Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

Ταξική συμπόρευση για τη ρήξη-ανατροπή


«... γιατί όποιος δεν έχει τον αγώνα μοιραστεί, θα μοιραστεί την ήττα ...»
12 Νοέμβρη Απεργούμε!
Συνάδελφοι-ες, η ψήφιση και η εφαρμογή του 3ου μνημονίου αποτελεί την κλιμάκωση της αντεργατικής επίθεσης που πραγματοποιούν οι δυνάμεις του κεφαλαίου της Ε.Ε. και το πολιτικό τους προσωπικό.
Η κυβέρνηση ...τοις κείνων ρήμασι πειθόμενη, σπεύδει να εφαρμόσει όλα τα μέτρα των προηγούμενων μνημονίων και να νομοθετήσει τις ανατροπές σε Ασφαλιστικό, Φορολογικό και Εργασιακά διατρανώνοντας από τα αριστερά ότι δεν υπάρχει ζωή έξω από το ευρώ και την Ε.Ε.. 
H εκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες, από το νηπιαγωγείο μέχρι το πανεπιστήμιο, βρίσκεται αντιμέτωπη με βίαιες αναδιαρθρώσεις οργανικά πλέον ενταγμένες στα προαπαιτούμενα του 3ου μνημονίου.
Με το πρόσχημα των «δημοσιονομικών περιορισμών» μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και εργασιακά των εκπαιδευτικών συρρικνώνονται και τελικά εξαλείφονται στο όνομα των βέλτιστων πρακτικών του ΟΟΣΑ.
Η πανάκεια των περίφημων κονδυλίων του ΕΣΠΑ στην ουσία συνέβαλε από την μία στην μείωση της κρατικής χρηματοδότησης των εκπαιδευτικών αναγκών και από την άλλη άλλαξε τον χάρτη των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών. Έγινε φανερό ότι στόχος δεν είναι το ξεπέρασμα των προβλημάτων, αλλά η συνολική αναδιάρθρωση του δημόσιου σχολείου. Μια σειρά από βασικές δομές της εκπαίδευσης περνούν εκτός δημόσιου σχολείου. Το σύνολο της ειδικής αγωγής, το ολοήμερο πρόγραμμα, η ενισχυτική διδασκαλία, τα μαθήματα ειδικοτήτων, οι υποστηρικτικές δομές τίθενται εκτός κρατικού προϋπολογισμού.
Το δικαίωμα στην εργασία αμφισβητείται. Αλλάζουν οι όροι και το νόημα της. Εργασία είναι πλέον η ελαστική, εκ περιτροπής, μαύρη απασχόληση, χωρίς εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Άμεση συνέπεια οι εκπαιδευτικοί, που καλύπτουν πάγιες ανάγκες εδώ και 5-10-15 χρόνια, έχοντας διανύσει αρκετές φορές τη διαδρομή από την ωρομισθία στην αναπλήρωση, να βρίσκονται άνεργοι, «με δική τους ευθύνη», ενώ υπάρχουν χιλιάδες κενά.
Το νέο μισθολόγιο, ο επανακαθορισμός των συντάξεων, η δουλειά μέχρι τον τάφο, οι κατασχέσεις των σπιτιών, διαμορφώνουν μια προοπτική τρόμου. Μια χώρα κάτεργο για τους ιθαγενείς και χωματερή προσφύγων και μεταναστών.
Απέναντι στην επίθεση του μαύρου μετώπου κεφαλαίου-ΕΕ-ΔΝΤ-κυβέρνησης υπάρχει μόνο μια διέξοδος: Αγώνας μαζικός, ταξικός, γενικευμένος.
Αγώνας για σύγκρουση και ανατροπή της πολιτικής και των μέτρων που έφεραν όλα τα μνημόνια και οι εφαρμοστικοί νόμοι.
Αγώνας με κριτήριο και αιτήματα τις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων, με αποφασιστικότητα, διάρκεια και περιεχόμενο που εξασφαλίζει την αγωνιστική ενότητα της βάσης των εργαζομένων, ενοποιεί και συντονίζει την πάλη τους, στηρίζεται στις μαζικές διαδικασίες και τη δημοκρατία τους, αποφασίζεται και είναι στα χέρια των ίδιων των εργαζομένων.
Κατάργηση των μνημονίων και όλων των αντεργατικών νόμων που τα συνοδεύουν.
Δημοκρατικά δικαιώματα, ενάντια στον αυταρχισμό εργοδοσίας και κράτους.
Εργατική άρνηση πληρωμών-χαρατσιών και διαγραφή του χρέους.
Εθνικοποίηση των τραπεζών και όλων των μεγάλων επιχειρήσεων με έλεγχο των εργατών και της κοινωνίας.
Έξοδος από την Ευρωζώνη και το ευρώ.
Ταξική αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και μετανάστες, ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τη φτώχεια που γεννά τον ξεριζωμό εκατομμυρίων ανθρώπων.  
Συγκέντρωση στις 10 π.μ. στο Παράρτημα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου