριών, την καταπάτηση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και το κτύπημα του κινήματος.

Ταξική Πτέρυγα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου