Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018

Κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο που οργανώνει το Ε.Κ.Π την Τρίτη 18/12, ημέρα ψήφισης στη Βουλή του αντεργατικού-αντιλαϊκού προϋπολογισμού


εργαζόμενη-ε


Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ κλιμακώνει την επίθεσή της μέσα από την ψήφιση στη Βουλή ενός σκληρού, ταξικού, αντιλαϊκού προϋπολογισμού για το 2019. Ο πρώτος "μεταμνημονιακός" προϋπολογισμός, εμπεριέχει όλα τα αντιλαϊκά μέτρα των τριών μνημονίων, προσθέτει νέα. 
Φέρνει νέα θηριώδη πλεονάσματα δηλαδή νέες αιματηρές θυσίες για τη φτωχολογιά. Υπόσχεται περικοπές 1,7 δις, φοροεπιδρομές(νέοι φόροι 1 δισ.), κατασχέσεις, επιπλέον καρατόμηση κοινωνικών κονδυλίων(μείωση κατά 65 εκατ. για το επίδομα ανεργίας), νέα επίθεση στην υγεία(κι άλλη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης στα νοσοκομεία), την ασφάλιση(μειώνεται κατά 275 εκατ. η δαπάνη για τις συντάξεις και κατά 935 εκατ. για τα ασφαλιστικά ταμεία)...
Αντιστρόφως παραδίδει όλο το δημόσιο πλούτο στους επιχειρηματίες, έλληνες και ξένους. Χαρίζει φόρους, ασφαλιστικές εισφορές, χρέη στο κεφάλαιο. Από κοντά ΝΔ, ΚΙΝΑΛ, ΠΟΤΑΜΙ και φυσικά ΣΕΒ, ΕΕ, ΔΝΤ, ΜΜΕ ζητούν ακόμη πιο σκληρά μέτρα και άτεγκτη εφαρμογή των «συμφωνηθέντων».
Απέναντι σε αυτό το αντιδραστικό μέτωπο, νικηφόρο μπορεί να είναι μόνο ένα κίνημα χειραφέτησης, ανεξάρτητο από τον αστικοποιημένο-υποταγμένο-διασπαστικό συνδικαλισμό των ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ, που έχει αποδεχτεί όλες τις επιλογές του κεφαλαίου, την ΕΕ, την οικονομία της αγοράς, τον ανταγωνισμό, τα μνημόνια, την λιτότητα των κυβερνήσεων που τα εφαρμόζουν. 
Ευθύνη φέρουν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, που από την μία παραδίδουν την οργάνωση του αγώνα στον κυβερνητικό-εργοδοτικό συνδικαλισμό κι από την άλλη, όπως φάνηκε ειδικά στην τελευταία κινητοποίηση του ΕΚΠ, διασπούν την ενότητα στη δράση των ταξικών μαχόμενων δυνάμεων του εργατικού κινήματος, αποκλείοντας εργατικές συλλογικότητες.  

Ο αγωνιστικός συντονισμός των πρωτοβάθμιων σωματείων και αγωνιστικών ομοσπονδιών μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες, πραγματικούς αγώνες και όχι επετειακές τουφεκιές μπορεί να νικήσει και να φέρει κατακτήσεις! 

Παλεύουμε για την ανατροπή της επίθεσης! 
-Για την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας (ΣΣΕ) που θα κατοχυρώνουν ριζικές αυξήσεις στου μισθούς, κατάργηση του εξευτελιστικού υποκατώτατου μισθού εδώ και τώρα, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με πλήρη δικαιώματα. 
-Για την κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας, για 5ήμερο-35ωρο, ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις και ΣΣΕ με πλήρη ισχύ και επεκτασιμότητα, για να σταματήσει το αίσχος της απλήρωτης-αδήλωτης-ανασφάλιστης εργασίας. 
-Αξιοπρεπές επίδομα εργασίας σε όλους τους ανέργους, κάτω τα χέρια από την εργατική-λαϊκή κατοικία, όχι στους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις στα φτωχά λαϊκά στρώματα. 
-Απαιτούμε την κατάργηση όλων των μνημονιακών νόμων και πολυετών δεσμεύσεων του «υπερταμείου» ιδιωτικοποιήσεων, την εθνικοποίηση των τραπεζών και των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας, με εργατικό έλεγχο και χωρίς αποζημίωση. 
-Αγώνας για την αποτροπή του πολέμου ενάντια στην ελληνική ολιγαρχία, τον ιμπεριαλισμό και τον εθνικισμό. 
-Λεφτά για τις εργατικές-λαϊκές ανάγκες και όχι για το ΝΑΤΟ και τους πολεμικούς εξοπλισμούς. 

Οι εργατικές ανάγκες και τα δικαιώματα μπροστά! 
Να αγωνιστούμε για: 
-Διεκδικήσεις και κατακτήσεις σύμφωνα με τις ανάγκες μας 
-Απειθαρχία στους δανειστές και τις δεσμεύσεις του Ευρωπαϊκού συμφώνου σταθερότητας 
-Την αποδέσμευση από την ΕΕ, τη διαγραφή του χιλιοπληρωμένου ληστρικού χρέους. 
-Να οργανώσουμε την εργατικής απάντηση στην κρίση και παρακμή του καπιταλισμού, που δημιουργεί φτώχεια πολέμους, ανεργία, προσφυγιά, αυταρχισμό και σύγχρονη δουλεία στα εργασιακά κάτεργα. 
-Για μια ριζική λύση και τη συνολική απελευθέρωση των εργαζομένων από τα δεσμά της εκμετάλλευσης.

Καλούμε όλους-όλες : 
-Στο συλλαλητήριο την Τρίτη (18/12) στις 18:30 στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας 

Ταξική Πτέρυγα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου