Τρίτη 19 Μαΐου 2015

Ακόμα δυο νεκρούς θρηνεί η εργατική τάξη στο βωμό του κέρδους.

Άφησαν την τελευταία τους αναπνοή οι εργάτες των ΕΛΠΕ, Μπάμπης Δευτεραίος  και Ραμαντάν Ντελιλάϊ. Να θυμίσουμε ότι έξι άτομα είχαν τραυματιστεί από την έκρηξη που σημειώθηκε στις 8 Μάη κατά τη διάρκεια εργασιών συντήρησης.
Οι ευθύνες των εκάστοτε κυβερνήσεων και της εργοδοσίας για τα δυο νέα αυτά εγκλήματα εργαζομένων ανθρώπων είναι βαρύτατες. Το ταξικό εργατικό κίνημα καλείται να αντιδράσει, συνεχίζοντας και κλιμακώνοντας τους αγώνες, για να μην χαθούν άλλες ζωές στο βωμό του κέρδους και της ανάπτυξης.  Οι υπαίτιοι πρέπει να πληρώσουν.  
Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που εργάτες στο διυλιστήριο των ΕΛΠΕ, έχασαν τη ζωή τους σε αυτό, ή κινδύνεψαν σοβαρά.

►Στις 27/2/2002 μια διαρροή υδρόθειου είχε ως αποτέλεσμα επτά εργαζόμενοι να χάσουν τις αισθήσεις τους και να μεταφερθούν επειγόντως στο Θριάσιο Νοσοκομείο, με τον έναν από αυτούς να εισάγεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.
►Στις 13/9/2002 σημειώθηκε έκρηξη σε μονάδα αποθείωσης με διαρροή υδρόθειου και από τύχη γλίτωσε ένας εργαζόμενος. 
►Στις 20/8/2009 ο 28χρονος εργαζόμενος στα διυλιστήρια Παναγιώτης Λίγκος έχασε τη ζωή του όταν έπεσε στο κενό, από ύψος περίπου 5 μέτρων, από πατάρι στη Μονάδα 210 όπου υπήρχαν βάνες που ρύθμιζαν την είσοδο του νερού που διοχετευόταν για αφαλάτωση.
►Στις 31/5/2010 ο 42χρονος δύτης Νίκος Καππές βρήκε τραγικό θάνατο μέσα σε δεξαμενή του διυλιστηρίου. Ο δύτης, ο οποίος απασχολούνταν σε εργολάβο, έκανε εργασίες καθαρισμού δεξαμενής νερού στον πύργο ψύξης μέσα στις εγκαταστάσεις του διυλιστηρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου