Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016

Τουρκία: Το τουρκικό κεφάλαιο, με τις πλάτες του Ερντογάν κατηγορεί αριστερούς, Κούρδους και οπαδούς του Γκιουλέν, και για εργατικές δολοφονίες


Ο Γκιουρκάν-αφεντικό του ανθρακωρυχείου της Σόμα όπου έγινε η σφαγή εκατοντάδων εργατών, εφάρμοσε κι αυτός την μόδα και κατηγόρησε ως υπεύθυνους αριστερούς, Κούρδους και τον...Γκιουλέν.  Ο Γκιουρκάν κατά την απολογία του είπε πως «Η πατρίδα μας δέχεται επιθέσεις από τις οργανώσεις PKK, DHKPC και FETÖ(Γκιουλέν). Οι οργανώσεις αυτές ήταν που έκαναν και την Σόμα». Δεν είναι τυχαίο οτι αυτές του οι δηλώσεις στηρίχθηκαν στις τότε δηλώσεις του Ερντογάν ότι «ακραίες ομάδες προσπαθούσαν να εκμεταλλευτούν την καταστροφή για πολιτικούς σκοπούς.»
Ο Ερντογάν τότε δήλωνε με ύφος σουλτάνου ότι «Αυτά τα ατυχήματα συμβαίνουν συνεχώς. Δεν θα πρέπει να τα θεωρούμε ως απίθανα. Είναι συνηθισμένα πράγματα. [...] Δεν συμβαίνουν μόνο σε ανθρακωρυχεία, αλλά και αλλού». Σε μια απέλπιδα προσπάθεια να στηρίξει το αφεντικό της Σομά, είχε πει ότι η επιχείρηση ελάμβανε επαρκή μέτρα ασφαλείας. 
Το εργατικό-φοιτητικό κίνημα εκείνων των ημερών δεν ήταν τυχαίο που θεώρησε υπεύθυνο για την δολοφονία τόσων εργαζομένων, τον Ερντογάν και την κυβέρνησή του, ζητώντας την παραίτησή της.
Τουρκία: Θρήνος για τους νεκρούς, οργή και μίσος για τον Ερντογάν (pics+video)Τουρκία: Θρήνος για τους νεκρούς, οργή και μίσος για τον Ερντογάν (pics+video)
Τουρκία: Θρήνος για τους νεκρούς, οργή και μίσος για τον Ερντογάν (pics+video)Τουρκία: Θρήνος για τους νεκρούς, οργή και μίσος για τον Ερντογάν (pics+video)Τουρκία: Θρήνος για τους νεκρούς, οργή και μίσος για τον Ερντογάν (pics+video)Τουρκία: Θρήνος για τους νεκρούς, οργή και μίσος για τον Ερντογάν (pics+video)Τουρκία: Θρήνος για τους νεκρούς, οργή και μίσος για τον Ερντογάν (pics+video)Τουρκία: Θρήνος για τους νεκρούς, οργή και μίσος για τον Ερντογάν (pics+video)Τουρκία: Θρήνος για τους νεκρούς, οργή και μίσος για τον Ερντογάν (pics+video)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου