Κυριακή 26 Ιουλίου 2020

Αλληλεγγύη στους αγωνιζόμενους νοσοκομειακούς!



Αν και καθημερινά ανακοινώνονται δεκάδες κρούσματα Covid-19...
Αν και τα υπόλοιπα προβλήματα υγείας συνεχίζουν να υφίστανται...

❗️Η κυβέρνηση των υποκριτών-χειροκροτητών έχει αφήσει νοσοκομεία, νοσοκομειακούς και ασθενείς έκθετους!

Οι καταγγελίες που δημοσιοποιούνται είναι καθημερινές. Αξίζει να αναφερθούμε σε μερικές από αυτές.
🔴 Η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει έλλειψη γαντιών και υγειονομικού υλικού στα νοσοκομεία μιλώντας για κερδοσκοπικά παιχνίδια, για τα οποία δε γίνεται καμία παρέμβαση από την πλευρά της κυβέρνησης. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της 22ας Ιουλίου που εξέδωσε η Ομοσπονδία:
"Οι Διοικήσεις των Νοσοκομείων εξαντλούν τις δυνατότητες (δανεικά από άλλες Υγειονομικές Μονάδες και με αγορά απ’ ευθείας), όμως δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες.
Η αγορά έχει μεγάλη έλλειψη. Προφανώς παίζονται πάλι κερδοσκοπικά παιχνίδια όπως τον πρώτο καιρό με τις μάσκες προκειμένου να αυξήσουν τις τιμές ή τα εξάγουν προς χώρες με περισσότερο κέρδος."


🔴 Σε χθεσινή καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ αποκαλύπτεται ότι η κυβέρνηση διερευνά τη δυνατότητα επέκτασης συμβάσεων για απαραίτητο προσωπικό μόλις για 1,5 μήνα και μόνο για ένα μικρό μέρος των Συμβασιούχων Επικουρικών. Η πρόταση της κυβέρνησης, όπως καταγγέλλεται, θα οδηγήσει σε απολύσεις 10.000 συμβασιούχων ως τον Μάρτιο του 2021! (πηγή: https://www.poedhn.gr/…/5423-akatanoiti-apofasi-tou-ypourge…)
🔴 Παράλληλα, οι γιατροί του νοσοκομείου Ρεθύμνου προχώρησαν την Πέμπτη σε 24ωρη αναστολή λειτουργίας απαιτώντας να καλυφθούν όλες οι κενές οργανικές θέσεις του νοσοκομείου, να ενισχυθούν τα υποστελεχωμένα τμήματα, να γίνουν οι πληρωμές των νοσοκομειακών σύμφωνα με πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και να εφοδιαστεί το νοσοκομείο με τον απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό ώστε να διενεργεί γρήγορα αναλύσεις και test.
🔴 Την ίδια ημέρα σε καταγγελία προς την κυβέρνηση προχώρησε και το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων:
"...χορηγείται μια (1) μάσκα σε κάθε εργαζόμενο για ολόκληρη 8ωρη βάρδια και ότι υπάρχουν ελλείψεις ακόμα και σε γάντια σε τμήματα του νοσοκομείου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών αλλά και την προστασία της υγείας των εργαζομένων και των νοσηλευόμενων ασθενών.
Είναι φανερό ότι, αν και αυξάνονται τα κρούσματα SARS-CoV-2 και μεγαλώνουν οι πιθανότητες για αναζωπύρωση ή εμφάνιση 2ου κύματος της επιδημίας, η κυβέρνηση δεν παίρνει ούτε τα απολύτως αναγκαία μέτρα για το εφοδιασμό των δημόσιων μονάδων υγείας με υγειονομικό υλικό.
Συγκεκριμένα, δεν έχει εξασφαλίσει, με κεντρική προμήθεια, την επάρκεια υγειονομικού υλικού, με προτεραιότητα στα Μέσα Ατομικής Προστασίας, ούτε έχει χορηγήσει επαρκή έκτακτη χρηματοδότηση για την κάλυψη των αυξημένων λειτουργικών αναγκών των δημόσιων μονάδων υγείας."

Ένα νέο κύμα αγώνων και αλληλεγγύης μέσα και έξω από τα νοσοκομεία είναι απαραίτητο να σηκωθεί!
Δεν πρέπει επ' ουδενί να αφήσουμε την τύχη του δημόσιου συστήματος υγείας στα χέρια τους!
Δράση πριν να είναι αργά!
Αλληλεγγύη στους αγωνιζόμενους νοσοκομειακούς!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου