Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019

Όλες/οι στη συγκέντρωση και πορεία, Πέμπτη 5/12, στις 6μμ από το ΕΚΠ, με προσυγκέντρωση στις 5:30μμ στο Παράρτημα


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΤΕΡΥΓΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

-ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ “ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ” ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ, ΤΩΝ ΜΑΤΩΜΕΝΩΝ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΩΝ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΖΟΥΓΚΛΑΣ, ΤΩΝ ΑΝΤΙΛΑΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ-ΕΕ-ΔΝΤ. ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ.
-ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ, ΤΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ
Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ “ΝΟΜΟΣ ΚΑΙ ΤΑΞΗ”-ΚΕΡΔΟΣ-ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΚΑΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑΣ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Η Κυβέρνηση της ΝΔ ακολουθεί πιστά το σύγχρονο δόγμα του καπιταλισμού: Τα πάντα για τους επενδυτές, τίποτα για τους εργαζόμενους και οτιδήποτε θυμίζει δημόσια ιδιοκτησία, εργατικά και μορφωτικά δικαιώματα, συλλογικές συμβάσεις, προστασία του περιβάλλοντος, σωματεία και διεκδικήσεις είναι όχι απλά εκτός εποχής, αλλά και επικίνδυνο και πρέπει να πεταχτεί.

Η Κυβέρνηση έχει ήδη ψηφίσει την κατάργηση της διάταξης για την αιτιολόγηση της απόλυσης. Αποφάσισε μεγάλες αυξήσεις στο ρεύμα οικιακής κατανάλωσης για να “σώσει” δήθεν τη ΔΕΗ και ψήφισε αντιδραστικό νόμο, στον οποίο περιλαμβάνεται η κατάργηση της μονιμότητας για τους εργαζόμενους και αλλαγή στις εργασιακές σχέσεις, πώληση ποσοστού του ΑΔΜΗΕ ή ολόκληρου που ανήκει στο Δημόσιο, πώληση ποσοστού 49% του ΔΕΔΔΗΕ που είναι 100% θυγατρική εταιρία της ΔΕΗ, πώληση Υδροηλεκτρικών και Λιγνιτικών Σταθμών και κλείσιμο Λιγνιτικών μονάδων και όλο αυτό στην προοπτική πώλησης της ΔΕΗ στο ιδιωτικό κεφάλαιο.

Πέρασε νόμο που επιφέρει ένα πολύ σοβαρό πλήγμα στις κλαδικές συλλογικές συμβάσεις, απαιτεί φακέλωμα “ηλεκτρονικό μητρώο μελών των σωματείων” σε γνώση του κράτους και του εργοδότη, θέλει να εκφυλίσει τις γενικές συνελεύσεις ως ανώτατο όργανο δημοκρατικής λειτουργίας και λήψης αποφάσεων των Πρωτοβάθμιων Σωματείων, αντικαθιστώντας τις με ηλεκτρονική ψήφο για να ενισχύσουν την αποξένωση των εργαζομένων από τις συλλογικές διαδικασίες.

Κυβέρνηση και κεφάλαιο θέλουν να δώσουν ένα στρατηγικό χτύπημα στο εργατικό κίνημα, αποδυναμώνοντας κυρίως τα Πρωτοβάθμια Σωματεία και τις συνελεύσεις τους. Έτσι θέλουν να διευκολύνουν τις επενδύσεις, δηλαδή την κερδοφόρα ανάπτυξη του κεφαλαίου. Βάλλουν ευθέως στη βάση της εγατικής τάξης, εκεί που μπορεί να αναπτύξει αγώνες, να αναγεννήσει τη συλλογική πάλη και να ανασυγκροτηθεί ταξικά το εργατικό κίνημα.

Και γι΄αυτό θυσιάζουν εργασία και περιβάλλον, θεσπίζουν εξαιρέσεις στην εφαρμογή των κλαδικών συμβάσεων εργασίας, επανέρχονται στο παρασκήνιο οι περίφημες “ενώσεις προσώπων” και ενισχύονται οι επιχειρησιακές συλλογικές συμβάσεις που θα προβλέπουν χειρότερες αμοιβές. Ο Υπουργός Εργασίας θα έχει τον απόλυτο έλεγχο εξειδικεύοντας με υπουργικές αποφάσεις τις περιπτώσεις των επιχειρήσεων που θα εξαιρούνται κάθε φορά.

Ενισχύει τη μερική απασχόληση, εργοδότης και μισθωτός μπορούν να συμφωνήσουν έγγραφη ατομική σύμβαση, ημερήσια ή δεκαπενθήμερη ή μηνιαία εργασία για ορισμένο αόριστο χρόνο, η οποία θα είναι μικρότερης διάρκειας από την κανονική “μερική απασχόληση”, θεσμοθετώντας “εκπτώσεις” στην εργοδοτική παραβατικότητα και επί της ουσίας καταργείται η δυνατότητα των εργαζομένων για μονομερή προσφυγή στον ΟΜΕΔ.

Προωθείται νομοσχέδιο για την κατάργηση του κοινωνικού και αλληλέγγυου χαρακτήρα της ασφάλισης, μετατρέποντας τη σύνταξη από κοινωνικό δικαίωμα σε ατομική ευθύνη. Γιγαντώνεται η περικοπή συντάξεων και παροχών υγείας και παγιώνεται η διακοπή κάθε είδους κρατικών ασφαλιστικών ταμείων που ήδη έχουν υποστεί δραματικές απώλειες.

Διατηρείται ο νόμος ΣΥΡΙΖΑ για το ασφαλιστικό (Νόμος Κατρούγκαλου) που είχε ως βασικές πολιτικές την ένδικη σύνταξη και την ανταποδοτική για τους συνταξιούχους ή περικοπές που έφταναν το 35%. Το νέο νομοσχέδιο θα έχει τρεις πυλώνες: Βασική σύνταξη- Κεφαλαιοποιητική από επικουρική και ιδιωτική ασφάλιση. Αυτές οι αλλαγές που προωθεί η Κυβέρνηση στο συνταξιοδοτικό θα κινηθούν στο πλαίσιο της συνταγής ΔΝΤ-Πινοσέτ.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για μετατροπή της επικουρικής ασφάλισης από διανεμητικό σύστημα, σε πλήρη κεφαλαιποιητικό. Η εφαρμογή του κεφαλαιοποιητικού συστήματος, όπως έχουν καταγραφεί στον κόσμο, η πλειοψηφία των εργαζομένων λαμβάνουν πολύ χαμηλές συντάξεις, γιατί στο κεφαλαιοποιητικό σύστημα ατομικών λογαριασμών δεν υπάρχουν η αλληλεγγύη των γενεών και η αναδιανεμητικότητα που ισχύουν σε ένα δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης. Αν λάβουμε υπόψη και πιθανές απώλειες λόγω των κινδύνων του χρηματιστηρίου και των αμοιβών της διαχείρισης των επενδύσεων από τους ιδιώτες που μοναδικός τους στόχος είναι να καταληστέψουν τα λεφτά των εργαζομένων και η επικουρική σύνταξη θα είναι σημαντικά χαμηλότερη.

Η Κυβέρνηση της ΝΔ επιχειρεί μία τομή στην προώθηση της αντεργατικής πολιτικής ως συνέχεια της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Αξιοποιεί την αμηχανία του κινήματος για να βαθύνει τα κεκτημένα της αστικής τάξης απέναντι στους εργαζομένους. Δε φοβούνται τις υποταγμένες ηγεσίες των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και των περισσότερων ομοσπονδιών. Αυτούς έχουν απόλυτα ελεγχόμενους συνοδοιπόρους στην αντεργατική επίθεση, στρατηγικούς εταίρους στην “κοινωνική συμμαχία.

ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ!
ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ ΟΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ!

-Να μην περάσει το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο
-Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα στην απεργία, τη συλλογική πάλη και δράση
-Σύγκρουση και ρήξη με τα μνημόνια και όλους όσους τα επιβάλλουν, Κυβέρνηση-ΕΕ-Κεφάλαιο
-Για να διεκδικήσουμε Συλλογικές Συμβάσεις παντού με μείωση του εργασιακού χρόνου, ριζικές αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις.
-Για μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα, ενάντια στις ελαστικές σχέσεις και τον κοινωνικό μεσαίωνα.
-Να φωνάξουμε “Κάτω τα χέρια από τα δημόσια, κοινωνικά αγαθά, τα λαϊκά σπίτια, ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και πλειστηριασμούς.
-Για να βγούμε από τη φυλακή της ΕΕ, να διαγράψουμε το ληστρικό χρέος και να πληρώσει το κεφάλαιο για την κρίση που δημιούργησε.
-Να επιβάλουμε σύγχρονα δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες απέναντι στον αυταρχισμό, την εργοδοτική τρομοκρατία και την κρατική καταστολή.

Όλοι/ες στη συγκέντρωση και πορεία, Πέμπτη 5/12, στις 6 μμ από το Εργατικό Κέντρο Πάτρας,
με προσυγκέντρωση στις 5:30μμ στο Παράρτημα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου