Δευτέρα 21 Αυγούστου 2017

Υπερβαίνουν τις 10 οι δολοφονίες εργατών σε δύο μήνες: Είναι ο ακήρυκτος πόλεμος εναντίον του κόσμου της εργασίας

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ
ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΕΜΟΣ ΧΑΜΗΛΗΣ ΕΝΤΑΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ 
δεν κοιτάει χρώμα, εθνικότητα, θρησκεία, ηλικία, φύλο...
Υπολογίζει μόνο το κέρδος!
Νέες εργασιακές σχέσεις, ιδιωτικοποιήσεις, εργολάβοι, διάλυση εργατικού κινήματος: είναι η αιματοβαμμένη επέλαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, της ΕΕ και του ΔΝΤ, των εργοδοτών και των επενδυτών!

19/8: Θανατηφόρο εργατικό δυστύχημα σημειώνεται στο ορυχείο Καρδιάς, με θύμα εργαζόμενο, σε εργολάβο, ηλικίας 35 ετών και πατέρας δύο παιδιών. 

10/8: Ένας Αλβανός εργάτης, ηλικίας μόλις 42 ετών, χάνει τη ζωή του  όταν κάτω από άγνωστες συνθήκες καταπλακώθηκε από κλαρκ (ανυψωτικό μηχάνημα). 

9/8: Ο marshaller του Ι. Καποδίστριας πεθαίνει εν ώρα εργασίας, στην πίστα του αεροδρομίου. Πρόκειται για τον Νίκο Χαλικιά (44 ετών), τον άνθρωπο που δούλευε στους 43 βαθμούς Κελσίου. Δεκάδες ήταν οι καταγγελίες στην εφημερίδα «Η ΚΕΡΚΥΡΑ ΣΗΜΕΡΑ» περί λιποθυμιών καθαριστριών αεροσκαφών και εργαζομένων, όπως και οδηγών των λεωφορείων στην πίστα οι οποίοι εργάζονται στους 40 και 43 βαθμούς Κελσίου χωρίς κλιματισμό...

1/8: Φρικτό θάνατο βρίσκουν δυο εργάτες 51 και 37 ετών ενώ ένας ακόμη 22χρονος βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση κατά τη διάρκεια του νέου τραγικού εργατικού δυστυχήματος που έγινε αυτή τη φορά σε φρεάτιο αποχέτευσης και βιολογικού καθαρισμού του δικτύου της Λακωνίας. 

28/7: Θανατηφόρο εργατικό ατύχημα γίνεται σε εταιρεία ανακύκλωσης στην Παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Κιλκίς, με θύμα ένα 46χρονο εργαζόμενο ο οποίος,  καταπλακώθηκε από γερανό. Ο τρίτος σε ένα μήνα στη Θεσσαλονίκη...

18/7: Άλλος ένας νεκρός εργάτης λόγω ελλιπών μέτρων ασφαλείας. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Οικοδόμων και συναφών επαγγελμάτων ν. Χανίων, ο εργάτης με καταγωγή από την Αίγυπτο πέθανε όταν τον κτύπησε ρεύμα κατά τη διάρκεια της εργασίας του. Μάλιστα, όπως αναφέρει, τους τελευταίους 3 μήνες στα Χανιά έχουμε 5 εργατικά ατυχήματα.

12/7: Αυτοκτονεί 42χρονη εργαζόμενη του «Καρυπίδη».  Η γυναίκα εργαζόταν στις επιχειρήσεις Καρυπίδη, πρώην Αρβανιτίδη, και ήταν απλήρωτη επί δεκαπέντε μήνες, γεγονός που συνδέεται άμεσα με τους λόγους που την οδήγησαν στην απόφαση να βάλει τέρμα στη ζωή της. «Η βαρβαρότητα δεν έχει τέλος», αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε σχετικά η Διοίκηση του Πανελλαδικού Σωματείου των εργαζομένων στις επιχειρήσεις «Καρυπίδη». Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «ο θάνατος της συναδέλφισσας, εργαζόμενης σε κατάστημα της “Καρυπίδης” στα Γιαννιτσά, είναι αποτέλεσμα αυτού του βάρβαρου συστήματος. Είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που ακολουθεί και αυτή η κυβέρνηση και οι προηγούμενες που στηρίζουν το μεγάλο κεφάλαιο και οδηγούν σε απελπισία τους εργαζόμενους.

11/7: Σκοτώνεται ντελιβεράς 23 ετών εν ώρα εργασίας, στο Γαλάτσι.

1/7: Νεκρή εν ώρα υπηρεσίας η υπάλληλος Καθαριότητας του Δήμου Ζωγράφο, Ντανιέλα Πρελορέντζου, μητέρα τεσσάρων παιδιών, όταν ξαφνικά η 62χρονη έχασε τις αισθήσεις της,  από ανακοπή καρδιάς… 

Σχόλιο του μέλους της ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ, Ν.Χαραλαμπόπουλου: "Γι' αυτό δεν υπάρχει θάνατος μέσα στους κόλπους της Βιοεξουσίας: υπάρχει μόνο ΦΟΝΟΣ που κυκλοφορεί. Διαμέσου των στατιστικών, ένα ολόκληρο πλέγμα αιτιοτήτων συνδέει στις μέρες μας τον κάθε ζωντανό με το σύνολο των νεκρών που απαιτεί η ίδια η επιβίωσή του (κοινωνικά αποκλεισμένοι, δυστυχείς ιθαγενείς, θύματα εργατικών ατυχημάτων [...] κλπ)."
Πόσοι νεκροί και νεκρές χρειάζονται κάθε μέρα, κάτω από γέφυρες, μέσα σε υπόγεια και κοντέινερ ή σε εργασιακά κάτεργα, μετά από κάθε απεργία που θάβει το αστικό μπλοκ εξουσίας και οι συνεργάτες του μέσα στο εργατικό κίνημα, πόσα πολεμικά ανακοινωθέντα αυστηρά και απειλητικά από "προέδρους", "παράγοντες", "εκπροσώπους" έχουμε ανάγκη για να καταλάβουμε ότι σε αυτό τον πόλεμο και τα θύματα του, έχουμε δύο επιλογές: εχθροί ή συνεργάτες; Αντιπολεμική Διεθνιστική Κίνηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου