Σάββατο 6 Ιουνίου 2015

Οι καθηγητές των ΕΠΑΛ από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο επιστρέφουν στα σχολεία τους

http://www.patrasevents.gr/imgsrv/f/586x391/1353387.jpg 
Γύρω στους 80 καθηγητές που δίδασκαν στα Επαγγελματικά Λύκεια της Αχαΐας (ΕΠΑΛ), από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο επιστρέφουν στην εργασία τους.
Οι καθηγητές που είχαν χάσει την δουλειά τους και βρίσκονταν τον τελευταίο 1,5 χρόνο στον «αέρα» εξαιτίας της διαθεσιμότητας που είχε αποφασίσει να προχωρήσει η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, υπέγραψαν την περασμένη εβδομάδα το σχετικό έγγραφο που είχε αποστείλει το υπουργείο Παιδείας και επιστρέφουν και τυπικά στην εργασία τους.
Πρόκειται για πάνω από 80 καθηγητές, εκ των οποίων πολλοί από αυτούς έχουν προχωρήσει στις σπουδές τους, έχοντας πάρει έως και μεταπτυχιακά πάνω στο αντικείμενο τους, οι οποίοι θα έμεναν άνεργοι και μάλιστα με ένα καθόλα ολοκληρωτικό τρόπο, επειδή το ήθελαν οι εταίροι και οι τροικανοί.
Τα Επαγγελματικά Λύκεια, έτσι, θα συνεχίσουν την λειτουργία τους με εκπαιδευτικούς, αλλά και τους μαθητές που όλο αυτό το διάστημα δεν γνώριζαν τι θα απογίνουν να βρίσκουν τον… ύπνο τους. Η μόνη διαφορά βέβαια σε σύγκριση με πριν είναι ότι ορισμένοι από τους καθηγητές αυτούς θα συνεχίσουν σε τμήματα των Δημοσίων ΙΕΚ, ενώ άλλοι δεν θα επιστρέψουν καθώς πρόλαβαν και βγήκαν σε συνταξιοδότηση.
Πάντως, μία από τις επαγγελματικές ομάδες που είχε θιχτεί από την προηγούμενη κυβέρνηση, με τρόπο βάναυσο και αυθαίρετο, φαίνεται ότι βρήκε τον δίκιο της.  Να σημειωθεί ότι όλο αυτό το διάστημα που βρίσκονταν στην διαθεσιμότητα το κράτος τους πλήρωνε χωρίς οι ίδιοι να εργάζονται. Με ευθύνη βέβαια του ίδιου του κράτους…πηγή:patrasevents

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου