Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017

Απόπειρα παγίδευσης εργαζομένων από τον πρόεδρο της ΟΙΥΕ, Δ. Καραγεωργόπουλο


Ακόμη ένα επεισόδιο εξαπάτησης εργαζομένων, για τη διαμόρφωση νόθων συσχετισμών, με πρωταγωνιστή τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ), Δ. Καραγεωργόπουλο, και συνεργάτη του τον πρόεδρο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Καβάλας (ΕΥΚ), Ευ. Μακρογιάννη, στελέχη της ΠΑΣΚΕ, αποκαλύπτει το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Καβάλας.
Οπως καταγγέλλει το Σωματείο, το Σάββατο 14/10, τα δύο στελέχη της ΠΑΣΚΕ, με πρόσχημα πρόσκληση για ενημέρωση των εργαζόμενων συμβασιούχων στην καθαριότητα και την εστίαση του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας στην αίθουσα του ΕΥΚ, παγίδευσαν τους εργαζόμενους για να εγγραφούν και να ψηφίσουν σε ένα «πανελλαδικό σωματείο», με την επωνυμία «Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων "Η Ενωση"», στο οποίο εμφανίζεται να είναι πρόεδρος ο Δ. Καραγεωργόπουλος.
Εκμεταλλευόμενος το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι, οι οποίοι μετά από 10 - 15 χρόνια δουλειάς κινδυνεύουν να πεταχτούν στην ανεργία, ο πρόεδρος της ΟΙΥΕ, μιλώντας για την αντεργατική πρόταση που προωθεί η κυβέρνηση για δημιουργία ΚΟΙΝΣΕΠ από αυτήν την κατηγορία των εργαζομένων, είπε ότι θα μπορούσαν να πετύχουν τέτοιου είδους «πειράματα» σε 5 - 10 χρόνια και στην Ελλάδα, αρκεί να τα δοκιμάσουμε πρώτα πιλοτικά σε ένα - δύο νοσοκομεία.
Στη συνέχεια, προσπάθησε να εγκλωβίσει τους εργαζόμενους και να τους εκφοβίσει, σχετικά με το αν μπορούν ή πρέπει να οργανωθούν στο Σωματείο του νοσοκομείου ή να ιδρύσουν δικό τους, με απώτερο σκοπό να τους κλείσει στο δικό του «μαντρί». Οπως καταγγέλλει το κλαδικό Σωματείο του νομού, «πίεζαν τους εργαζόμενους να αποφασίσουν εκείνη την ώρα για το αν θέλουν να γραφτούν στο Σωματείο που τους πρότειναν και να φτιάξουν παράρτημα, χωρίς δε να είναι ενήμερη η πλειοψηφία των εργαζομένων, εντελώς ξαφνικά τους παρουσίασαν δικαστικό αντιπρόσωπο και "έτοιμη" διορισμένη εφορευτική επιτροπή, έτοιμο εκλογικό κατάλογο που είχε εγγεγραμμένους - φυσικά εν αγνοία των περισσότερων - σχεδόν το σύνολο των εργαζομένων. Αρχισαν να τους παρουσιάζουν αιτήσεις εγγραφής εκείνη την ώρα και τους καλούσαν να γραφτούν και να συμμετάσχουν στις "εκλογές" του Σωματείου που είχαν ήδη ξεκινήσει, με έτοιμα από τα πριν ψηφοδέλτια».
Το κλαδικό Σωματείο μιλά επίσης για ερωτήματα που γεννά η στάση της εφορευτικής επιτροπής και της δικαστικής αντιπροσώπου, που αρνήθηκαν να δώσουν ψηφοδέλτιο όταν τους ζητήθηκε από εργαζόμενους που τους είχαν γραμμένους στον εκλογικό κατάλογο, για να διαπιστώσουν αν είναι ερήμην τους γραμμένα και τα δικά τους ονόματα μέσα, ενώ απέρριψαν την ένσταση που κατέθεσαν λίγο αργότερα.
Το κλαδικό Σωματείο του νομού καλεί τις παρατάξεις της ΟΙΥΕ να πάρουν θέση και να καταδικάσουν αυτήν την προσπάθεια χειραγώγησης. Καλεί τους εργαζόμενους να τους γυρίσουν την πλάτη, να γίνουν αυτοί οι πρωταγωνιστές της οργάνωσης του αγώνα, με αιτήματα και στόχους που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες τους.
Να απαιτήσουν: Πρόσληψη από το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας και απορρόφηση όλων των εργαζομένων με σταθερή σχέση εργασίας, με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Σταθερή και μόνιμη δουλειά με δικαιώματα για όλους. Να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας. Κανένας εργαζόμενος να μη χάσει τη δουλειά του. Να φύγουν τα συνεργεία - εργολαβικές εταιρείες από κάθε δημόσιο κτίριο και υπηρεσία. Ενταξη όλων των εργαζομένων στην καθαριότητα στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα. Να ληφθούν άμεσα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας για την προστασία των εργαζομένων, με δικαιώματα για όλους.
Καταγγελία για εκλογές - παρωδία στις Σέρρες
Εκλογές - παρωδία και στο Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Σερρών καταγγέλλει η Επιτροπή Αγώνα Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Σερρών.
Οπως αναφέρει, στο συγκεκριμένο σωματείο - σφραγίδα, «οι εκλογές έγιναν σε μία αίθουσα 2x2 χωρίς καμία ανακοίνωση από τα πριν, χωρίς να γίνουν γνωστές στην πλειοψηφία των εργαζομένων του κλάδου, ενώ δεν έγινε ποτέ εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση. Παράλληλα, συνοδεύτηκαν από παρατυπίες και νοθεία. (...) Την ίδια ώρα και εντελώς παράνομα, η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου δεν επέτρεψε σε μέλος της διοίκησης της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων να παρακολουθήσει τις αρχαιρεσίες και να υποβάλει ένσταση για τη νοθεία που έγινε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου