Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

Πάτρα: Χιλιάδες στον δρόμο του αγώνα



Από τις μεγαλύτερες των τελευταίων ετών ήταν οι πορείες που πραγματοποιήθηκαν στο κέντρο της Πάτρας για το αντισφαλιστικό νομοσχέδιο.
Δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο αναφέρουν οτι στις πορείες, συμμετείχαν χιλιάδες εργαζόμενοι και επαγγελματίες. Χαρακτηριστικό είναι ότι η κεφαλή και η ουρά της πορείας του Εργατικού Κέντρου, ήταν στην πλ. Γεωργίου, χωρίς να υπολογιστούν τρακτέρ και φορτηγά που συμμετείχαν στις πορείες. Αντίστοιχη και η πορεία του ΠΑΜΕ.
Τέλος από μαζική συμμετοχή χαρακτηρίστηκε και η συγκέντρωση που καλούσαν ταξικά σχήματα και συνδικαλιστές, φοιτητικοί σύλλογοι, δυνάμεις της αντικαπιταλιστικής αριστεράς, ... στο Παράρτημα.

Το πρώτο βήμα έγινε. Τώρα απαιτείται κλιμάκωση, σύγκρουση, ανατροπή, του νομοσχεδίου-έκτρωμα.

Με αγώνα διαρκείας με συνδυασμό όλων των μορφών πάλης. Με συνελεύσεις παντού σωματείων, επιτροπών αγώνα, απεργιακών επιτροπών. Με την δημιουργία ενός ενωτικού, μαζικού και δημοκρατικού κέντρου οργάνωσης του εργατικού αγώνα, στηριγμένο στο συντονισμό των Γ.Σ των εργαζομένων. Όπως τονίζει και η Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων, «χρειάζεται να σπάσουμε τα όρια που βάζει ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ και μεγάλων Ομοσπονδιών, που δίνουν μάχες "συμβολικές" και όχι σύγκρουσης για να μην περάσουν τα μέτρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου