Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017

Τραυματισμός εργάτη στο εργοστάσιο του «ΤΙΤΑΝ»


Το Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Πάτρας σε ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:
«Νέο εργατικό ατύχημα συναδέλφου μέσα σε λίγους μήνες. Αυτή τη φορά ο άτυχος αλλοδαπός συνάδελφός μας εργαζόταν σε μεγαλοεργολάβο και γνωστό παράγοντα της περιοχής που δραστηριοποιείται και στο χώρο του "ΤΙΤΑΝ". Ο συνάδελφος Φεράτ την ώρα που έριχνε gunite (εκτοξευμένο σκυρόδεμα) κάτω από την πίεση της εργοδοσίας για την όλο και πιο γρήγορη ολοκλήρωση του έργου ακούμπησε σε γυμνά ηλεκτροφόρα καλώδια και νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου.
Το ατύχημα αυτό καταδεικνύει για μια ακόμα φορά πως τα ελλιπή μέτρα ασφάλειας, η εντατικοποίηση της εργασίας με τις καθημερινές υπερωρίες και το μεροκάματο “ψίχουλα” για τα οφέλη των μεγαλοκατασκευαστών βάζει καθημερινά σε κίνδυνο τη ζωή των συναδέλφων μας. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ καθώς και οι προηγούμενες έχουν τεράστια ευθύνη για την υποστελέχωση της Επιθεώρησης Εργασίας που αδυνατεί να ελέγξει τους χώρους δουλειάς μπροστά στα συνεχιζόμενα ατυχήματα που είτε σακατεύουν εργάτες, είτε τους στέλνουν στον “άλλο κόσμο” αφήνοντας πίσω οικογένειες με παιδιά. Αυτά γίνονται στους χώρους δουλειάς όπως ο "ΤΙΤΑΝ", όπως αυτούς που επισκέφθηκε το τελευταίο διάστημα ο πρωθυπουργός. Αυτή είναι η “υγιής επιχειρηματικότητα” και η “δίκαιη ανάπτυξη” που και στην περιοχή μας θα έρθει το επόμενο διάστημα να μας “πασάρει”. Υγιής και δίκαιη για τα κέρδη του κεφαλαίου, σακατεμένη και άδικη για την ίδια τη ζωή των εργατών.
Η Διοίκηση του Συνδικάτου είχε ήδη αποφασίσει σε πρόσφατη συνεδρίασή της την πραγματοποίηση ημερίδας με θέμα "Υγιεινή και ασφάλεια στους χώρους δουλειάς", καλώντας τα οικοδομικά σωματεία των Νομών Ηλείας, Αιτωλοακαρνανίας και Αχαΐας καθώς και τα σωματεία των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση (ΟΤΑ) που και αυτοί το τελευταίο διάστημα έχουν πολλά εργατικά ατυχήματα. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 19 Οκτώβρη στις 7 μ.μ., στην αίθουσα του Παμμικρασιατικού Συνδέσμου Πατρών (Φωκαίας 26, συνοικία Προσφυγικά, Πάτρα).
Καλούμε τους συναδέλφους οικοδόμους και τους εργαζόμενους στις κατασκευές, Έλληνες και μετανάστες να παλέψουν μέσα από τις γραμμές του Συνδικάτου, για όλα όσα έχουμε ανάγκη, για να μπορούμε να γυρίζουμε ζωντανοί στα σπίτια μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου