Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

"ΟΧΙ" από την Ένωση Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας (ΕΤΕΡ)

http://www.ert.gr/wp-content/uploads/2015/07/eter2-864x400_c.jpg 
Όπως αναφέρει το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου: «εκτίμησε την κατάσταση όπως διαμορφώνεται στην Χώρα μας με δεδομένο και το τελεσίγραφο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης που, πέραν των άλλων εφιαλτικών, προβλέπει για τα εργασιακά τα εξής: Οι αλλαγές που έχουν ήδη γίνει με σκοπό την αύξηση της ευελιξίας στην αγορά εργασίας και τις συλλογικές διαπραγματεύσεις δεν θα αναστραφούν.
Η όποια αναθεώρηση του υφιστάμενου πλαισίου που διέπει τις ομαδικές απολύσεις, τις απεργίες και τις συλλογικές διαπραγματεύσεις θα γίνει με διαβούλευση.
Εφαρμογή όλων των μέτρων που εκκρεμούν και που προβλέπονται στις εργαλειοθήκες του ΟΟΣΑ.
Με λίγα λόγια Ευρωπαϊκή Ένωση και ΔΝΤ ζητούν από την Ελληνική Εργατική Τάξη να αποχαιρετήσει δια παντός τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και να επιβιβαστεί στη μηχανή του χρόνου, προκειμένου να επιστρέψει στη δουλοπαροικία και τα latifundia, επαφιέμενη στο εξής στην καλή διάθεση του εργοδότη-αφέντη να πετά ένα ξεροκόμματο στους «σέμπρους» του, όποτε ευαρεστείται.
Την ίδια ώρα και σε συνάρτηση με τα υπόλοιπα μέτρα που επιφυλάσσουν Ευρωπαϊκή Ένωση και ΔΝΤ για όλο τον Ελληνικό Λαό (εξαέρωση μισθών και συντάξεων, κατάλυση εθνικής κυριαρχίας μέσω της αποδιοργάνωσης της Εθνικής Άμυνας και του ξεπουλήματος όσων πλουτοπαραγωγικών πηγών απέμειναν στο Κράτος από την πενταετή λαίλαπα που προηγήθηκε, κατεδάφιση του ετοιμόρροπου συστήματος υγείας και του συνταξιοδοτικού συστήματος με την ταυτόχρονη περαιτέρω συρρίκνωση των ασφαλιστικών ταμείων που καταληστεύθηκαν από την επέλαση των μνημονιακών κυβερνήσεων και όλα αυτά χωρίς καν ρύθμιση του χρέους) η Κυβέρνηση προκήρυξε δημοψήφισμα».
Oι τεχνικοί της ραδιοφωνίας επισημαίνουν πως: «Σε αυτό ο ΛΑΟΣ μας καλείται να αποφασίσει ο ίδιος για τη ζωή του και να επιλέξει αν θα παλέψει  για τη διατήρηση της ανεξαρτησίας του ή αν θα υποδουλωθεί αμαχητί σε ξένους επικυρίαρχους, χωρίς καμιά ορατή προοπτική ανάκτησης της ελευθερίας του.
Στα πλαίσια αυτά το Διοικητικό Συμβούλιο θεωρεί ότι δεν τίθεται καν δίλημμα και καλεί τα μέλη του και όλο τον Ελληνικό Λαό την Κυριακή 5 Ιουλίου να πει βροντερό ΟΧΙ στους εκβιαστές των Βρυξελλών αλλά και στους ντόπιους τοποτηρητές τους.
Καλούμε κάθε μέλος μας αλλά και κάθε Έλληνα και Ελληνίδα να μην καταδικάσει κανένα πολίτη του Ελληνικού Κράτους σε ένα ατέλειωτο σπειροειδές θανάτου. Ζητάμε άμεση Διαγραφή του χρέους των τραπεζιτών που οι μνημονιακές κυβερνήσεις φόρτωσαν πάνω στις πλάτες του Λαού μας.
Αυτός ο Λαός δεν προσκύνησε το Γ΄ ράϊχ και δεν πρόκειται να προσκυνήσει ούτε τώρα. Έχουμε χρέος να υπερασπιστούμε τα χώματα που μας παρέδωσαν οι πατεράδες και οι παππούδες μας για να τα αποδώσουμε ελεύθερα και στις γενιές που έρχονται μετά από μας. Δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να σκλαβώσουμε τα παιδιά μας υπογράφοντας με ένα ναι τη θανατική τους καταδίκη. Όλος ο ελληνικός λαός την Κυριακή 5 Ιουλίου, ψηφίζουμε ΟΧΙ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου