Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020

Ανακοίνωση της Ταξικής Πτέρυγας για τη νέα απόλυση στην ALTHOM ΕΠΕ

 


Να ανακληθεί άμεσα η εκδικητική απόλυση του συναδέλφου!


Σε νέα απόλυση προχώρησε η εταιρεία ALTHOM ΕΠΕ, φτάνοντας συνολικά στις 9 απολύσεις  για το τελευταίο δίμηνο.  Μάλιστα, η νέα απόλυση έχει εκδικητικό χαρακτήρα και γίνεται για συνδικαλιστικούς λόγους μιας και ο συνάδελφος που τώρα απολύεται είναι ενεργό μέλος του σωματείου του, Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών, και πρωτοστάτησε μαζί με άλλους συναδέλφους του στη διεκδίκηση της άμεσης εξόφλησης των υπερωριών προηγούμενων ετών, πράγμα που εν τέλει πραγματοποιήθηκε. Επίσης, η απόλυση γίνεται ένα μήνα μετά τη στάση εργασίας που πραγματοποιήθηκε στην εταιρεία (με μεγάλη συμμετοχή) σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις προηγούμενες απολύσεις και με αίτημα να ανακληθούν.

Η εταιρεία επικαλείται συρρίκνωση του κύκλου εργασιών της. Η αλήθεια είναι όμως πως ο όγκος της δουλειάς στο τμήμα που πραγματοποιείται η νέα απόλυση κάθε άλλο παρά περιορίζεται. Μάλιστα, η εργοδοσία δεν διστάζει να πει ότι θα ακολουθήσουν και νέες απολύσεις στο όνομα της «έλλειψης ρευστότητας». Αξιοσημείωτο είναι πώς όλο αυτό το διάστημα, οι εργαζόμενοι/-ες στην συγκεκριμένη εταιρεία πραγματοποιούν πολλές υπερωρίες. Η ύπαρξη υπερωριών σημαίνει ανάγκη για προσλήψεις και όχι για απολύσεις. Ωστόσο, το μόνο που ενδιαφέρει την εργοδοσία είναι πώς θα αποκτήσουν το μεγαλύτερο δυνατό κέρδος. Νομίζουν ότι είναι ευκαιρία να ξεζουμίσουν όσο γίνεται περισσότερο τους εργαζόμενους/-ες τους.

Η αυτοπεποίθηση της εργοδοσίας σε αυτή την εταιρεία (όπως και αντίστοιχα άλλων εργοδοτών σε άλλους εργασιακούς χώρους) πηγάζει από την πληθώρα αντεργατικών μέτρων που έχει περάσει όλο αυτό το διάστημα η κυβέρνηση στο όνομα της πανδημίας: μονομερή αναστολή των συμβάσεων, επέκταση και γενίκευση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, εκ περιτροπής εργασία κ.α. Μάλιστα, στις πρόσφατες δηλώσεις που έκανε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ ανακοίνωσε 12 νέα μέτρα για την στήριξη της απασχόλησης και των επιχειρήσεων. Μέτρα που περιλαμβάνουν: την θέσπιση των απλήρωτων υπερωριών ως αναπλήρωση του χρόνου εργασίας για εργαζόμενου σε καραντίνα, την περικοπή του δώρου Χριστουγέννων για τους αναστολή εργαζόμενους, μείωση – υπέρ τη εργοδοσίας – των ασφαλιστικών εισφορών. Και εννοείται δήλωσε πως θα φέρουν νέο εργασιακό και ασφαλιστικό νομοσχέδιο έχοντας βάλει στο μάτι την αναθεώρηση του ήδη κουτσουρεμένου συνδικαλιστικού νόμου 1264 του 1982.


Το εργατικό κίνημα θα τους κόψει την αυτοπεποίθηση!


Οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες δεν μπορούν και δεν θα μείνουν αμέτοχοι απέναντι στα σχέδια κυβέρνησης και εργοδοσίας. Με όπλα μας τα σωματεία, τις κινητοποιήσεις και την απεργία δεν θα τους αφήσουμε να μας έχουν να δουλεύουμε όλη μέρα και στο τέλος να μας πετάνε ένα ξεροκόμματο. Ήδη, το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών παράρτημα Πάτρας πήρε απόφαση για διήμερη απεργία (21-22/9) στην εταιρεία ALTHOM και πραγματοποίηση συγκεντρώσεων έξω από τα γραφεία της έτσι ώστε να ανακληθεί η τελευταία απόλυση.

·         Στηρίζουμε τον απολυμένο συνάδελφο και την απόφαση του ΣΜΤ. Άμεση ανάκληση της εκδικητικής απόλυσης από την εργοδοσία της Althom!

·         Καμία σκέψη για επιπλέον απολύσεις.

·         Καλούμε στην αυριανή συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της εταιρείας (Καλαβρύτων & Αλεξάνδρου Φλέμινγκ) στις 8.30 το πρωί.

Δεν θα πληρώσουν οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες την κρίση τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου