Κυριακή 30 Απριλίου 2017

Η Ταξική Συμπόρευση Εκπαιδευτικών Πάτρας καλεί στην ανεξάρτητη συγκέντρωση-πορεία στην πλ. Τριων Συμμάχων

Η φετινή εργατική Πρωτομαγιά να γίνει αφετηρία συσπείρωσης και αγώνα

  
Η φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει τους εργαζόμενους της χώρας μας σε ακόμα δυσκολότερη συγκυρία. Από τη μια τα σύννεφα του πολέμου των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών πυκνώνουν και απειλούν την περιοχή μας και ευρύτερα την ανθρωπότητα. Από την άλλη η κλιμάκωση της επίθεσης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, των δανειστών και του κεφαλαίου ενάντια σε ότι έχει απομείνει στο εργατικό εισόδημα και στα τελευταία ψήγματα εργατικών δικαιωμάτων στο όνομα της περίφημης 2ης αξιολόγησης δηλαδή ενός ακόμα μνημονίου.

Ο συνδυασμός μείωσης μισθών και συντάξεων και ανεργίας έχει ως αποτέλεσμα η εργατική τάξη στο τόπο μας να βιώνει συνθήκες ακραίας φτώχειας, μη μπορώντας να εξασφαλίσει ούτε τα απαραίτητα για την κάλυψη βασικών αναγκών. 

Η επικράτηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας, η εκ περιτροπής εργασίας, η προσωρινή απασχόληση, η ενοικίαση εργαζομένων, η εργολαβία, οι πρακτικές απόκτησης εργασιακής εμπειρίας για τους νέους, η κοινωφελής εργασία κλπ. αποδεικνύεται το σημαντικότερο όπλο στα χέρια του κεφαλαίου για την ραγδαία υποτίμηση της εργατικής δύναμης, τη συρρίκνωση των μισθών, την ένταση του κατακερματισμού και τα πολυδιάσπασης.

Αν σε αυτά προσθέσουμε τα ευέλικτα ωράρια, τα ευέλικτα και εξατομικευμένα συστήματα μισθών τότε μιλάμε για την κυριαρχία ενός νέου και ευέλικτου εργασιακού προτύπου.

Στην ίδια κατεύθυνση, η αποθέωση της ατομικότητας και η απαξίωση κάθε έννοιας συλλογικότητας και των συνδικάτων, που χαρακτηρίζονται ως αναχρονιστικά και αντιπαραγωγικά μορφώματα, επιδιώκουν την πλήρη εξατομίκευση των εργασιακών σχέσεων.

Η φετινή εργατική Πρωτομαγιά να γίνει αφετηρία συσπείρωσης και αγώνα.
Να μην περάσουν τα νέα μέτρα κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ-εργοδοσίας.

Να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να αλλάξουν πορεία τα συνδικάτα, για την ταξική ανασυγκρότηση του κινήματος. Ενάντια στον αστικοποιημένο-γραφειοκρατικό-εργοδοτικό συνδικαλισμό των ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ στη ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, που έχει αποδεχτεί όλες τις επιλογές του κεφαλαίου, την ΕΕ, την οικονομία της αγοράς, τον ανταγωνισμό.

Στόχος ενός ανασυγκροτημένου ταξικού εργατικού κινήματος δεν μπορεί παρά να είναι η πάλη για την κατάργηση κάθε μορφής εργασίας με το κομμάτι, με την ημέρα, την ώρα και η διεκδίκηση σταθερής μόνιμης δουλειάς ικανής να εξασφαλίζει αξιοπρεπή διαβίωση, σύμφωνη με τις σύγχρονες ανάγκες για όλους τους εργαζόμενους. 

Με ενιαίες σχέσεις εργασίας και ενιαίες αμοιβές για όλους.

Με κανονικές προσλήψεις πλήρους απασχόλησης και απαγόρευση των απολύσεων.

Με την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας και αυξήσεις μισθών-αποδοχών.

Με μέτρα κατά της ανεργίας και προστασίας των ανέργων.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ – ΠΟΡΕΙΑ
ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΡΙΩΝ ΣΥΜΜΑΧΩΝ 11:00 π.μ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου