Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Καταγγελία από τους Εργάτες δούλους στα Χακί!

"Υπηρετούμε στα ΚΑΑΥ Νέας Φώκαιας στη Χαλκιδική. Έπειτα μήνες σε εξαιρετικές δυσμενείς μεταθέσεις, πιστέψαμε ότι με τόσα μόρια πως οι επόμενες μεταθέσεις θα ήταν κοντά στο σπίτι μας. Δυστυχώς όμως τα πράγματα που αντιμετωπίζουμε όλοι οι συνάδελφοί μου εδώ είναι απαράδεκτα. Για αρχή πρέπει να διευκρινίσουμε πως εδώ δεν είμαστε στρατιώτες αλλά εργάτες- δούλοι.

Το πρόγραμμα μιας καθημερινής ημέρας έχει ως εξής.  Μετά την πρωινή ρουτίνα (εγερτήριο, πρωινό,  καθαριότητα) ξεκινούν οι αγγαρείες, που περιλαμβάνουν από βάψιμο σπιτιών, τοίχων, κάγκελων μέχρι να κουβαλήσουμε άμμο και χαλίκι με φτυάρια και καρότσια.. και να  ξεπατώσουμε χόρτα..
Όλα αυτά συνεχίζονται μέχρι το μεσημεριανό. Τότε μας αφήνουν περίπου 45 λεπτά και αρχίζουμε πάλι τα ίδια μέχρι τις 8.30 το βράδυ.  Τότε είναι που οι "τυχεροί" που δικαιούνται διανυκτέρευση βγαίνουν. Εξαίρεση αποτελεί μόνο η Κυριακή και όχι πάντα.
Εννοείται πως οι υπηρεσίες (πύλη, περίπολο κτλ) και οι τυπικές αγγαρείες (λάντζα κτλ) γίνονται κανονικά με αποτέλεσμα οι 20 στρατιώτες που είμαστε εδώ να ξεκουραζόμαστε 3-4 ώρες το βράδυ.
Επιπλέον ο διοικητής μας αναγκάζει έμμεσα να παίρνουμε άδειες 1-2 μέρες για να τελειώσουμε τις δικές μας ημέρες και να μην τις πάρουμε αργότερα το καλοκαίρι που θα είναι high season για το ΚΑΑΥ.
Στα παράπονα μας ο διοικητής μας απαντά πως οι εντολές αυτές έρχονται από την Ταξιαρχία.
Οι απαιτήσεις τους είναι παράλογες και προσβάλουν την αξιοπρέπεια μας.
Σας επισυνάπτουμε και μια φωτογραφία για να καταλάβετε τι εννοούμε όταν λέμε  φαντάροι-δούλοι!»
Ουσιαστικά, με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο περιγράφεται μια από τις σημαντικότερες αποστολές του εχθρικού για την νεολαία αστικού θεσμούς, αυτού της υποχρεωτικής στράτευσης. Δηλαδή η εργασιακή εκμετάλλευση ενός σοβαρού τμήματος της νεολαίας που υπηρετεί στον Ελληνικό Στρατό.
Οι χιλιάδες φαντάροι που υπηρετούν στα ΚΑΑΥ-ΚΕΔΑ κλπ. αποτελούν άμισθους δούλους, που για ένα εξάμηνο οι περισσότεροι προσφέρουν δωρεάν την εργασία τους ώστε να κάνουν φθηνές διακοπές υπαξιωματικοί και αξιωματικοί.
Είναι ένα απαράδεκτο προνόμιο των στρατιωτικών που εγκαινίασαν και επέκτειναν οι προηγούμενες αστικές κυβερνήσεις,   υποσχέθηκε να το καταργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά απλά σήμερα το διαιωνίζει για να τα έχει καλά η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με το στρατιωτικό κατεστημένο.
Εμείς απαιτούμε να σταματήσει κάθε μορφή εργασιακής εκμετάλλευσης κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής θητείας.
Οι Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις να λειτουργήσουν με πολιτικό προσωπικό αποκλειστικά και να ανοίξουν στον εργαζόμενο λαό μας και την νεολαία, παρέχοντας του τη δυνατότητα να απολαύσει και αυτός τις υπηρεσίες τους.
Αλήθεια, το Υπουργείο Άμυνας τι έχει να απαντήσει σε όλα αυτά;
Πολύ περισσότερο που τα επιτελεία θέτουν αύξηση της χρονικής διάρκειας της θητείας με πρόσχημα τα προβλήματα επάνδρωσης των μονάδων της παραμεθορίου, ενώ προχωρούν σε χιλιάδες μεταθέσεις-αποσπάσεις  φαντάρων στις Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις.
Εμείς καλούμε τους συναδέλφους στρατιώτες να βγουν Παραπονούμενοι και να Αρνηθούν τις μεταθέσεις-αποσπάσεις στα ΚΑΑΥ, απαιτώντας φύλλο πορείας κοντά στα σπίτια τους.
Χωθήκαμε στον Έβρο και στα νησιά, δε θα τους κάνουμε ατελείωτες ώρες και τον σερβιτόρο."
Πηγή:diktiospartakos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου