Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2016

Οι φαντάροι καταγγέλουν και αρνούνται τα hotspot(στρατόπεδα συγκέντρωσης)


Καταγγελία φαντάρων από την 34η Ταξιαρχία στην Θεσσαλονική , δείχνει όλες τις πτυχές του νέου στρατού που οραματίστηκε και ψήφισε σε νόμο η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ .
«Από την περασμένη εβδομάδα, την Τετάρτη 3/2/16, φαντάροι από όλες τις μονάδες της 34ης ταξιαρχίας κληθήκαμε να πάμε στο παλιό στρατόπεδο στην περιοχή Σταμάτας-Σίνδου, έτσι ώστε να προετοιμάσουμε τον χώρο που θα φιλοξενήσει πρόσφυγες. Περίπου 80 άτομα στο σύνολο μεταφερθήκαμε εκεί για να κάνουμε όσες εργασίες είναι αναγκαίες για να προετοιμαστεί ένα από τα πρώτα hot-spot όπως μας είπανε.
Φεύγουμε από τις μονάδες μας από τις 8.00 το πρωί και γυρνάμε σε αυτές στις 19.00 το απόγευμα μετά από ατελείωτες ώρες δουλειάς προσπαθώντας να συμμαζέψουμε ένα εγκαταλελειμμένο στρατόπεδο με απαράδεκτες εγκαταστάσεις που ούτε ως χοιροτροφείο δε θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί. Ακόμη και την ημέρα της απεργίας της 4ης Φλεβάρη και ενώ στην πόλη δεν δούλευε τίποτα, εμείς δε σταματήσαμε ούτε λεπτό, παρά μόνο για το φαγητό το οποίο μας το φέρνουν και το τρώμε σε αλουμινόχαρτο .
Όταν γυρνάμε στις μονάδες μας, ακόμα και όταν είμαστε εξοδούχοι, είμαστε τόσο εξαντλημένοι που δεν βγαίνουμε.
Το σημαντικό που κουβεντιάζουμε όλοι μεταξύ μας είναι πως ότι και αν κάνουμε , δεν μπορεί να φιλοξενηθεί άνθρωπος σε αυτό τον χώρο . Σαν να μην έφτανε αυτή μας η σκέψη, ήρθε να μας το επιβεβαιώσει η διοίκηση που μας ανάγκασε να μεταφέρουμε τις στρατιωτικές σκηνές για να κοιμούνται οι μετανάστες όπως μας είπανε. Ενώ μεταφέρουμε και όλα τα παλιά στρώματα που υπάρχουν στις μονάδες για τον ίδιο ακριβώς λόγο .
Ο ρατσιστικός λόγος ορισμένων στελεχών που μας λένε «άντε δουλεύετε τσάμπα για τους ξένους και μετά θα σας φέρουμε και για υπηρεσίες εδώ», δεν έχει προηγούμενο. Χέρι χέρι με τις χτεσινές κινητοποιήσεις των φασιστών της Χ.Α ( που για πρώτη φορά όλως τυχαίος δεν πήγαμε στο στρατόπεδο για εργασίες )»!

 ΝΙΚΗ φαντάρων που Αρνήθηκαν να πάνε στα HOT SPOT-ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ. Κόπηκαν οι Αποσπάσεις τους
Σε δεινή πολιτικά θέση βρίσκεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων. Και αυτό γιατί όχι μόνο αυξάνει η οργή και η αγανάκτηση, αλλά και γιατί ήδη οξύνονται οι αντιδράσεις των φαντάρων και του μόνιμου προσωπικού που διατάχτηκαν να εργαστούν ως είλωτες προκειμένου να υλοποιηθεί η απόφαση του υπουργικού συμβουλίου, που προβλέπει ο Στρατός να φτιάξει, λειτουργήσει, συντονίσει hotspots, μετατρέποντας παράλληλα δύο εγκαταλειμμένα στρατόπεδα σε «κέντρα μετεγκατάστασης» μεταναστών!
Τονίζουμε ότι το σύνολο του εμπλεκόμενου προσωπικού –στρατιώτες, Υπαξιωματικοί, Αξιωματικοί- εκφράζουν τα πιο ακραία συναισθήματα τους καθώς εργάζονται ως δούλοι μέσα σε άθλιες συνθήκες, ατελείωτες ώρες, για να στήσουν τα Στρατόπεδα Συγκέντρωσης φυλάκισης-ελέγχου-διαλογής-απέλασης των μεταναστών.
Οι επικριτικές τους σκέψεις και τα λόγια δεν αφορούν μόνο αυτό που διατάχτηκαν να κάνουν. Με πολύ ανθρωπιά και συναίσθηση του πονεμένου, δυστυχισμένου, απελπισμένου συνανθρώπου τους, που έχει περάσει τα μύρια όσα για να γλυτώσει από τους πολέμους και τις επεμβάσεις, έχει θαλασσοπνιγεί, συχνά χάνοντας αγαπημένα του πρόσωπα, για να διεκδικήσει σωτηρία και ένα καλύτερο μέλλον. Σκέφτονται, ότι και να κάνουν, όσο ιδρώτα και να χύσουν, δε μπορεί να φιλοξενηθεί άνθρωπος σε αυτούς τους χώρους. Είτε είναι το μέχρι πρόσφατα εγκαταλελειμμένο στρατόπεδο στον Σχιστό, είτε είναι το αντίστοιχο στην περιοχή Σταμάτας-Σίνδου.
Το χειρότερο για την κυβέρνηση είναι ότι το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων αφουγκράζεται τα συναισθήματα του λαού μας, γυρνά την πλάτη στους αιματοβαμμένους ρατσιστές δολοφόνους ΝΑΖΙ της Χρυσής Αυγής, νοιώθει αηδία για το σύνολο της «δημοκρατικής και φιλέσπαχνης» Ευρωπαϊκής Ένωσης και το ΝΑΤΟ, που στέλνουν τις μισθοφορικές στρατιωτικές και κατασταλτικές τους δυνάμεις –Frontec, Ακτοφυλακή, 100 Γερμανούς μπάτσους, στρατό της Αυστρίας και των χωρών της Κεντρικής Ευρώπης στα σύνορα της ΠΓΔΜ, σηκώνουν νέα Τείχη του Αίσχους σε Βουλγαρία και ΠΓΔΜ. Είναι ο σύγχρονος ολοκληρωτικός καπιταλισμός που αντιμετωπίζει τους Μετανάστες ως τους Εβραίους της εποχής μας! Η αντιμετώπισή τους αποτελεί ταυτόχρονα προπομπό για το γενικευμένο καθεστώς εργασιακής βαρβαρότητας και διάλυσης κάθε δικαιώματος. Η δαιμονοποίηση των μεταναστών ως ισλαμοφοβία δικαιολογεί στους ευρωπαϊκούς λαούς την κρατική τρομοκρατία, αιτιολογεί τα μέτρα διαρκούς έκτακτης ανάγκης, την περιστολή δικαιωμάτων, ετοιμάζει την επόμενη μέρα για το σύνολο των εργαζομένων. Δεν είναι επιστροφή στο φασιστικό παρελθόν, αλλά το απάνθρωπο πρόσωπο του σύγχρονου κοινοβουλευτικού ολοκληρωτισμού ενάντια σε εσωτερικούς και εξωτερικούς εχθρούς.
Αυτό το καταλαβαίνουν οι φαντάροι, οι υπαξιωματικοί και αξιωματικοί καθώς είναι αυτοί που εκπαιδεύονται για την αντιμετώπιση των «ασύμμετρων απειλών», την εφαρμογή των δογμάτων Άμυνας-Ασφάλειας, την χρήση του στρατού στο εσωτερικό της χώρας. Και πλέον υπάρχουν φαντάροι που ανοικτά διαχωρίζουν τη θέση τους, Αρνούνται να γίνουν Συμμέτοχοι-Συνένοχοι στον Ευρωπαϊκό Πόλεμο εναντίον των προσφύγων-μεταναστών. Τόσο σε μονάδες της Θεσσαλονίκης, όσο και της Αθήνας οι συνάδελφοι βγήκαν Παραπονούμενοι και Αρνήθηκαν να προσφέρουν οποιαδήποτε υπηρεσία στα HOT SPOT. Μάλιστα, τόνισαν στους διοικητές ότι άλλος είναι ο όρκος που έχουν δώσει και σε καμιά περίπτωση η δέσμευση τους να υπερασπίζουν την Άμυνας, τους Νόμους και το Σύνταγμα, δεν τους επιτρέπει να θεωρήσουν «εχθρό που επιβουλεύεται» τον πρόσφυγα ή να προσφέρουν υπηρεσίες που σε καμιά περίπτωση δεν είναι αντικείμενο των Ενόπλων Δυνάμεων.
Η απάντηση της ιεραρχίας ήταν η απόπειρα τρομοκράτησης των φαντάρων. Οι διοικητές δηλώνουν ότι δε μπορούν να αμφισβητήσουν την εντολή της πολιτικής ηγεσίας, αρνήθηκαν το δικαίωμα των συνάδελφων να Αρνηθούν και απείλησαν να παραπέμψουν τους στρατιώτες στο Στρατοδικείο. Αποκαλύπτοντας για μια ακόμη φορά ότι η ακραία ταξική πολιτική, που πνίγει βρέφη στο Αιγαίο, διαλέγει φθηνό εργατικό δυναμικό και πετά όσους δεν κάνουν στα ευρωπαϊκά αφεντικά πίσω στην πείνα και τον πόλεμο, έχει συστατικό της στοιχείο τον κρατικό αυταρχισμό και την κρατική τρομοκρατία. Αποδεικνύει ότι για να μετατρέψει τη χώρα μας σε απέραντο στρατόπεδο εγκλείστων μεταναστών, θα παραβιάσει ακόμη και το Σύνταγμα.
Οι φαντάροι όμως τελικά Νίκησαν. Ενώ το πρωί απειλούσαν με Στρατοδικείο όσους αρνήθηκαν την Απόσπαση στο στρατόπεδο του Σχιστού, το μεσημέρι ειδοποίησαν από τη διοίκηση της μονάδας ότι Ακυρώνεται η Απόσπαση και δε θα σταλούν οι συγκεκριμένοι συνάδελφοι άλλη μέρα.
Να εκτιμήσουμε ότι είναι η δεύτερη φορά που ο αγώνας των φαντάρων κοντράρει μια κεντρική κυβερνητική πολιτική απόφαση εμπλοκής των Ενόπλων Δυνάμεων σε πολεμική αναμέτρηση, και με την αποφασιστικότητα του υποχρεώνει σε αναδίπλωση την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία. Να θυμίσουμε ότι και στην περίπτωση εμπλοκής φαντάρων στο Ευρωπαϊκό Στρατηγείο της Λάρισας, που καθοδηγούσε τη γαλλική ιμπεριαλιστική επέμβαση στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, δύο συνάδελφοι είχαν Αρνηθεί την οποιαδήποτε συμμετοχή τους, και ενώ αρχικά απειλήθηκαν με Στρατοδικείο, τελικά μετατέθηκαν σε άλλες μονάδες!
Τώρα, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αντιμετωπίζει την κορύφωση των λαϊκών αντιδράσεων για το αντιασφαλιστικό έκτρωμα -ενώ ακολουθεί το βάρβαρο φορολογικό νομοσχέδιο- και επιχειρεί να αποφύγει την συνένωση του εργατικού, νεολαιίστικου και αντιπολεμικού, αντιρατσιστικού κινήματος.
Για αυτό λοιπόν υποχωρεί μπροστά στην αποφασιστική στάση των φαντάρων, ενώ ταυτόχρονα κατανοεί ότι οι πρώτες αγωνιστικές εκδηλώσεις των στρατιωτών απηχούν και βρίσκουν σύμφωνη τη μεγάλη πλειοψηφία του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων.
Εμείς καλούμε τους συναδέλφους φαντάρους να αρνηθούν την συμμετοχή τους στον ευρωπαϊκό πόλεμο εναντίον των μεταναστών. Δεν θα γίνουμε εμείς ούτε ως Δωρεάν Εργατικό Δυναμικό, ούτε ως Προσωπικό Λειτουργίας-Φρούρησης στα Στρατόπεδα Συγκέντρωσης, ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ στην εκμετάλλευση-καταπίεση-φυλάκιση-διαλογή Προσφύγων-Μεταναστών, των ανθρώπων της τάξης μας.
Εμείς δηλώνουμε την καθολική άρνηση μας. Καμιά Υπηρεσία στα HOT SPOT-Στρατόπεδα Συγκέντρωσης.


ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
  
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου