Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2017

Επίθεση εργοδότη εναντίον συνδικαλίστριας, μέσα στην Επιθεώρηση Εργασίας


Στο αυτόφωρο κατέληξε εργοδότης γνωστής επιχείρησης του Ηρακλείου, όταν ξυλοκόπησε συνδικαλίστρια και μάλιστα μέσα στην Επιθεώρηση Εργασίας, σύμφωνα με καταγγελία της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων. 
Η εργοδοσία είχε κληθεί χτες σε τριμερή, μετά από καταγγελία υπαλλήλου της για τη μη καταβολή του δώρου Χριστουγέννων. Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει το σωματείο, η συγκεκριμένη επιχείρηση συστηματικά δεν καταβάλει δώρα και επιδόματα, ενώ «σε μερικές περιπτώσεις επέβαλε στους εργαζόμενους να υπογράψουν ότι τα παρέλαβαν».
Κατά τη διάρκεια της τριμερούς, ο εργοδότης στάθηκε «ερειστικός και έτοιμος για καβγά» από την αρχή, καταγγέλλει το σωματείο, ενώ δεν δίστασε να απειλήσει με απόλυση τον εργαζόμενο που έκανε την καταγγελία και όποιον άλλον τον ακολουθήσει. Στο άκουσμα των απειλών, η εκπρόσωπος του Σωματείου επισήμανε ότι κάτι τέτοιο παραβιάζει κατάφωρα τα δικαιώματα των εργαζομένων. Οταν ο εργοδότης διαπίστωσε πως το σωματείο δεν υποχωρεί, επισημαίνει η ανακοίνωση, «επιτέθηκε στη συναδέλφισσα μέσα στο γραφείο του επιθεωρητή, χτυπώντας την στο πρόσωπο αρκετές φορές μέχρι να προλάβει να ακινητοποιηθεί από το προσωπικό του σώματος επιθεώρησης εργασίας»...

Ανακοίνωση όπου καταγγέλλει το περιστατικό εξέδωσε η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου καταγγέλλει και καταδικάζει την άνανδρη επίθεση που δέχθηκε η συναδέλφισσα Χ.Ε μέλος του Δ.Σ από τον Η.Μ. εκπρόσωπο γνωστής επιχείρησης, μέσα στην επιθεώρηση εργασίας.
Ο εργοδότης είχε κληθεί από το σωματείο μας σε τριήμερη συνάντηση στο σώμα επιθεώρησης εργασίας προκειμένου να απολογηθεί για την μη καταβολή δώρων και επιδομάτων που μάλιστα σε μερικές περιπτώσεις επέβαλε στους εργαζόμενους να υπογράψουν ότι τα παρέλαβαν.
Ο εργοδότης αντί να απολογηθεί για το αντεργατικό του ρεσιτάλ, από το ξεκίνημα της διαδικασίας ήταν ερειστικός και έτοιμος για καυγά. Όταν είδε ότι οι συνδικαλιστές της ένωσης και το σωματείο μας δεν κάνουν βήμα πίσω απο τα δικαιώματα του εργαζόμενου, επιτέθηκε στη συνεδέλφισσα μέσα στο γραφείο του επιθεωρητή χτυπώντας τη στο πρόσωπο αρκετές φορές μέχρι να προλάβει να ακινητοποιηθεί από το προσωπικό του σώματος επιθεώρησης εργασίας και να οδηγηθεί στο αυτόφωρο από την αστυνομία.
Στο πλάι της βρέθηκαν απο την πρώτη στιγμή μέλη της Ένωσης, του ΠΑΜΕ και συνδικαλιστές από διάφορα σωματεία.
Ας έχει στο νού του καλά ο κύριος αυτός και ο κάθε εργοδότης που ξεζουμίζει κάθε μέρα τους εργαζόμενους του κλάδου, είτε με απληρωσιά, είτε με μισθούς πείνας, με μάυρη εργασία κλπ, ότι στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα ΔΕΝ ΠΙΑΝΟΥΝ ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ.
Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, τα σωματεία που συσπειρώνονται στις γραμμές του ΠΑΜΕ έχουν ψηθεί στο καμίνι της ταξικής πάλης, έχουν αντιμετωπίσει και αντιμετωπίζουν καθημερινά το ντόπιο και ξένο κεφάλαιο και θα τσακίσουν κάθε χέρι εργοδότη που θα απλωθεί σε εργάτη και στα δικαιώματα του.
Καλούμε τα σωματεία και τους φορείς να καταδικάσουν τέτοιου είδους περιστατικά. Καλούμε τους εργαζόμενους της συγκεκριμένης επιχείρησης αλλά και συνολικά του κλάδου να δώσουν την απάντηση τους, με την μαζικοποίηση του σωματείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου