Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Τουρκία: Συνεχίζουν την Απεργία τους οι Εργαζόμενοι στο Εργοστάσιο της Renault

https://scontent-mxp1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xap1/v/t1.0-9/20018_817121448395465_1719327640504454427_n.jpg?oh=82fded0b01b5e7ddf935cf8f9c353fcf&oe=5603E452 
Για δωδέκατη μέρα συνεχιζόταν χθες, Δευτέρα, η απεργία των εργατών του εργοστασίου της Renault στην Προύσα της Τουρκίας, καθώς η διοίκηση της εταιρείας αρνείται να ικανοποιήσει τα αιτήματά τους για αύξηση μισθών. Μολονότι οι εργαζόμενοι σε άλλα εργοστάσια παραγωγής αυτοκινήτων στη γειτονική χώρα, όπως της Ford Otosan, Tofaş, Mako και Coş kunö z, επιστρέφουν στις εργασίες τους, τερματίζοντας την 12ήμερη απεργία τους, οι εργαζόμενοι της Oyak Renault συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους εντός και εκτός του εργοστασίου. Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων δεν βρήκαν καμία ανταπόκριση στα αιτήματά τους κατά τις διαπραγματεύσεις με τη διοίκηση της εταιρείας.
Η εμπλοκή σημειώθηκε όταν οι απεργοί απέρριψαν την πρόταση για προκαταβολή 1000 τουρκικών λιρών (400 δολ.) και άλλων 400 λιρών (150 δολ.) για την επικείμενη εορτή του Ραμαζανίου και την υπόσχεση για αύξηση του γενικού μισθού αργότερα. Οι εργαζόμενοι στο τουρκικό εργοστάσιο της Ρενώ απαιτούν τις ίδιες μισθολογικές συνθήκες που παραχώρησε η Bosch στους δικούς της εργαζομένους στην Τουρκία με τη συλλογική σύμβαση που υπέγραψε υπό την αιγίδα της Τουρκικής Ένωσης Εργατών Βιομηχανίας Μετάλλου.
Μιλώντας σε εκπροσώπους του Τύπου για λογαριασμό των απεργών, ένας εργαζόμενος ονόματι Erhan İ mralı κατηγόρησε τη διοίκηση της Oyak Renault ότι αποχώρησε πρώτη από τις διαπραγματεύσεις, απειλώντας τους αργότερα με μήνυμά της από τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας.
"Είμαστε ανοιχτοί σε διαπραγματεύσεις και δεν ήταν η πλευρά μας που έφυγε από το τραπέζι πρώτη. Είχαμε σχεδόν βρει κοινό έδαφος με τη διοίκηση στις 20 Μαΐου, αλλά άλλαξαν ξαφνικά γνώμη και απέσυραν τις προσφορές τους. Εφ 'όσον διασφαλίσουμε κανονικές συνθήκες εργασίας και αύξηση των μισθών είμαστε έτοιμοι να επιστρέψουμε στο εργοστάσιο και τις εργασίες μας», πρόσθεσε ο İ mralı.
Από την άλλη πλευρά, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Oyak Renault, Ales Bratoz, κυκλοφόρησε ένα γραπτό μήνυμα την Κυριακή καλώντας τους εργαζόμενους να τερματίσουν την απεργία τους και να αρχίσει η παραγωγή στο εργοστάσιο, αρχής γενομένης από τη Δευτέρα το πρωί. Ο Διευθύνων Σύμβουλος, επίσης, υποσχέθηκε, στο μήνυμά του, να αυξήσει τους μισθούς σε σύντομο χρονικό διάστημα...πηγή:energia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου