Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017

Ανακοινώσεις για τους Χρυσαυγίτες,που εισέβαλαν σε δημοτικό σχολείο, τραμπουκίζοντας εναντίον δασκάλων και γονέων.


Ομάδα χρυσαυγιτών, με επικεφαλής τον υπόδικο βουλευτή Γιάννη Λαγό, εισέβαλε το πρωί της Τρίτης (17/01) στο Α' Δημοτικό Σχολείο Νέου Ικονίου, στο Πέραμα, τραμπουκίζοντας εναντίον δασκάλων και γονέων.
Αφορμή για τις προσχεδιασμένες βιαιότητες ήταν η απόφαση να φοιτήσουν στο συγκεκριμένο σχολείο και προσφυγόπουλα από το Σχιστό.
Οι εκπαιδευτικοί ζήτησαν από την αστυνομία να αποτρέψει την εισβολή των οργανωμένων χρυσαυγιτών στο χώρο του σχολείου, κάτι το οποίο δεν έγινε.
Οι χρυσαυγίτες παρά την αντίσταση των εκπαιδευτικών, κατόρθωσαν τελικά να εισβάλουν στο χώρο του σχολείου μέσα στο οποίο όρμησαν συντεταγμένα και με στόχευση κατά εκπαιδευτικών τους οποίους γρονθοκόπησαν, προπηλάκισαν και τραμπούκισαν παρά την παρουσία της αστυνομίας. Και όλα αυτά, ενόσω το σχολείο ήταν σε ώρα λειτουργίας με παρόντες τους μικρούς μαθητές!Σύμφωνα με καταγγελίες, οι τραμπούκοι κατάργησαν το εκλεγμένο ΔΣ του Συλλόγου Γονέων εξαναγκάζοντας τα περισσότερα μέλη του σε παραίτηση. Την εκπροσώπηση ανέλαβε μια επιτροπή.
Να σημειωθεί ότι οι τραμπουκισμοί Λαγού γίνονται την ώρα που είναι σε εξέλιξη η δίκη της εγκληματικής οργάνωσης και ενώ στο Εφετείο εξετάζεται η επίθεση τάγματος εφόδου σε συνεργείο αφισοκολλητών του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ στο Πέραμα. 
Επίσης η επίθεση γίνεται την ώρα που συμπληρώνονται τέσσερα χρόνια από τη δολοφονία του 27χρονου μετανάστη Σαχσάτ Λουκμάν στα Πετράλωνα στις 17 Ιανουαρίου 2013 από τους χρυσαυγίτες Διονύση Λιακόπουλο και Χρήστο Στεργιόπουλο, οι οποίοι έχουν καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη χωρίς να τους αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό.
Τα γεγονότα που σημειώθηκαν στο Α' Δημοτικό Σχολείο Νέου Ικονίου, προκάλεσαν την οργισμένη αντίδραση κομμάτων και κινήσεων:

Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων Περάματος

Καταγγέλλουμε την παρουσία των χρυσαυγίτων με επικεφαλής τον υπόδικο βουλευτή Γιάννη Λαγό, στο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ικονίου. Κατάγγελλουμε όσους τον κάλεσαν και όσους με τη στάση τους φέρουν την ευθύνη για τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν σήμερα στο σχολείο.
Σε ώρα λειτουργίας του σχολείου, ο Γιάννης Λαγός και οι μπράβοι του μπήκαν μέσα στο σχολείο ξυλοκοπώντας, προπηλακίζοντας, απειλώντας, βρίζοντας εκπαιδευτικούς και γονείς.
Τεράστιες οι ευθύνες της αστυνομίας, που ενώ έβλεπαν τα γεγονότα δεν παρενέβησαν για να τα σταματήσουν.
Τεράστιες επίσης και οι ευθύνες της κυβέρνησης, του υπουργείου Παιδείας, της Δημοτικής Αρχής, που ενώ θα μπορούσαν να καλέσουν νωρίτερα σε σύσκεψη τους γονείς, προκειμένου να λύσουν απορίες και να τους ενημερώσουν, δεν το έκαναν, αφήνοντας να φουντώνει η παραπληροφόρηση.
Αλήθεια, τώρα τους έπιασε ο πόνος στη Χρυσή Αυγή και ενδιαφέρεται τόσο πολύ για τα παιδιά μας; Πού ήταν όταν δεν είχαν βιβλία, δασκάλους, πετρέλαιο να ζεσταθούν;
Τι θέση πήραν στη Βουλή, όταν ψηφιζόταν το αφορολόγητο πετρέλαιο για τους εφοπλιστές και όχι για τα σχολεία, πάγιο αίτημα του γονεϊκού κινήματος; Πότε είπαν έστω και μισή κουβέντα για τον πόλεμο και για αυτούς που τον προκαλούν;
Όποιος νοιάζεται για τα παιδιά στο Πέραμα, νοιάζεται και για τα παιδιά όλου του κόσμου, δεν τα θέλει πνιγμένα στο Αιγαίο, δεν τα θέλει στις σκηνές, στα χιόνια και το κρύο, δεν τα θέλει αμόρφωτα, πεινασμένα και φοβισμένα. Η στάση τους είναι απάνθρωπη, είναι αισχρή.
Καλούμε τους γονείς του Δημοτικού Σχολείου Ν. Ικονίου, να μη φοβηθούν, να ορθώσουν το ανάστημά τους, απέναντι στις ρατσιστικές και ξενοφοβικές φωνές, που στοχοποιούν ανήλικα παιδιά και τις κυνηγημένες οικογένειές τους, τους καλούμε να τις αποδοκιμάσουν και να τις απομονώσουν.
Καλούμε τους γονείς, τους Συλλόγους Γονέων, τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών, να υποδεχτούμε και να αγκαλιάσουμε τα προσφυγόπουλα που θα έρθουν στο Δημοτικό Σχολείο του Ν. Ικονίου.
Στα σχολεία μας και στα σπίτια μας δεν υπάρχει χώρος για ρατσισμό και ξενοφοβία. Απομονώνουμε κάθε τέτοια φωνή που θα ακουστεί. Θέλουμε να μεγαλώσουν τα παιδιά μας με τις αξίες της ειρήνης, της αλληλεγγύης, της συνεργασίας και της αγάπης προς τον άνθρωπο.
Αντίπαλός μας δεν είναι οι πρόσφυγες, οι μετανάστες και τα παιδιά τους, αντίπαλός μας είναι η πολιτική των κυβερνήσεων και της ΕΕ που δημιουργούν πολέμους με θύματα τους λαούς. 


ΚΕΕΡΦΑ

Στα σχολειά στις γειτονιές του Παύλου Φύσσα είναι καλοδεχούμενα τα προσφυγόπουλα!
Ανεπιθύμητοι οι δολοφόνοι νεοναζί της Χρυσής Αυγής 
Ισότιμη ένταξη των προσφυγόπουλων στα σχολεία, μαζικές προσλήψεις εκπαιδευτικών τώρα!
Με απύθμενος θράσος, ο υπόδικος Λαγός εισέβαλε με τάγμα χρυσαυγιτών στο Δημοτικό σχολείο του Ικονίου για να εμποδίσει τα παιδιά των προσφύγων να ξεκινήσουν μαθήματα. Υπόδικοι χρυσαυγίτες, παραβιάζοντας απροκάλυπτα τους περιοριστικούς όρους, εισέβαλαν βίαια γρονθοκοπώντας εκπαιδευτικούς και γονείς την ώρα που έκαναν συνέλευση. Αντί να σαπίζουν στη φυλακή μαζί με τους υπόλοιπους χρυσαυγίτες φονιάδες του Παύλου Φύσσα, οι νεοναζί επιχειρούν να ξαναπατήσουν πόδι στη ίδια περιοχή που επιτέθηκαν κατά των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ και των Αιγύπτιων αλιεργατών. 
Δεν θα τους αφήσουμε!
Το Υπουργείο Παιδείας προχώρησε τώρα σε κατανομή προσφυγόπουλων σε περιοχές γύρω από διάφορα κάμπ σε όλη την Ελλάδα ενώ από το Σκαραμαγκά, το Σχιστό , την Ελευσίνα κατανεμήθηκαν σε σχολεία του Περιστεριού, του Αιγάλεω, του Χαϊδαρίου, του Κερατσινίου, του Περάματος, της Ελευσίνας. 
Τα σωματεία των εκπαιδευτικών, οι σύλλογοι γονέων με την στήριξη όλων των συνδικάτων και των δημοτικών κινήσεων, των αλληλέγγυων στους πρόσφυγες, χρειάζεται να οργανώσουμε την υποδοχή ανθρωπιάς και αλληλεγγύης για τα προσφυγόπουλα, για παιδιά με τραυματισμένη ψυχή από τους πολέμους και την περιπέτεια περάσματος από τις θάλασσες του Αιγαίου. 
Όλα τα παιδιά των προσφύγων είναι καλοδεχούμενα στα σχολεία μας!

ΚΚΕ

Η ναζιστική εγκληματική Χρυσή Αυγή, ως γνήσιο τσιράκι του συστήματος της εκμετάλλευσης, συνεχίζει να επιτίθεται σε όσους αντιστέκονται στο ρατσιστικό της παραλήρημα. Το ΚΚΕ καταγγέλλει τη νέα επίθεση με τραμπουκισμούς της Χρυσής Αυγής, με επικεφαλής το γνωστό υπόδικο για εγκλήματα Γ. Λαγό, με την παρουσία και την ανοχή της αστυνομίας, ενάντια σε εκπαιδευτικούς και γονείς σήμερα σε σχολείο στο Πέραμα, το οποίο προορίζεται να φοιτήσουν παιδιά θύματα του πολέμου.
Ο ελληνικός λαός, οι γονείς, οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί, να καταδικάσουν και να απομονώσουν τη Χρυσή Αυγή, να αντιτάξουν τη δική τους αλληλεγγύη απέναντι στα προσφυγόπουλα που ξεριζώθηκαν από τις πατρίδες τους, εξαιτίας των πολέμων και της βαρβαρότητας. Να δυναμώσουν την κοινή πάλη τους ενάντια στους πολέμους που σπέρνουν το θάνατο και την προσφυγιά.

ANT.AΡ.ΣY.A

H ANT.AΡ.ΣY.A καταδικάζει με τον πιο αποφασιστικό τρόπο την επίθεση των εν ενεργεία ταγμάτων εφόδου της ναζιστικής συμμορίας, σε δασκάλους και γονείς του 1ου Δημ.Σχολείου Νέου Ικονίου στο Πέραμα, που ετοιμάζεται να υποδεχτεί τα νεαρά προσφυγόπουλα, στην πρώτη τους «απόδραση» απο τα κέντρα κράτησης που ζούν τους τελευταίους μήνες.
Με πρόσχημα τάχα ζητήματα υγείας και υγιεινής των μικρών προσφύγων, προσπάθησαν χωρίς επιτυχία, απο νωρίς το πρωί να καταλάβουν το κτίριο του σχολείου για να ακυρώσουν την υποδοχή των παιδιών που θα εκπαιδεύονται στις εγκαταστάσεις του σχολείου, μετά την κανονική του λειτουργία.
Η θλιβερή φιέστα τους συνεχίστηκε για αρκετές ώρες με διαρκείς και οργανωμένες απόπειρες εισβολής στο χώρο του σχολείου, προκαλώντας, βρίζοντας χυδαία και προπηλακίζοντας γονείς και δασκάλους που βρέθηκαν στο σχολείο για να υπερασπιστούν τις συλλογικές αποφάσεις των συλλόγων τους, να ενημερώσουν τους γονείς, να οργανώσουν την υποδοχή των νέων μαθητών αλλά και να εμποδίσουν εν τέλει τα ναζιστικά καθάρματα που επιχείρησαν να ακυρώσουν με συντεταγμένη επίθεση στο χώρο του σχολείου, τη σύσκεψη φορέων της περιοχής για το θέμα.
Η ναζιστική αγέλη με επικεφαλής τον υπόδικο και ακόμη ελεύθερο να εγκληματεί παρά τους δικαστικούς περιορισμούς, Λαγό, επιχειρεί να επανέλθει στο κοινωνικό προσκήνιο με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης. Mε την ανοχή της αστυνομίας και ενώ το σχολείο ήταν σε λειτουργία, προπηλάκιζαν έβριζαν και τραμπούκιζαν δασκάλους μπροστά στους μαθητές τους, γονείς και εκλεγμένους εκπροσώπους φορέων.
H ρατσιστική πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και η προσπάθεια νομιμοποίησης και «εκδημοκρατισμού» της ΧΑ από αυτήν δημιουργούν το κλίμα για την εμφάνιση των Ταγμάτων Εφόδου των νεοναζί στο σχολείο…
Στις γειτονιές που έδωσαν χρώμα και ζωή οι πρόσφυγες δε θα αφήσουμε να κυριαρχήσει το μαύρο του φασισμού, του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, θα υπερασπιστούμε μαζί με τις τοπικές, εργατικές και κοινωνικές συλλογικότητες τα δικαιώματα των προσφύγων και των μεταναστών, στη μόρφωση τη ζωή και την αξιοπρέπεια.
Στα μέρη που οι αντάρτες του Ε.Λ.Α.Σ πάτησαν το ναζιστικό φίδι μέχρι να αφήσει στη μάντρα της Ηλεκτρικής την τελευταία του πνοή, δε θα αφήσουμε τους θαυμαστές του ναζισμού και τους φονιάδες του Π.Φύσσα να καλλιεργούν το μίσος ανάμεσα στους φτωχούς, τους Έλληνες και τους μετανάστες εργάτες.
Τις εργατογειτονιές της φτώχειας και της ανεργίας, το Πέραμα, το Κερατσίνι και τη Δραπετσώνα, δε θα αφήσουμε να τις ποτίσουν με το ρατσιστικό τους δηλητήριο τα ναζιστικά μαντρόσκυλα των δουλεμπόρων της Ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης, των υπηρετών των εφοπλιστών και των μπράβων της νύχτας.
Να μην αφήσουμε το φόβο να κυριαρχήσει στις τοπικές κοινωνίες και στην εκπαιδευτική κοινότητα.
Παλεύουμε μαζί με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες ενάντια στον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό, για το δικαίωμα στη μόρφωση τη ζωή και την αξιοπρέπεια

ΛΑ.Ε

Η Λαϊκή Ενότητα καταγγέλλει την θρασύτατη επίθεση Χρυσαυγιτών με επικεφαλής τον υπόδικο βουλευτή Γιάννη Λαγό, κατά του Α’ Δημοτικού Σχολείου Νέου Ικονίου Περάματος, προκειμένου να εμποδίσουν προσφυγόπουλα που διαμένουν στο στρατόπεδο του Σχιστού να φοιτήσουν στο σχολείο.
Η ναζιστική οργάνωση ενθαρρυμένη από την ατιμωρησία της, το πολιτικό «ξέπλυμα» που της παρείχε η κοινή παρουσία της με κυβερνητικά στελέχη στο Καστελόριζο, καθώς και οι άστοχες (;) δηλώσεις υπουργών, «γιορτάζει» με αυτόν τον τρόπο την επέτειο της δολοφονίας του Πακιστανού εργάτη Σαχτζάντ Λουκμάν από μέλη της. Ξαναδείχνει το απάνθρωπο εγκληματικό της πρόσωπο στις ίδιες γειτονιές όπου, επί σειρά ετών, τα τάγματα εφόδου της πραγματοποιούσαν επιθέσεις εναντίον μεταναστών, αντιφασιστών και μελών αριστερών οργανώσεων, με αποκορύφωμα τη δολοφονία του αντιφασίστα τραγουδοποιού Παύλου Φύσσα και την άγρια επίθεση εναντίον συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ.
Την ίδια ώρα, επιχειρεί να επανακάμψει στο πολιτικό προσκήνιο, εκμεταλλευόμενη την μνημονιακή μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ και το δράμα των προσφύγων, υποκινώντας εκδηλώσεις ρατσιστικού μίσους και επαναλαμβάνοντας επιθέσεις εναντίον προσφύγων και αλληλέγγυων, συχνά με την ανοχή της αστυνομίας.
Η Λαϊκή Ενότητα απαιτεί την καταδίκη των ναζιστών εγκληματιών της Χρυσής Αυγής!
Ταυτόχρονα, δηλώνει ότι θα αγωνιστεί με όλες τις δυνάμεις της για την ισότιμη φοίτηση των προσφυγόπουλων στα σχολεία και τη δημιουργία αξιοπρεπών δομών φιλοξενίας εντός του οικιστικού ιστού των πόλεων για όλους τους πρόσφυγες, με πλήρη πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας και εκπαίδευσης, χωρίς κοινωνικούς αποκλεισμούς, φυλακές και απελάσεις.
Να μην επιτρέψουμε στον φασισμό να ξανασηκώσει κεφάλι! Να τους σταματήσουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου