Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2016

Η ΠΕΝΕΝ καταγγέλλει την πρόεδρο του Ε.Κ.Πάτρας & την ΠΑΣΚΕ, για την δημιουργία διασπαστικού & ακροδεξιού σωματείου στους ναυτεργάτες

ΔΙΑΣΠΑΣΤΙΚΟ ΠΑΡΑΣΩΜΑΤΕΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 
-Ραγδαίες εξελίξεις!!! Αποχωρούν μαζικά τα μέλη του παρασωματείου μετά την δημόσια καταγγελία της ΠΕΝΕΝ. Βροχή παραιτήσεων απο τα όργανα του διασπαστικού σωματείου
-Σωρεία καταγγελιών για πλαστογράφηση ψηφοδελτίων
-ΑΚΡΟΔΕΞΙΟ ΚΑΙ ΦΙΛΟΕΦΟΠΛΙΣΤΙΚΟ ΤΟ ΚΑΘΟΔΗΓΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΖΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΣΠΑΣΗ!!! – Άκυρες και διάτρητες οι εκλογικές διαδικασίες τόσο για το καταστατικό όσο και οι ψευτοεκλογές τους.
-Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΠΑΣΚΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ Ε.Κ.ΠΑΤΡΑΣ!!! – Αυστηρή προειδοποίηση: Όποιος χρησιμοποιεί την ΠΕΜΕΝ στην βρώμικη και διασπαστική κίνηση θα καταγγέλλεται και θα απομονώνεται αμέσως
-Υπό διαγραφή απο την ΠΕΜΕΝ όσοι ενεπλάκησαν στο άθλιο, διασπαστικό παιχνίδι και αποτελούν στελέχη αυτού του παρασωματείου
-Σε εξέλιξη νομικές και δικαστικές ενέργειες για την διάλυσή του
-Συγκλονιστικές αποκαλύψεις και καταλυτικός ο ρόλος της ΠΕΝΕΝ στην απομόνωση και συντριβή της διασπαστικής κίνησης

Συνάδελφοι όλων των κλάδων,
Η πρόσφατη Ανακοίνωση – Καταγγελία της ΠΕΝΕΝ σχετικά με το διασπαστικό παρασωματείο όπως προκύπτει από τις εξελίξεις που έχουν δρομολογηθεί έπαιξε καθοριστικό ρόλο για την αντίστροφη πορεία αυτού του διασπαστικού μορφώματος!
Σημειώνουμε ότι ορισμένα άτομα μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και το μέλος του Δ.Σ της ΠΕΝΕΝ Αλέκος Κάκκος διαδραμάτισαν ένα βρώμικο ρόλο και σε διατεταγμένη αποστολή από καθοδηγητικό κέντρο για το οποίο θα μιλήσουμε παρακάτω, εκμεταλλεύτηκαν και αξιοποίησαν την θετική παρέμβαση και πρωτοβουλία της Διοίκησης της ΠΕΝΕΝ σχετικά με την ανάγκη ανασύστασης του τοπικού Σωματείου Ρίου – Αντιρρίου – Αιγίου το οποίο λόγω λήξης της θητείας του απερχόμενου Δ.Σ αλλά και της επαγγελματικής απομάκρυνσης από την γραμμή του πρώην Προέδρου σε συνδυασμό με το καθεστώς τρομοκρατίας που επιβλήθηκε από τους πλοιοκτήτες και τσιράκια στα πλοία της Πορθμειακής γραμμής, στην ουσία για μεγάλο διάστημα δεν υπήρχε τοπική συνδικαλιστική εκπροσώπηση.
Στο πλαίσιο αυτής της πραγματικότητας πολλά μέλη της ΠΕΝΕΝ που εργάζονται στην τοπική γραμμή ζήτησαν την βοήθεια και πρωτοβουλία της ΠΕΝΕΝ για την ανασυγκρότηση και επαναλειτουργία του Σωματείου τους.
Η ΠΕΝΕΝ ως όφειλε ανταποκρίθηκε θετικά στο κάλεσμα των μελών της και ταυτόχρονα σε συνεννόηση με δεκάδες μέλη της έλαβε την σχετική πρωτοβουλία.
Η ΠΕΝΕΝ στην φάση αυτή έθεσε ως προϋπόθεση της ανασύστασης την τροποποίηση του καταστατικού, την θέσπιση της απλής αναλογικής και την αλλαγή μια σειρά άλλων διατάξεων από το παλιό καταστατικό που ήταν παρωχημένες, αντιδραστικές και αναχρονιστικές.
Στην κατεύθυνση αυτή σε συνεννόηση με τα μέλη που έχουν την πρωτοβουλία για την ανασύσταση του Σωματείου συμφωνείται η ΠΕΝΕΝ να αναλάβει να προετοιμάσει το σχετικό σχέδιο το οποίο θα κατατεθεί ακολούθως στην Συνέλευση για έγκριση και στην συνέχεια για επικύρωση στο Πρωτοδικείο της Πάτρας. Στην φάση αυτή ορισμένοι από την ομάδα πρωτοβουλίας με επικεφαλής τον Κάκκο Αλέκο βάζουν το ζήτημα της επέκτασης του Σωματείου όχι μόνο στην τοπική γραμμή αλλά στην Δυτική Ελλάδα, αλλά ακόμη και στα Ιόνια νησιά.  
Ευθύς εξ αρχής η ΠΕΝΕΝ τους δηλώνει ότι επέκταση του Σωματείου στα Ιόνια νησιά θα συνιστούσε πράξη υπονόμευσης, αμφισβήτησης, καπελώματος ενός ιστορικού Σωματείου όπως είναι αυτό της Κέρκυρας – Ηγουμενίτσας και διαπόντιων νήσων, ενώ στα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου δεν πρέπει να επιχειρηθεί ούτε εκεί αφού υπάρχει Σωματείο τοπικό Ζακύνθου – Κυλλήνης (το οποίο λειτουργούσε επί μια 20ετία) και η ΠΕΝΕΝ επιδιώκει την επανασύστασή του.
Τονίζει σε αυτήν την ομάδα ότι εάν επιχειρήσουν την γεωγραφική επέκταση στα Ιόνια νησιά, αυτό θα είναι αιτία σύγκρουσης και πολέμου πριν από όλα με την ίδια την ΠΕΝΕΝ ενώ θα προκαλέσει και την ευρύτερη αντίδραση και άλλων συνδικαλιστικών Σωματείων.
Τα μέλη αυτά όπως αποκαλύπτεται στην συνέχεια είχαν ήδη επαφές, σύνδεση και αποδοχή από το στέλεχος της ΠΑΣΚΕ και Πρόεδρο του Ε.Κ.Πάτρας η οποία με την νομική υπηρεσία του Ε.Κ.Πάτρας τους είχαν ήδη φτιάξει δικό της καταστατικό το οποίο κάλυπτε πλήρως τις διασπαστικές κινήσεις τους, χωρίς να ενημερώσουν την ηγεσία της ΠΕΝΕΝ.
Ταυτόχρονα την ίδια περίοδο συνδέονται και συντονίζονται με το πρόσωπο το οποίο δηλώνει Μηχανοδηγός – Μηχανικός ο οποίος αναλαμβάνει να τους εκπροσωπεί, να τους αντιπροσωπεύει και σε καθημερινή βάση μαζί του κάνουν συσκέψεις και επισκέψεις σε πλοία στον Πειραιά, στην Ραφήνα, την Κυλλήνη, την Πάτρα και άλλα λιμάνια για την εγγραφή νέων μελών αλλά και για την ενημέρωση των σκοπών τους.
Το πρόσωπο αυτό δηλώνει πολιτικά ότι προέρχεται από το ακροδεξιό ΛΑΟΣ και με την διάσπασή του ακολουθεί τον γνωστό για τις ακροδεξιές, ξενοφοβικές και ρατσιστικές του απόψεις Άδωνη Γεωργιάδη του οποίου, όπως αναφέρει σε κάθε συνάντηση, ήταν συνεργάτης όσο αυτός ήταν Υφυπουργός Ναυτιλίας στην συγκυβέρνηση Ν.Δ – ΠΑΣΟΚ. Σημειώνουμε ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης ως Υφυπουργός Ναυτιλίας υπηρέτησε ως το πιο πιστό μαντρόσκυλο την πολιτική των ΣαμαροΒενιζέλων και ταυτόχρονα με τις πράξεις και τις ενέργειές του απέδειξε ότι ανήκει στο πολιτικό προσωπικό που εξυπηρετεί την πολιτική της ανταγωνιστικότητας του εφοπλιστικού κεφαλαίου ενώ φάνηκε αδίστακτος ενάντια στους Ναυτεργάτες και τα προβλήματά τους.
Το πρόσωπο αυτό το εμφανίζουν επί των δημοσίων σχέσεων του Σωματείου τους, δηλώνουν ότι θα τον προσλάβουν και επίσημα με αυτήν την ιδιότητα ενώ ο ίδιος δηλώνει ως ειδικός με την ναυτιλία και αναπαράγει την θεωρία ότι επιβάλλεται η συνένωση όλων των κλάδων των πληρωμάτων σε κοινό και ενιαίο Σωματείο, ότι ο ίδιος, με τις σχέσεις και τις γνωριμίες του, στο διασπαστικό αυτό σχέδιο θα βοηθήσει τα μέγιστα ενώ έχει εξασφαλισμένη και την συναίνεση του πολιτικού του χώρου ο οποίος σύντομα θα αναλάβει και την διακυβέρνηση της χώρας!!!
Μάλιστα δηλώνει ότι αυτός είναι ο συντάκτης των εμετικών και διασπαστικών ανακοινώσεων του παρασωματείου, ενώ υπόσχεται ρουσφέτια και διευκολύνσεις επί παντός επιστητού, ακόμη και μεταθέσεις στρατιωτών, και με τον τρόπο αυτό φιλοτεχνεί ένα προφίλ παντογνώστη, ειδικού περί της ναυτιλίας ο οποίος είναι διατεθειμένος να συμβάλει με κάθε τρόπο για την επίτευξη των διασπαστικών σκοπών και σχεδίων και στην ουσία ανακηρύσσεται σε καθοδηγητή της διασπαστικής κίνησης.
Στο μεταξύ η ομάδα η οποία έχει την ευθύνη για την ανασύσταση του Σωματείου παίζει πλέον τον εκτελεστικό ρόλο στην βρώμικη δουλειά με αποκορύφωμα το σχέδιο καταστατικού της ΠΕΝΕΝ το οποίο πετάχτηκε στον κάλαθο των αχρήστων, το πλαίσιο ανασύστασης του Σωματείου όπως είχε συμφωνηθεί εγκαταλείφτηκε, ενώ στην ομάδα προστίθενται άτομα τα οποία έχουν απομακρυνθεί κακήν κακώς από την ΠΕΝΕΝ και μάλιστα ένας εξ αυτών για χρυσαυγίτικη, απεργοσπαστική και διασπαστική δράση και μάλιστα με βασικό πληροφοριοδότη τον Αλέκο Κάκκο!!!
Από την μέρα της Συνέλευσης για την τροποποίηση του καταστατικού η ομάδα αυτή ξεκόβει οριστικά από την ΠΕΝΕΝ, ακολουθεί διχαστική – διασπαστική πορεία, είναι σε αντίθεση και σύγκρουση με την ΠΕΝΕΝ και τις αρχές της, δεν ενημερώνει σε τίποτα την Διοίκηση του Σωματείου μας και λειτουργεί με τις οδηγίες και τις κατευθύνσεις του καθοδηγητικού κέντρου που αναφέραμε πιο πάνω.  
Είναι χαρακτηριστικό ότι δυο μήνες μετά την εκλογή της λεγόμενης Διοίκησης, η ΠΕΝΕΝ δεν έχει επίσημα πληροφορηθεί για την συγκρότηση του Δ.Σ, την εκλογή του Προεδρείου της, την εκλογή αντιπροσώπων στο Ε.Κ.Πάτρας. Αυτά στέλνονται επιλεκτικά στην ΠΝΟ ενώ η ομάδα που παρουσιάζεται ως νέα διοίκηση επισκέπτεται τον Χαλά στην ΠΝΟ και σύμφωνα με τον Γ.Γ της ΠΝΟ και άλλους εκπροσώπους των Σωματείων αυτός τους διαβολόστειλε αρνούμενος να συζητήσει τις απαιτήσεις τους για εκπροσώπηση στην ΠΝΟ και άλλα διάφορα που ζητούσαν.  
Παρά ταύτα οι ίδιοι ισχυρίζονται και ψιθυρολογούν ότι ο Χαλάς είναι πίσω τους, η ΠΝΟ τους στηρίζει και έχουν διαβεβαιώσεις για αγαστή συνεργασία, μάλιστα ισχυρίζονται ότι θα συγκροτήσουν αμειβόμενο – επαγγελματικό Προεδρείο με ασφάλιση στο ΝΑΤ και άλλες τέτοιες μπουρδολογίες για να εξαπατήσουν ναυτεργάτες που δεν είναι ακόμη πληροφορημένοι για τα γεγονότα όπως αυτά εξελίσσονται.
Η δημόσια παρέμβαση της ΠΕΝΕΝ δίνει οριστικό τέλος στα βρώμικα αυτά σχέδια και αμέσως μετά αρχίζει η αντίστροφη πορεία.
Μετά την παρέμβασή μας (είχε προηγηθεί η καταγγελία σε συνεργασία με την ΠΕΝΕΝ του τοπικού Σωματείου Κέρκυρας – Ηγουμενίτσας και του αντιπροσώπου στην ίδια γραμμή) υπάρχει βροχή και καταιγισμός παραιτήσεων!! Ενδεικτικά σημειώνουμε την παραίτηση του Γ.Γ του Σωματείου, τις παραιτήσεις μελών του Δ.Σ, «αντιπροσώπων» προς την ΠΝΟ αλλά και αντίστοιχα αντιπροσώπων προς το Ε.Κ.Πάτρας!!!
Παράλληλα δεκάδες μέλη της ΠΕΝΕΝ με πρωτοβουλία της υπογράφουν δηλώσεις αποχώρησης και διαγραφής από το διασπαστικό Σωματείο ενώ η κίνηση της ιστορικής μας Ένωσης στο θέμα αυτό είναι σε πλήρη εξέλιξη όχι μόνο για τα εγγεγραμμένα μέλη στον Πειραιά και σε άλλες περιοχές αλλά κυρίως στην Πάτρα, στην Κυλλήνη – Ζάκυνθο – Κεφαλονιά και πρωτίστως μέσα στην ίδια την γραμμή Ρίου – Αντιρρίου.
Για τον σκοπό αυτό είναι επίσης σε εξέλιξη η πρωτοβουλία της ΠΕΝΕΝ για την ανασύσταση του τοπικού Σωματείου Κυλλήνης – Ζακύνθου που υπήρχε και λειτουργούσε επί δύο δεκαετίες!
Το τσάκισμα αυτής της βρώμικης διασπαστικής υπόθεσης θα πρέπει να αποτελέσει μάθημα προς κάθε κατεύθυνση για το μέλλον.
Ταυτόχρονα η ΠΕΝΕΝ σε συνεννόηση με μέλη της που τους υφάρπαξαν τα ψηφοδέλτια και ψήφισαν αντί για αυτούς, πρόσωπα που αναμειγνύονται στις παράνομες και παράτυπες «εκλογές» που έκαναν κινούνται και σε δικαστικό επίπεδο, ενώ όπως αποφάσισε στην τελευταία συνεδρίαση το Δ.Σ της ΠΕΝΕΝ μέλη του Δ.Σ ή άλλων οργάνων του παρασωματείου που δεν θα πειθαρχήσουν στις αποφάσεις θα τεθούν στην επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ υπό διαγραφή.
Επίσης η ΠΕΝΕΝ από την στιγμή που διαπίστωσε την διασπαστική αυτή κίνηση (στην συνέλευση τροποποίησης του καταστατικού) ενημέρωσε την ΠΝΟ και μια σειρά Ναυτεργατικά Σωματεία. Στο σημείο αυτό θέλουμε να υπογραμμίσουμε την θετική στάση της ΠΕΑΘΕΝ που είχε την δική της ουσιαστική συμβολή στην αντιμετώπιση του προβλήματος.
Τέλος το πρόβλημα αυτό ανέδειξε με πληθώρα στοιχείων που κατέθεσε για τον σκοπό αυτό ο Πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της Διοίκησης της ΠΝΟ στις 25/11/2016.
Στην σχετική συνεδρίαση ομόφωνα αποφασίστηκε η καταγγελία και καταδίκη της διασπαστικής αυτής κίνησης καθώς και οι πρωταγωνιστές και εμπλεκόμενοι στην άθλια αυτή υπόθεση αλλά και η κατηγορηματική δέσμευση όλων ότι αυτή η υπονομευτική κίνηση δεν θα τύχει καμίας αναγνώρισης από πλευράς ΠΝΟ και Ναυτεργατικών Σωματείων. Παράλληλα συμφωνήθηκε ομόφωνα να γίνουν οι αναγκαίες νομικές και δικαστικές ενέργειες εναντίον αυτού του διασπαστικού μορφώματος.
Κλείνοντας απευθύνουμε κάλεσμα στα μέλη μας και τον κλάδο μας όλοι όσοι έχουν γραφτεί μέλη του παρασωματείου να υπογράψουν το κείμενο που διακινείται από την ΠΕΝΕΝ με σκοπό την αποχώρηση και την διαγραφή τους από αυτό.
Η ΠΕΝΕΝ δηλώνει ότι θα συνεχίσει την προσπάθειά της σε συνεργασία με τα μέλη της για την ανασύσταση του τοπικού Σωματείου Ρίου – Αντίρριου – Αιγίου και για τον σκοπό αυτό καλεί τα μέλη και όλους τους Ναυτεργάτες να συμβάλουν και να βοηθήσουν στην προσπάθεια αυτή.
Τα τοπικά Σωματεία έχουν ρόλο και λόγο ύπαρξης να ασχοληθούν, να αναδείξουν, να προβάλουν και να διεκδικήσουν λύσεις στα ιδιαίτερα τοπικά προβλήματα σε συνεργασία με τα πανελλαδικά κλαδικά Ναυτεργατικά Σωματεία και την Ομοσπονδία. Αφήνουμε σε εκκρεμότητα ορισμένα σημεία του πάζλ αυτής της κίνησης, υπάρχουν κομμάτια που δεν έχουν συμπληρωθεί. Η εξέλιξη των πραγμάτων και το πλήθος των καθημερινών στοιχείων θα μας βοηθήσει να συμπληρώσουμε την πλήρη εικόνα του…………  
  1. Υ.Γ.: Θλιβερή και απαράδεκτη η προσπάθεια των δυνάμεων του κομματικού συνδικαλισμού να αναμείξουν την ΠΕΝΕΝ στα διασπαστικά αυτά σχέδια, αποδείχνουν όμως για πολλοστή φορά πόσο απομονωμένοι και αποξενωμένοι είναι από τους κλάδους που υποτίθεται εκπροσωπούν. Η μόνη αναφορά τους είναι να στοχοποιήσουν την ΠΕΝΕΝ λόγω εμπλοκής προσώπου που είναι μέλος του Δ.Σ της Ένωσής μας. Ξεχνούν όμως ότι αυτός προέρχεται από μεταγραφή από τις γραμμές του ΠΑΜΕ με το οποίο ήταν υποψήφιος δυο φορές στις εκλογές της ΠΕΝΕΝ ενώ στις τελευταίες αρχαιρεσίες μας ο επικεφαλής τους έκανε απεγνωσμένη προσπάθεια να τον έχει πάλι μαζί του!! Όμως εάν πιστεύουν ότι θα ψαρέψουν στα θολά νερά της λασπολογίας και της συκοφαντίας, μάλλον το θέμα δεν προσφέρεται για τέτοιες ανόητες, εμπαθείς και κακόγουστες αποπροσανατολιστικές κινήσεις!!!

  2. Υ.Γ.: Είναι αναμφισβήτητη η εμπλοκή της Προέδρου του Ε.Κ.Πάτρας και στελέχους της ΠΑΣΚΕ σε αυτήν την διασπαστική κίνηση, αφού γνώριζε άριστα τις παρατυπίες και παρανομίες που συντελέστηκαν στην εκλογική διαδικασία, παρά ταύτα προσπάθησε να τις καλύψει και να τις νομιμοποιήσει. Προφανώς υπερίσχυσε ο υπέρ πάντων αγώνας για τα ψηφαλάκια, δηλαδή για την δημιουργία επίπλαστων συσχετισμών στο Ε.Κ.Πάτρας. Για τον σκοπό αυτό τους διέθεσαν γραφείο στο Ε.Κ.Πάτρας, τους στήριξαν με νομική και συνδικαλιστική βοήθεια κ.α. Οι παρατάξεις και οι άλλες συνδικαλιστικές δυνάμεις που λειτουργούν στα πλαίσια του Ε.Κ.Πάτρας πρέπει όχι μόνο να πάρουν θέση αλλά και να επιβάλουν την νομιμότητα ακυρώνοντας τις αυθαιρεσίες και τις παρατυπίες που έγιναν στην εκλογική διαδικασία του Σωματείου αυτού. Ενδεικτικά υπογραμμίζουμε ένα πολύ μεγάλο μέρος μελών που φέρονται ως εγγεγραμμένοι και ψηφίσαντες δεν έχουν καμία σχέση με την γεωγραφική έδρα του Σωματείου (δηλαδή Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων νήσων) αλλά έχουν τόπο γέννησης, κατοικίας και εργασίας την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα, την Ξάνθη – Κομοτηνή, Αθήνα – Πειραιά!!!
Πειραιάς 28/11/2016                                    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου