Παρασκευή, 9 Σεπτεμβρίου 2016

Βαλκανικό κυνήγι μεταναστών, με την συμμετοχή της αστυνομίας του Τόσκα


Από το τέλος Σεπτεμβρίου θα αρχίσουν κοινές βουλγαρο-ελληνικές περιπολίες στα βουλγαρο-ελληνικά και στα βουλγαρο-τουρκικά σύνορα για την πρόληψη της παράνομης διείσδυσης προσφύγων.
Σχετική συμφωνία είχε επιτευχθεί κατά την επίσκεψη του Έλληνα υπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Τόσκα στη Σόφια μετά από πρόσκληση της ομολόγου του, υπουργού της Βουλγαρίας, Ρουμιάνα Μπατσάροβα, όπως σημειώνει βουλγαρικό δημοσίευμα.
Η νομική βάση για την παρουσία της ελληνικής αστυνομίας στο βουλγαρικό έδαφος καθορίζεται με την απόφαση 615 του Συμβουλίου της Ευρώπης για την «ενίσχυση της συνεργασίας στον τομέα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας και του διασυνοριακού εγκλήματος».
Αντίστοιχα αστυνομικές δυνάμεις από την Ουγγαρία, με πλήρη τεχνικό εξοπλισμό θα περιπολούν στα σύνορα της Σερβίας με τη Βουλγαρία.
Αυτό ανακοινώθηκε από τον υπουργό Εσωτερικών της Σερβίας, ο οποίος ανέφερε, ότι οι αρχές του Βελιγραδίου έχουν ήδη ζητήσει βοήθεια από την αυστριακή και τη γαλλική αστυνομία για τη φύλαξη των συνόρων του κράτους.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι επιπλέον ξένες δυνάμεις θα συμβάλλουν στην «σταθερότητα και την ασφάλεια των συνόρων».
πηγη:Βαλκανικό Περισκόπιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου