Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

Προκλητικοί οι χρυσαυγίτες στο δικαστήριο, η αστυνομία χτύπησε αντιφασίστες!



EUROKINISSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ


Προκλητική ήταν η παρουσία των χρυσαυγιτών στη δίκη της Χρυσής Αυγής, με πρωτοστατούντες “στο κοινό” γνωστούς τραμπούκους των ταγμάτων εφόδου του Πειραιά.
Όταν ολοκληρώθηκε η εξέταση της επίθεσης τάγματος εφόδου της Χρυσής Αυγής στον κοινωνικό χώρο Συνεργείο της Ηλιούπολης, κλήθηκε ο πρώτος μάρτυρας της επίθεσης τάγματος εφόδου στο Στέκι Αντίπνοια των Πετραλώνων. Ο μάρτυρας της επίθεσης ζήτησε να επιτραπεί η είσοδος όλων των αντιφασιστών ώστε να είναι παρόντες στο ακροατήριο την ώρα της κατάθεσης του ενώπιον της έδρας. Ακολούθησε ανταλλαγή συνθημάτων χρυσαυγιτών και αντιφασιστών και το δικαστήριο διέκοψε τη συνεδρίαση.
Διμοιρία των ΥΜΕΤ κρατώντας ασπίδες μπήκε στην αίθουσα του Εφετείου όπου διεξάγεται η δίκη των νεοναζί της Χρυσή Αυγής και χτύπησε απροκάλυπτα τους αντιφασίστες. Η Αστυνομία προηγουμένως είχε προχωρήσει στον αποκλεισμό της ομαδικής εισόδου των αντιφασιστών για αρκετή ώρα και επέτρεψε αργοπορημένα τη σταδιακή είσοδο ελάχιστων και ανά πεντάδες. Η Αστυνομία φρόντισε να συνοδεύσει την ομαδική είσοδο των χρυσαυγιτών.
Το βίντεο με τους υπόδικους της Χρυσής Αυγής να σηκώνουν την σημαία της Βέρμαχτ και να τραγουδούν τους χιτλερικούς ύμνους και αν απευθύνουν ναζιστικούς χαιρετισμούς δεν αφήνουν κανένα περιθώρια παρερμηνείας για την εγκληματική ναζιστική συμμορία.
Ο αγώνας για την απομόνωση και το τσάκισμα των νεοναζί είναι προτεραιότητα για όλους. Ούτε στην ΕΡΤ και τα άλλα ΜΜΕ, ούτε στη Βουλή, τους Δήμους και τις περιφέρειες δεν πρέπει να υπάρχει η παραμικρή ανοχή στους ομογάλακτους του Χίτλερ, των απόγονων των γερμανοτσολιάδων και των δοσίλογων της κατοχής που έχουν το θράσος να σηκώνουν την σημαία αυτών που πυρπόλησαν τα μαρτυρικά χωριά στην κατοχή.
Ο δρόμος που άνοιξε ο Δήμαρχος Πάτρας με την απομόνωση των νεοναζί της Χρυσής Αυγής είναι οδηγός για όλους.
Η απάντηση μας θα δοθεί με τις μεγάλες αντιφασιστικές αντιρατσιστικές κινητοποιήσεις στις 18 Μάρτη στην Αθήνα στην Ομόνοια στις 3μμ και σε άλλες πόλεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου