Παρασκευή, 9 Μαρτίου 2018

Η άποψη των φαντάρων για την σύλληψη των δύο Στρατιωτικών και το κλίμα πολεμοκαπηλείας!


Παρ’όλη την επίθεση που υφίσταται ο κόσμος της εργασίας-και για να μη μιλάμε με αφηρημένους όρους, οι γονείς μας, τα αδέλφια μας, εμείς οι ίδιοι- στα δικαιώματα, τις ιδιωτικοποιήσεις του δημόσιου μας πλούτου(υγεία, ρεύμα, δημόσιοι χώροι), το τσεκούρεμα της κοινωνικής ασφάλισης, μισθών και συντάξεων, τις κατασχέσεις και τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς της λαϊκής κατοικίας, τη καταδίκη μιας ολόκληρης γενιάς στη μετανάστευση, την ανεργία και την επισφάλεια, το ελληνοτουρκικό ζήτημα έχει καταφέρει προκλητικά να μονοπωλήσει τις συζητήσεις του δημόσιου διαλόγου.
Δελτία ειδήσεων, εθνικιστικά-μιλιταριστικά σαιτ, εφημερίδες, δημοσιοκάφροι και επίδοξοι πατριδοκάπηλοι πολιτικοί και απόστρατοι σε εκτελεστικό ρόλο. Έχουν στήσει ένα μηχανισμό, κατευθυνόμενων-ψευδών ειδήσεων, εθνικιστικού παροξυσμού, συνωμοσιών και πολεμοκαπηλείας, με αποτέλεσμα να δημιουργήσουν ένα κλίμα ανασφάλειας και μίσους τόσο μέσα στα στρατόπεδα όσο και έξω, πυροδοτώντας ακόμη περισσότερο την ένταση. 
Χαρακτηριστικά είναι τα παραδείγματα τόσο της υποτιθέμενης «επιθετικού χαρακτήρα» τουρκικής άσκησης στα σύνορα της Ανατολικής Θράκης τον περασμένο μήνα (είδηση που αποδείχτηκε ψεύτικη καθώς επρόκειτο για άσκηση μικρής κλίμακας 60 χιλιόμετρα ανατολικά του Έβρου στα σύνορα με Βουλγαρία) όσο και η πρόσφατη σύλληψη των δυο στρατιωτικών στον Έβρο, οι οποίοι προσπαθώντας να συλλάβουν ή να επαναπροωθήσουν με τη βία πρόσφυγες, κατέληξαν οι ίδιοι διωκόμενοι, πυροδοτώντας ένα κύμα σεναρίων, συνωμοσιών και συσκότισης γύρω απ το γεγονός και τις διπλωματικές προεκτάσεις του. 

Η μία όψη αυτής της εκστρατείας παραπληροφόρησης έγκειται στη συστηματική προσπάθεια των καθεστωτικών ΜΜΕ να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο από την εξαθλίωση στην οποία βρίσκεται λόγω των πολιτικών των αστικών κομμάτων, των μνημονίων και της Ε.Ε. και να εκτονώσουν την οργή του σε «εθνικά» ζητήματα, όπως επιδιώχθηκε και τον περασμένο μήνα μέσω του μακεδονικού ζητήματος. Έτσι με άλλοθι αυτή την κλιμακούμενη ένταση δικαιολογούν εξοπλιστικά προγράμματα 5 δις, την ώρα που ο λαός αγκομαχά, μας στέλνουν από τη πρώτη στιγμή στη πρώτη γραμμή της παραμεθορίου και των νησιών, κλείνοντας τα ΚΕΝ, και προτάσσουν την ακόμη εντονότερη στρατιωτικοποίηση της κοινωνίας σύμφωνα με το δόγμα Άμυνας/Ασφάλειας και όλα αυτά στο όνομα μιας ψευδεπίγραφης «εθνικής ενότητας». 

Η άλλη όψη της είναι η συστηματική επιδίωξη τους να υπερθεματισουν την προκλητικότητα της Τουρκίας και να αναδείξουν μονόπλευρα το ρόλο της Ελλάδας σε θέση θύματος. Θα ήμασταν τυφλοί αν δε βλέπαμε ότι τόσο η εσωτερική όσο και η εξωτερική πολιτική του επίδοξου χαλίφη Ερντογάν χαρακτηρίζεται από αυταρχισμό, συγκεντροποίηση της εξουσίας και σκληρή καταστολή ενώ απ την άλλη ακολουθώντας τις επεκτατικές βουλές της τουρκικής αστικής τάξης βάλλεται κατά παντός επιστητού ανοίγοντας μέτωπα με Ελλάδα, Κύπρο, Αρμενία και τους Κούρδους παράλληλα. Ωστόσο, η μονοδιάστατη προβολή της τουρκικής προκλητικότητας επιδιώκει να καταστήσει την ελληνική κοινωνία συνένοχη στους πολεμικούς σχεδιασμούς της ελληνικής αστικής τάξης, πλειοδοτώντας τις εθνικο-πολεμικές κορώνες στο όνομα των εθνικών συμφερόντων και της εδαφικής ακεραιότητας. Έτσι δηλητηριάζονται εκατομμύρια συνειδήσεις και προετοιμάζονται για τον αλληλοσπαραγμό λες και ο πόλεμος πρόκειται για δική μας υπόθεση. 

Ωστόσο στη πραγματικότητα δεν διακυβεύεται απλά η εδαφική ακεραιότητα και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας λόγω της τουρκικής προκλητικότητας, όπως προσπαθούν να μας πείσουν τονώνοντας το Αξιόμαχο και το εθνικό μας φρόνημα. Ο πυρήνας της πραγματικής αντιπαράθεσης βρίσκεται στους ανταγωνιστικούς σχεδιασμούς μεταξύ Ελλάδας Τουρκίας για την εκμετάλλευση των ενεργειακών κοιτασμάτων και των εμπορικών-ενεργειακών δρόμων στρατηγικής γεωπολιτικής σημασίας που βρίσκονται στα χωρικά ύδατα και πιο συγκεκριμένα τις υπό αμφισβήτηση ΑΟΖ (Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. 

Παράλληλα αποκρύβεται η αναβαθμισμένη εμπλοκή των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τις ανακατατάξεις της διεθνούς σκακιέρας. Η ελληνοτουρκική αντιπαράθεση διεξάγεται σε μια περίοδο κατά την οποία η ελληνική κυβέρνηση διεκδικεί από τα Βαλκάνια μέχρι τη Μεσόγειο αναβαθμισμένο ρόλο νατοικού χωροφύλακα, μετατρέποντας την Ελλάδα σε πολεμικό ορμητήριο στρατιωτικών βάσεων, με σκοπό να διασφαλίσει μέσω των συμμαχιών της τα συμφέροντα μερίδων του επιχειρηματικού κόσμου (ναυτιλία, κατασκευές, πολεμική βιομηχανία, πετρελαιάδες) και ένα κομμάτι απ τη πίτα. 

Εξάλλου για όσους παρακολουθούν τις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο γνωρίζουν για την επικίνδυνη εμπλοκή των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων στα πλαίσια του Άξονα μεταξύ Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου-Ισραήλ. Τα νέα είναι δυσάρεστα και μας εξοργίζουν. Η φρεγάτα Λήμνος έχει βγει καιρό τώρα από τα ελληνικά χωρικά ύδατα και κόβει βόλτες σε όλη την ανατολική Μεσόγειο. Το Υπουργείο Άμυνας αφού έστειλε τους ναύτες της Φ.Γ ΛΗΜΝΟΣ στο Λίβανο αναβαθμίζοντας την πολεμική της παρουσία, συμμετέχοντας σε μια αποστολή ΕΜΠΑΡΓΚΟ που εξυπηρετεί τα επεκτατικά σχέδια του Ισραήλ με επίκεντρο την αντιπαράθεση του με Λίβανο-Κατεχόμενη Παλαιστίνη για τις ΑΟΖ και τα κοιτάσματα, που εποφθαλμιά και η Energean oil &gas (εταιρεία ελληνικών συμφερόντων). Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια έφεδροι στρατεύσιμοι βρίσκονται τόσο κοντά σε ‘εμπόλεμη ζώνη’. 

Παράλληλα για μία ακόμη φορά η Ελλάδα μετατρέπεται σε ένα απέραντο πεδίο ασκήσεων με τη διεξαγωγή της τεράστιας διακλαδικής, διακρατικής, στρατιωτικής άσκησης με την ονομασία ΗΝΙΟΧΟΣ. Ετοιμάζουν επί της ουσίας έναν εικονικό πόλεμο, εκπαιδεύονται στην αντιμετώπιση των ασύμμετρων απειλών, προετοιμάζουν τις επόμενες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Αυτή είναι η ουσία της προνομιακής συμμαχίας του ελληνικού κράτους με τις ΗΠΑ και των Αξόνων του Πολέμου Ελλάδας-Ισραήλ-Κύπρου-Αιγύπτου: η επιβολή των ιμπεριαλιστικών συμφερόντων με τα δόγματα Πολέμου-Καταστολής σε Βαλκάνια-Μέση Ανατολή-Αφρική. Ωστόσο η ιστορία μας έχει διδάξει ότι τέτοιου είδους συμμαχίες με τους « φονιάδες των λαών» μόνο γκρίζες ζώνες, διαίρει και βασίλευε, πολεμικά επεισόδια και σκληρή εξάρτηση μπορούν να προκαλέσουν. 

ΟΡΟΣ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ ΗΠΑ-ΕΕ-ΡΩΣΙΑ, το ΝΑΤΟ και οι Πετρελαϊκές Εταιρίες 

Για όλους τους παραπάνω λόγους αναδεικνύεται πώς η κλιμακούμενη ένταση μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας θα πρέπει να τοποθετείται σε ένα πλαίσιο διεθνούς σύγκρουσης γεωπολιτικών συμφερόντων και ως τέτοια να αντιμετωπίζεται. Εμπλέκουν τον λαό μας ακόμη πιο ενεργά στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και στο ξαναναμοίρασμα της περιοχής, χαράσσοντας ξανά τα σύνορα με το αίμα των λαών και μας καλούν να γίνουμε κρέας στα κανόνια τους για τα συμφέροντα του Λάτση του Βαρδινογιάννη της Energean Oil & Gas, της Mobil, της ENI και της TOTAL. 

Για μας το ζήτημα δεν είναι να κρίνουμε ποιος είναι προκλητικότερος ή όχι. Το ζήτημα είναι ότι οι σειρήνες του πολέμου ηχούν και καλούνται «να σκοτώνονται οι λαοί για τ αφέντη το φαΐ», για τους εφοπλιστές και τους πετρελαιαδες. Οι λαοί δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα απέναντι στις κοινές εχθρικές πολιτικές της εκμετάλλευσης, της φτώχειας του εθνικισμού και του μίσους και η διεθνιστική μας πάλη οφείλει να προτάσσει τη συναδέλφωση των λαών στη βάση των κοινών ταξικών μας συμφερόντων 

Εξάλλου για μας είναι καταφανές ότι η αφήγηση περί “εξωτερικού” εχθρού είναι άμεσα συνυφασμένη με την κατασκευή του “εσωτερικού εχθρού”. Με άλλα λόγια, ”εξωτερικός” και ”εσωτερικός εχθρός” παρουσιάζονται σαν κοινή απειλή και το δόγμα Άμυνας/Ασφάλειας που προσπαθούν να μας επιβάλλουν γίνεται πληγή στις πλάτες του λαού. Μπορεί, λοιπόν, να προκαλούνται θερμά επεισόδια, στην Κύπρο και στα Ίμια που να αναδεικνύουν τον “εξωτερικό εχθρό” μας, ωστόσο, ο Ελληνικός Στρατός προετοιμάζεται να αντιμετωπίσει και τον “εσωτερικό εχθρό” καθώς φαίνεται να αντιμετωπίζει σαν θερμό επεισόδιο και οτιδήποτε θεωρεί απειλή εντός της χώρας. 

Από τους δύσμοιρους πρόσφυγες που μας παρουσιάζουν σαν έναν εν δυνάμει εχθρό-απειλή για τους οποίους καλούμαστε να αναλάβουμε τη φρούρηση και τη σίτιση τους στα άθλια στρατόπεδα συγκέντρωσης που τους έχουν στοιβάξει, μέχρι τον πολύμορφο αγώνα του λαϊκού-εργατικού κινήματος που τολμάει να αμφισβητήσει τη νομιμότητα του κράτους και τη σκληρή επίθεση που δέχεται, ο Ελληνικός Στρατός βλέπει παντού «εσωτερικούς εχθρούς», ασύμμετρες απειλές και κινδύνους της εθνικής ασφάλειας και προσπαθεί να μας καταστήσει συνένοχους στο έγκλημα του κοινωνικού κανιβαλισμού. Είναι γνωστές εξάλλου οι ασκήσεις καταστολής πλήθους και κοινωνικών κινημάτων, καθώς και η ανακατάληψη κτιρίων κατειλημμένων από εργάτες που έγιναν στο παρελθόν. 

Για όλους αυτούς τους λόγους οφείλουμε να μπλοκάρουμε τη μηχανή του πολέμου και τα δόγματα Άμυνας/Ασφάλειας, Πολέμου/Καταστολής με τα οποία επιδιώκουν να μας επιβάλλουν την υπάρχουσα κατάσταση. Να βάλουμε φραγμούς στη κλιμακούμενη ένταση πολεμοκαπηλείας και εθνικισμού. 
Την ώρα μάλιστα που η στάση ορισμένων δυνάμεων της Αριστεράς εποφθαλμιά την «εθνική αφήγηση» της μονοδιάστατης τουρκικής προκλητικότητας, καθιστούμε σαφές σε κάθε φαντάρο, σε κάθε αγωνιστή μέσα κι έξω απ το στρατό ότι το πρόταγμα στη συγκυρία θα πρέπει να είναι ένα: 

ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ - ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΓΙΑ Ελληνική Ολιγαρχία-ΝΑΤΟ-ΕΕ 
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ για τα Πετρέλαια, τις Επενδύσεις και το Ζωτικό Χώρο τους 

Εξάλλου για εμάς δεν υπάρχουν αυταπάτες. 
Όπως λέει και το γνωστό ρητό «ο πόλεμος είναι η συνέχεια της πολιτικής με άλλα μέσα» και εμείς τη πολιτική της κρίσης, των μνημονίων και της λιτότητας τη βιώσαμε από πολύ νωρίς στο πετσί μας. Με την ίδια λύσσα με την οποία επιδιώκουν να επανακάμψουν από την οικονομική κρίση, πατώντας στις πλάτες του λαού μας μέσω της μνημονιακής πολιτικής, τώρα μας προετοιμάζουν και για πόλεμο, προς αναζήτηση νέων πεδίων κερδοφορίας. 
Ο αγώνας για λαϊκή κυριαρχία και εθνική ανεξαρτησία βρίσκεται στη καθημερινή πάλη για εργασιακά δικαιώματα, ελευθερίες, κοινωνική δικαιοσύνη και υπεράσπιση του δημόσιου μας πλούτου, πέρα από ιμπεριαλιστικές εξαρτήσεις και λυκοφιλίες. 
Από την ίδια ταξική σκοπιά, για μας ένας πιθανός πόλεμος θα είναι με πιο οξυμένα μέσα η συνέχεια της ιδίας πολιτικής, από την οποία δεν έχουμε να κερδίσουμε τίποτα παρά μόνο αίμα, πόνο, φτώχεια και δυστυχία. 
Να προσδιορίσουμε τις ανησυχίες και τα ερωτήματα της συγκυρίας αλλά και του μέλλοντος με τους δικούς μας όρους πριν ο πόλεμος μας χτυπήσει την πόρτα και είναι πια αργά να αντιστρέψουμε το κλίμα «εθνικής ενότητας» και πολεμοκαπηλείας. 
Η γενιά μας έχει ήδη στάξει πολύ αίμα. Να αντιστρέψουμε την εθνική τους αφήγηση και να κοιτάξουμε τον πραγματικό μας εχθρό κατάματα. 
Ο πόλεμος για μας θα συνεχίζεται μέχρι την συνολική απελευθέρωση από τους «εσωτερικούς» και τους «εξωτερικούς» εχθρούς του λαού μας, μέχρι «να γίνει ο λαός νοικοκύρης στον τόπο του». 

Καλούμε τους συναδέλφους φαντάρους, την νεολαία και τον κόσμο της εργασίας στην συγκρότηση ενός ΜΑΖΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ενάντια στον Πόλεμο, τον Εθνικισμό, το Φασισμό, την κυβέρνηση και το κράτος του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ 

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟ-ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΩΡΑ 


Επιτροπή φαντάρων Λαγού
diktiospartakos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου