Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017

Οι εκλογές στη Γερμανία και το εργατικό κίνημα



Στον απόηχο των προχθεσινών βουλευτικών εκλογών στη Γερμανία, μια ομάδα Γερμανών εργαζομένων και συνδικαλιστών επισκέπτεται την Ελλάδα. Δύο από αυτούς συμμετείχαν στην εκπομπή «Ράδιο Παντιέρα» που μεταδόθηκε από το ραδιόφωνο της ERTopen το απόγευμα της Τετάρτης 27 Σεπτεμβρίου 2017.
Συζητήσαμε μαζί τους για το αποτέλεσμα των γερμανικών εκλογών και το νέο πολιτικό τοπίο που διαμορφώνεται, καθώς και για το εργατικό κίνημα στη Γερμανία και την Ελλάδα.
Μαζί μας στο στούντιο της ERTopen παραβρέθηκαν οι Γερμανοί συνδικαλιστές:
-Rolf Beker, μέλος του συνδικάτου VERDI (Συνδικάτο Εργαζομένων στις Υπηρεσίες), από το συνδικάτο ΜΜΕ του Αμβούργου,
-Doris Heinemann-Brooks, συνδικαλίστρια στο χώρο των Εργαζομένων στο λιμάνι του Αμβούργου,
-καθώς και ο Ντίνος Παλαιστίδης, συνδικαλιστής από το Σύλλογο Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου και Ψηφιακών Μέσων Αττικής, ο οποίος συμμετέχει στην Οργανωτική Ομάδα που στηρίζει την επίσκεψη του γκρουπ των Γερμανών εργαζομένων και συνδικαλιστών.
Στην παρουσίαση της εκπομπής, ήταν ο Νίκος Ξηρουδάκης. Στη ρύθμιση του ήχου ο Παναγιώτης Ζέκιος.
H εκπομπή «Ράδιο Παντιέρα» μεταδίδεται από το ελεύθερο ραδιόφωνο της ERTopen κάθε Τετάρτη απόγευμα, από τις 18.00 μέχρι τις 19.00 στους 106,7 στα fm στην Αττική, καθώς και μέσω του διαδικτυακού ραδιοφώνου της ertopen.com.
Το πρόγραμμα αναμεταδίδεται από τον ραδιοφωνικό σταθμό του Εργατικού Κέντρου της Εύβοιας στους 96,5.
Από τον ραδιοφωνικό σταθμό του σωματείου Εργαζομένων Αλουμινίου στους 97,3, στη Βοιωτία, τη Φωκίδα, και την Βόρεια Πελοπόννησο. Στα Χανιά, μας ακούτε στους 1134 χιλιόκυκλους στα μεσαία.
Ακούστε στα βίντεο που ακολουθούν την ενδιαφέρουσα συζήτηση που είχαμε:
pandiera

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου