Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

Δ. Σπανού και Κ. Τουλγαρίδης συζητούν, για «Κυριακή - αργία" και ΟΔΙΕ

http://stokokkino.gr/photos/500x330/ippodromos1430652309.jpg 
Για τη διατήρηση, έως τώρα, των «εργάσιμων Κυριακών», αλλά και για το θέμα του Ιπποδρόμου με τις οικονομικές και εργασιακές του προεκτάσεις (εκατοντάδες απασχολούμενοι «με συμβάσεις της μιας ημέρας» κινδυνεύουν να μείνουν άνεργοι) μίλησαν στο «Κόκκινο» και τον Διονύση Ελευθεράτο, η Δέσποινα Σπανού, υπεύθυνη του Τμήματος Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ και ο εκπαιδευτικός Κώστας Τουλγαρίδης, από την Επιτροπή Αγώνα Μαρκόπουλου – Πόρτο Ράφτη.
  Η κυρία Σπανού εξέφρασε την άποψη ότι η κυβέρνηση θα έπρεπε να έχει ήδη νομοθετήσει για την επαναφορά της «Κυριακής – αργίας», τονίζοντας ότι το «πείραμα» των Κυριακών με «ανοιχτά μαγαζιά» δε αντίκειται απλώς στις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά επιπλέον αποδείχθηκε πλήρως ανίκανο να αυξήσει το συνολικό « τζίρο» και την απασχόληση και απολύτως … ικανό να ωφελήσει ελάχιστες μεγάλες επιχειρήσεις, σε όφελος των υπόλοιπων.
  Ο κ. Τουλγαρίδης επέκρινε τις επιλογές και  της σημερινής κυβέρνησης στο θέμα του Οργανισμού Διεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδας (ΟΔΙΕ), τόσο στο σκέλος της ιδιωτικοποίησης, όσο και στο εργασιακό. Διέγνωσε μεθοδευμένη απαξίωση του ΟΔΙΕ, με τη μεταφορά του στο Μαρκόπουλο  και εξέφρασε δυσπιστία για το κατά πόσο θα «απορροφηθούν» οι εργαζόμενοι σε άλλες θέσεις εργασίας, δοθέντων των περιορισμών που θέτει ο προϋπολογισμός σε συνάρτηση με τις προσλήψεις, οι οποίες έχουν προγραμματιστεί σε Υγεία και Παιδεία...πηγή:stokokkino

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου