Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017

Εμφύλιο πόλεμο κήρυξε η ΠΑΣΚΕ της Πάτρας, στην εργατική τάξη της πόλης

Με αφορμή το κλείσιμο του καζίνο Ρίου, μετά από κατάσχεση που πραγματοποίησαν, μήνες απλήρωτοι, νυν αλλά και πρώην εργαζόμενοι, η ΠΑΣΚΕ κήρυξε εμφύλιο πόλεμο διασπώντας τους εργαζόμενους, παραδίδοντάς τους βορά στην εργοδοσία. Ούτε στα όνειρά της, η εταιρεία δεν θα έβρισκε πολυτιμότερο σύμμαχο.
Διαβάστε τις δηλώσεις του Δ. Καραγεωργόπουλου(Γραμματέας Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων της ΓΣΕΕ, Πρόεδρος στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος...), του Γ. Λογοθέτη(πρόεδρος της ΟΣΕΤΥΠ), καθώς και την ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Πάτρας. Ξεπερνώντας κάθε ηθικό φραγμό, προχώρησαν ένα ακόμα βήμα, καταγγέλλοντας εργαζόμενους  ότι δρουν ως  βαποράκια φρουτεμπόρων
Ποιοί; Οι συνδικαλιστές της «ΓΣΕΕ εργοδότη», και της «ΓΣΕΕ Α.Ε.»

Και η αλήθεια;
-5 χρόνια, με 50-150e την εβδομάδα
-χρωστά στους εργαζόμενους πάνω από πέντε εκατομμύρια ευρώ, χιλιάδες σε πρώην εργαζόμενους
-μηδέν απολαβές στους επισχεσεθέντες, τιμωρία για την στάση τους
-αθέτηση-κοροϊδία όλων των συμφωνιών με νυν αλλά και πρώην εργαζόμενους για οφειλόμενους μισθούς
-και το κερασάκι; Με τα χρήματα που δεν καταβάλλει σε επισχεσεθέντες, αλλά και πρώην εργαζόμενους, γλύφει τις πληγές των υπόλοιπων, με τις πλάτες ή και υποδείξεις της διοίκησης του Σωματείου.

Η ταύτισή τους με τις αξιώσεις της εργοδοσίας και τα φαινόμενα συνδικαλιστικής αθλιότητας, δείχνει σε όλο τους το μεγαλείο την πλήρη αποτυχία και την βαθιά σήψη, του συνδικαλιστικού κινήματος του «κοινωνικού εταιρισμού»

Μέσα σε αυτό το κατάμαυρο περιβάλλον, που με πολύ μελετημένο τρόπο επέβαλε για χρόνια η ανίερη σύμπραξη εργοδοσίας και εργοδοτικών, υπάρχει και ένας κόσμος που αγωνίστηκε-ζεται. Αγώνας για την ΑΜΕΣΗ καταβολή σε όλους τους νυν και πρώην εργαζόμενους όλων των δεδουλευμένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου