Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015

Ποτέ δουλειά την Κυριακή

Το νέο μνημόνιο που έρχεται να εφαρμόσει η κυβέρνηση χαρακτηρίζεται από ακόμα πιο βάρβαρη επίθεση ενάντια στην εργατική τάξη και τη νεολαία όσο και αν θέλει να πείσει η ίδια πως τα μέτρα που θα πάρει θα είναι φιλολαικά.
Μέσα στον μακρύ κατάλογο των σκληρών αντεργατικών – αντιλαϊκών μνημονιακών μέτρων λοιπόν, που αποδέχτηκε η Κυβέρνηση, είναι τελικά και η απελευθέρωση της Κυριακάτικης λειτουργίας των καταστημάτων. Το μέτρο αυτό ήδη έχει αποδειχτεί ως καταστροφικό για το κλάδο του εμπορίου αλλά και για τα δικαιώματα των εργαζομένων συνολικά, που με σκληρούς αγώνες έχουν κερδίσει. Η εδραίωση του 8ωρου και του πενθήμερου ως βασικά δικαιώματα των εργαζομένων καταπατούνται ολοένα και περισσότερο για τις ανάγκες της αγοράς και του κέρδους της εργοδοσίας.
Ο κλάδος του επισιτισμού γνωρίζει από πρώτο χέρι το τι θα πει δουλειά την Κυριακή, όταν εδώ και πολλά χρόνια η Κυριακή σ αυτόν τον κλάδο όχι μόνο δεν αποτελεί μέρα ξεκούρασης, αλλά ούτε καν αργίας, που στην πράξη σημαίνει ότι δεν παίρνουμε αυτά που έχουν κατακτηθεί με αγώνες (παραπάνω μεροκάματο, διπλό ένσημο κλπ).
Για να ανατραπεί αυτό το μέτρο χρειάζεται ένα ενιαίο μέτωπο όλων των εργαζομένων, αυτών που ήδη πλήττονται από την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας (εμπόριο-επισιτισμός-κατασκευές), αλλά και όλων των υπολοίπων γιατί μ’ αυτό το μέτρο ανοίγει ο δρόμος για να δουλεύουμε 365 μέρες το χρόνο.

Δεν ψωνίζουμε την Κυριακή
Οργάνωση- Αντεπίθεση- Ανατροπή
Πλήρεις αποδοχές στον κλάδο του επισιτισμού τις μέρες των αργιών

ΓΡΑΨΟΥ ΣΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ
Πρωτοβουλία εργαζομένων στον επισιτισμό- ΛΑΝΤΖΑ
Στοιχεία επικοινωνίας:  email: : lantzapatras@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου