Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Πάτρας για το εργατικό δυστύχημα στο εργοτάξιο της Ολυμπίας Οδού

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Οι κορδέλες των εγκαινίων για το δρόμο Πατρών – Κορίνθου, που με τυμπανοκρουσίες έκοψαν πριν λίγες μέρες κυβέρνηση και μεγαλοκατασκευαστές, είναι κόκκινες από το αίμα του νεκρού συναδέλφου μας. Το θανατηφόρο δυστύχημα το μεσημέρι της 15/10/2016, στο κόμβο της Πούντας στον εργοταξιακό χώρο της Ολυμπίας Οδού, είχε ως αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο του συναδέλφου Feim Saliaj, 39 χρονών, πατέρας δυο παιδιών και το σοβαρό τραυματισμό του συναδέλφου Γαλιατσάτου Αλέξανδρου, 34 ετών.
Το Συνδικάτο Οικοδόμων Πάτρας καταγγέλλει το εργοδοτικό έγκλημα. Τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που εφαρμόζει πλήρως όλους τους αντεργατικούς νόμους των προηγούμενων κυβερνήσεων και νομοθετεί καινούργιους, που στη προσπάθεια της να ολοκληρωθούν γρήγορα τα έργα διευκολύνει τους μεγαλοεργοδότες για εντατικοποίηση της εργασίας, της δουλειάς ήλιο με ήλιο και μάλιστα μέσα στο Σαββατοκύριακο, για ένα πετσοκομμένο μεροκάματο με μισά ένσημα.
Είναι τεράστιες οι ευθύνες της αναδόχου εταιρίας “ΑΚΤΩΡ” όπως επίσης και της υπεργολάβου εταιρίας “Διονύσιος Αθανασόπουλος” τόσο για την εντατικοποίηση της εργασίας όσο και για την απουσία στοιχειωδών μέτρων ασφαλείας στον χώρο του εργοταξίου.
Η Επιθεώρηση Εργασίας να πραγματοποιήσει άμεσα τους απαραίτητους ελέγχους για τα μέτρα ασφαλείας στα εργοτάξια και η κυβέρνηση να δρομολογήσει τώρα προσλήψεις μόνιμου και εξειδικευμένου προσωπικού για να καλυφθούν τα κενά στη λειτουργία της.
Καλούμε τους συναδέλφους οικοδόμους και τους εργαζόμενους σε όλο το μήκος της Ολυμπίας Οδού να παλέψουν μέσα από τις γραμμές του Συνδικάτου για υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης, για όλα οσα χρειάζονται για να καλύψουμε τις σύγχρονες ανάγκες μας, για να μπορούμε να γυρίζουμε ζωντανοί στα σπίτια μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου