Τρίτη 19 Μαΐου 2015

24ωρη Πανελλαδική Πανυγειονομική Απεργία και Πανελλαδική Στάση Εργασίας στο Δημόσιο στις 20 Μάη


https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRDY-ErO9KWmXQ9RC4mFzbBux_d0_lkN1u3WPdkxJmOEFjJ6yLepg
Στην προειδοποιητική πανελλαδική εικοσιτετράωρη απεργία, την οποία έχουν προκηρύξει για αύριο Τετάρτη 20 Μάη, συμμετέχουν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών - Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ) και η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).

 Ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ  

Συνάδελφοι
Για άλλη μία φορά στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης με τους ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ, για την κυοφορούμενη ΣΥΜΦΩΝΙΑ, βρίσκονται ότι μας απέμεινε από κοινωνικά, ασφαλιστικά, μισθολογικά, εργασιακά δικαιώματα. Εξαιτίας αυτού, τα μείζονα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Δημόσιες Υπηρεσίες Υγείας και Πρόνοιας, μέρα με τη μέρα οξύνονται. Η κυβερνητική πολιτική καθορίζεται, αφενός από τη συμφωνία με τους ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ για υλοποίηση του ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥ ΤΡΕΧΟΝΤΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ (προϋπολογισμός που παρατείνει τη λιτότητα και μειώνει περαιτέρω τις κοινωνικές δαπάνες) και αφετέρου από τις μη διαχειρίσιμες χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας.
Με τη σημερινή πολιτική πραγματικότητα, δεν διαμορφώνονται συνθήκες ανάτασης του ΕΣΥ. Οι υπηρεσίες συνεχίζουν να μετατρέπονται σε ανταγωνιστικές – ανταποδοτικές και οι πολίτες εξακολουθούν να βάζουν το χέρι όλο και πιο βαθιά στη τσέπη. Όσοι έχουν χρήματα. Επειδή η πλειονότητα των πολιτών δεν διαθέτει χρήματα, αφού ζούμε σε περίοδο ανθρωπιστικής κρίσης, οδηγείται στα αζήτητα ή τη φιλανθρωπία, όπως επιβάλλουν οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές.
Εργαλεία για την άσκηση των Μνημονιακών Νεοφιλελεύθερων Πολιτικών, για την Πρωτοβάθμια Περίθαλψη είναι ο ΕΟΠΥΥ (όπως λειτουργεί) και για τη Δευτεροβάθμια – Τριτοβάθμια Περίθαλψη, η ΕΣΑΝ Α.Ε. Ο ΕΟΠΥΥ από αγοραστής των υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης, τις οποίες οφείλει να προσφέρει δωρεάν στους πολίτες, κατάντησε πλασιέ ιδιωτικών συμφερόντων, προσφέροντας στους πολίτες υπηρεσίες με μικρή έκπτωση. Η φετινή επιχορήγηση στον Οργανισμό είναι κατά 550 εκατ. ευρώ κουτσουρεμένη σε σχέση με την προβλεπόμενη στο συστατικό νόμο (0,6% του ΑΕΠ). Εξαιτίας των εκρηκτικών χρηματοδοτικών αναγκών της χώρας, φέτος η επιχορήγηση που έλαβε υπολείπεται κατά 57 εκατ. ευρώ από την προβλεπόμενη. Η Πρωτοβάθμια Περίθαλψη πληρώνεται από τη τσέπη των ασφαλισμένων, αφού το βιβλιάριο ασθένειας κατάντησε κουρελόχαρτο. Οι ανασφάλιστοι πολίτες εξακολουθούν να ταλαιπωρούνται για να διασφαλίσουν πρόσβαση στο σύστημα. Η προωθούμενη ρύθμιση βελτιώνει τη πρόσβαση, μετακυλύει όμως το πρόβλημα στις Μονάδες Υγείας, αφού δεν προβλέπεται κάλυψη των αυξημένων αναγκών, με αντίστοιχη χρηματοδότηση και στελέχωση.
Τα εμπόδια στη πρόσβαση συνεχίζουν να υφίστανται. Πέρσι οι πολίτες πλήρωσαν 1 δις ευρώ μόνο για φαρμακευτική δαπάνη, η οποία υπερδιπλασιάζεται συνυπολογίζοντας το κόστος της Ιατρικής Περίθαλψης.
Η ΕΣΑΝ Α.Ε. αρχίζει να λειτουργεί πιλοτικά το δεύτερο εξάμηνο του έτους (ορίστηκε Διοικητικό Συμβούλιο). Ως αποκλειστική αρμοδιότητα έχει να κοστολογεί και να πουλάει υπηρεσίες, μετακυλύοντας το κόστος στους χρήστες των υπηρεσιών, αφού το Κράτος σταδιακά χρόνο με το χρόνο, ξεφορτώνεται τη δαπάνη από τον Κρατικό Προϋπολογισμό. Η εταιρεία θα καθορίζει τη μισθολογική πολιτική και έχει αποκλειστική αρμοδιότητα να κλείνει «μη ανταγωνιστικά Δημόσια Νοσοκομεία», ενισχύοντας τα ιδιωτικά επιχειρηματικά συμφέροντα της υγείας, όπως επιτάσσουν οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές.
Οι Δημόσιες Μονάδες Υγείας συρρικνώνονται, απαξιώνονται και η κατάσταση οδηγείται εκτός ελέγχου, από την υποχρηματοδότηση και την υποστελέχωση.
Δημοσιεύματα του τύπου επιβεβαιώνουν τη θέση της ΠΟΕΔΗΝ, ότι τα Νοσοκομεία βρίσκονται προ των πυλών της χρεοκοπίας. Με βάση τον Προϋπολογισμό που εκτελείται η φετινή χρηματοδότηση είναι μειωμένη σε σχέση με πέρυσι 230 εκατ. ευρώ και έλαβαν μόνο ένα δωδεκατημόριο (μήνας αναφοράς ο Ιανουάριος) κουτσουρεμένο 50%. Συγκεκριμένα έλαβαν 43,3 εκατ. ευρώ. Πέρσι το ίδιο διάστημα έλαβαν 230 εκατ. ευρώ και επιπλέον την επιχορήγηση για εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών (σύνολο 629,5 εκατ. ευρώ). Τα Νοσοκομεία έξυσαν τον πάτο του βαρελιού των ταμειακών διαθεσίμων που ήταν για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών και αδυνατούν πια να προμηθευτούν βασικά είδη, καθώς επίσης υγειονομικό και φαρμακευτικό υλικό.
Οι αεριτζήδες εργολάβοι των Νοσοκομείων που προσφέρουν φτηνή, ανασφάλιστη εργασία, έχουν πολλούς μήνες απλήρωτο το μισθό των εργαζομένων, επικαλούμενοι τα οφειλόμενα. Ήδη πιέζονται από τα Σωματεία Εργαζομένων με κινητοποιήσεις για εξόφληση των μισθών, από τα ίδια κεφάλαια της εταιρείας (ποια κεφάλαια;). Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου επιχορηγούμενα από το Υπουργείο Υγείας, καθυστερούν τη καταβολή της μισθοδοσίας των υπαλλήλων.
Το προσωπικό είναι κάτω των ορίων ασφάλειας. Απεχώρησαν πάνω από 15.000 Υγειονομικοί και 1.200 Προνοιακοί Υπάλληλοι, χωρίς να προσληφθεί ούτε ένας τα χρόνια των Μνημονίων.
Οι ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού για 4.500 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού φέτος στις Μονάδες Υγείας είναι ανεφάρμοστες, με δεδομένο ότι ο φετινός Προϋπολογισμός προβλέπει 11.600 προσλήψεις για όλο το Δημόσιο τομέα, εκ των οποίων οι 7.000 είναι επαναπροσλήψεις απολυμένων Διαθέσιμων (που συμφωνούμε). Εκτίμησή μας είναι ότι θα προκηρυχτούν πολύ λιγότερες μόνιμες θέσεις, χωρίς να ολοκληρωθεί φέτος η πρόσληψή τους. Ίσως «μπαλωθούν» κάποια από τα κενά με υπαλλήλους Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου ή vouchers.
Τα εκρηκτικά κενά θα καλυφθούν εκ των έσω του συστήματος, μέσω της έκδοσης των Νέων Οργανισμών που θα προβλέπουν συρρίκνωση των υφισταμένων δραστηριοτήτων, κατάργηση κλινών και κλινικών, ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών και περαιτέρω συρρίκνωση των Διασυνδεόμενων Νοσοκομείων.
Στα Κέντρα Υγείας συνεχίζει να παρατηρείται λειτουργικό χάος, αφού δεν υφίσταται νόμιμη διαδικασία κάλυψης των λειτουργικών δαπανών. Η κυβέρνηση αρνείται την επανασύνδεση με τα Νοσοκομεία προέλευσης. Θεωρείται μονομερής ενέργεια, σε Μνημονιακή ρύθμιση μεταφοράς της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης στις Υγειονομικές Περιφέρειες, με την οποία μεθοδεύεται η ψευτοαξιολόγηση και κατάργηση πολλών Μονάδων.
Εξακολουθούν να ισχύουν οι Μνημονιακές διατάξεις και η κυβέρνηση δεν προτίθεται να προχωρήσει σε μονομερείς ενέργειες:
Επαναφοράς της νομικής αυτοτέλειας των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων
Επαναλειτουργίας των Καταργημένων Νοσοκομείων
Εκδίωξης των εργολάβων που παρέχουν εξευτελιστική, φτηνή, ανασφάλιστη εργασία
Σύστασης Οργανισμών των Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας με επαναλειτουργία των καταργημένων δραστηριοτήτων
Κατάργησης της ΕΣΑΝ Α.Ε.
Επαναφοράς της νομικής αυτοτέλειας των μονάδων Πρόνοιας
Κατάργησης του άρθρου 12 του ν.4272/14 που εμπλέκει τον ιδιωτικό τομέα στην τομεοποίηση των Δημόσιων Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας
Στο ΕΚΑΒ είναι εκρηκτικά τα προβλήματα που δημιουργούνται καθημερινά εξαιτίας των ελλείψεων προσωπικού και ασθενοφόρων. Η Ψυχική Υγεία καταρρέει. Τομεοποιήθηκαν οι υπηρεσίες με την εμπλοκή του ιδιωτικού τομέα. Τα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία οδεύουν προς κατάργηση τέλος του έτους 2015, με δεδομένο ότι η κυβέρνηση δεν διαπραγματεύτηκε ακόμη με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή την λειτουργία τους χωρίς ημερομηνία λήξης.
Ο Αν. Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ξεκαθάρισε ότι φέτος δεν θα υπάρξει ούτε ένα ευρώ αύξηση. Δεν ξεπαγώνει η Κυβέρνηση τη βαθμολογική και ως εκ τούτου τη μισθολογική προαγωγή χωρίς ποσοστώσεις (προβλέπονται ποσοστώσεις στο Μνημονιακό νόμο 4024/2011).
Οφείλονται τα νυχτερινά και οι αργίες από την 1/1/2015, που κατάντησαν ψίχουλα με το νέο Μισθολόγιο (Ν. 4024/2011). Ακόμη δεν ολοκληρώθηκε η σχετική Νομοθετική ρύθμιση. Ως εκ τούτου αναμένονται μεγάλες καθυστερήσεις (Ιούλιο ή Αύγουστο) που συνδέονται με το χρηματοδοτικό πρόβλημα τα χώρας. Ταυτόχρονα το εγκεκριμένο ετήσιο κονδύλι, από την προηγούμενη Κυβέρνηση, δεν αρκεί για να καλύψει τις ανάγκες. Επίσης τα δεδουλευμένα των παρελθόντων ετών 2012, 2013, 2014 δεν εξοφλήθηκαν στο σύνολό τους, αφού η ρύθμιση και η εγκεκριμένη δαπάνη αφορούσε την καταβολή των ανεξόφλητων εγκεκριμένων.
Απαιτείται νέα Νομοθετική Ρύθμιση που η κυβέρνηση εξετάζει, αλλά καθυστερεί.
Στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης με τους ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ βρίσκονται προς ανατροπή θεσμοθετημένα συνταξιοδοτικά δικαιώματα και νέες μειώσεις Κύριων και Επικουρικών Συντάξεων.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ την επαναφορά τις θεσμικής κανονικότητας με κατάργηση των εφαρμοστικών Μνημονιακών Νόμων. Προοδευτική ανάκτηση των απωλειών, με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ Εθνικό Σύστημα Υγείας και Πρόνοιας, με τις Δημόσιες Υπηρεσίες επαρκώς στελεχωμένες και χρηματοδοτούμενες, ώστε να είναι σε θέση να καλύπτουν το σύνολο των αναγκών, δωρεάν, με εύκολη και καθολική πρόσβαση.
Θα αρνηθούμε τη συμμετοχή μας στο νέο Σύστημα Αξιολόγησης που εξήγγειλε η κυβέρνηση, δημιουργώντας άριστους υπαλλήλους κατά τμήμα, οι οποίοι θα έχουν ταχύτερη μισθολογική, βαθμολογική προαγωγή και bonus. Επειδή το μισθολογικό κόστος του Δημοσίου είναι παγωμένο, βρισκόμαστε πάλι ενώπιον πολιτικών που επιδιώκουν την ανακατανομή του ίδιου μισθολογικού κόστους μεταξύ των υπαλλήλων, με καθιέρωση ατομικών μισθών.
Θα κηρύξουμε Απεργία – Αποχή, αλλά θα κινηθούμε με βάση την απειθαρχία – ανυπακοή (όπως γνωρίζουμε).
Συνάδελφοι,
ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΒΡΟΝΤΕΡΟ ΠΑΡΟΝ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΓΩΝΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 12.30μμ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ.
Καλούμε επίσης τις Διοικήσεις των Σωματείων, να κινητοποιήσουν για συμμετοχή στη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ τους εργαζόμενους των εργολάβων που βιώνουν εργασιακό μεσαίωνα. Τα προβλήματα είναι συσσωρευμένα και η κατάσταση μη διαχειρίσιμη.
Συνεχίζουμε τους δυναμικούς αγώνες υλοποιώντας την πρόσφατη ΕΝΤΟΛΗ του 14ου Συνεδρίου μας, για κατάργηση των Μνημονίων και ανάκτηση των απωλειών.
ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΟΥΜΑΣΤΕ για αποκατάσταση του χάρτη κοινωνικών δικαιωμάτων, όπως διαμορφώθηκε με πολυετείς αγώνες πριν ξεκινήσουν τα Μνημόνια.
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 12.30’ στο Υπ. ΥΓΕΙΑΣ
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

Ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ

Το Γενικό Συμβούλιο της ΟΕΝΓΕ συνεδρίασε την Παρασκευή με συμμετοχή Προέδρων απ΄ όλες τις Ενώσεις Γιατρών της χώρας και μετά από τοποθετήσεις μελών και ανταλλαγή απόψεων κατέληξε στην παρακάτω απόφαση:
Τα 5 χρόνια των μνημονιακών πολιτικών της ύφεσης, της λιτότητας, των εισοδηματικών περικοπών των εργαζομένων, της διάλυσης των δημόσιων δομών κοινωνικής στήριξης και ιδιαίτερα της δημόσιας υγείας και ασφάλισης, έχουν οδηγήσει τα δημόσια νοσοκομεία στο δρόμο της κατάρρευσης.
Οι δεσμεύσεις της νέας κυβέρνησης οριοθετήθηκαν με τις προγραμματικές δηλώσεις και τα πρώτα μέτρα του υπουργείου Υγείας, όπως η κατάργηση του εισιτηρίου των 5 ευρώ, η ΚΥΑ για την περίθαλψη των ανασφάλιστων, η συντόμευση των διαδικασιών διορισμού επικουρικών γιατρών, η ρύθμιση για την έγκαιρη πληρωμή των εφημεριών και υπερωριών του υγειονομικού προσωπικού. Η επίσκεψή του πρωθυπουργού στο Υπουργείο Υγείας συνοδεύτηκε με την ανακοίνωση 4500 διορισμών προσωπικού, την αναμόρφωση της Πρωτοβάθμιας περίθαλψης, την αναδιοργάνωση ΕΚΑΒ και αλλαγές στον τρόπο διοίκησης των νοσοκομείων.
Τα παραπάνω διαμορφώνουν ένα νέο περιβάλλον για διεκδίκηση ενός δημόσιου, ποιοτικού συστήματος υγείας, που θα επιτρέπει την καθολική πρόσβαση των κατοίκων της χώρας σε δωρεάν και ποιοτικές υπηρεσίες υγείας. Δεν αντιμετωπίζουν όμως άμεσα το οξύτατο πρόβλημα της οικονομικής ασφυξίας των νοσοκομείων, την τραγική υποστελέχωση, τη σωματική και ψυχολογική εξουθένωση των εργαζομένων, τη διατήρηση των μνημονιακών διοικήσεων που συνεχίζουν την πολιτική της σκόπιμης παράλυσης της διοικητικής λειτουργίας των νοσοκομείων, αναιρώντας τις όποιες κυβερνητικές πρωτοβουλίες.
Η κυβέρνηση οφείλει με κάθε τρόπο να προτάξει πάνω απ΄ όλα το συμφέρον του λαού, την επιβίωση του ΕΣΥ και τη διασφάλιση της ζωής, της υγείας και της αξιοπρέπειας των ανθρώπων απέναντι στις απαιτήσεις των τραπεζιτών και των διεθνών τοκογλύφων.
Θεωρούμε ως επιτακτική ανάγκη:
Α.- την αύξηση της χρηματοδότηση των Νοσοκομείων κατ΄ ελάχιστον από τα 1,4 στα 2 δις για να δοθεί λύση στα προβλήματα έλλειψης υλικών και φαρμάκων, να εξομαλυνθεί η λειτουργία τους και να είναι εφικτή η περίθαλψη ασφαλισμένων και ανασφαλίστων καθώς και η αποπληρωμή των εφημεριών των γιατρών και των υπερωριών των λοιπών υγειονομικών.
Β.- την κατάθεση νέου νομοθετικού πλαισίου για τις προμήθειες, την κατάργηση της ΕΣΑΝ ΑΕ και την εισφορά του ενός ευρώ ανά συνταγή, τη σύνταξη νέου Υγειονομικού Χάρτη, την καθιέρωση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης σε όλα τα επίπεδα και τη θεσμική κατοχύρωση της δημοκρατίας στα Νοσοκομεία.
Συμμετέχουμε στην προειδοποιητική πανυγειονομική απεργία της Τετάρτης 20 Μαΐου και τις συγκεντρώσεις στο υπ. Υγείας και σε άλλες πόλεις για την εφαρμογή ενός άμεσου σχεδίου διάσωσης της δημόσιας περίθαλψης που θα περιλαμβάνει:
1. Την επείγουσα συμπληρωματική χρηματοδότηση των Νοσοκομείων.
2. Την προκήρυξη όλων των κενών θέσεων ιατρικού προσωπικού και την κάλυψή τους με μόνιμο προσωπικό σε αυστηρά χρονικά όρια, με προτεραιότητα νοσοκομειακά τμήματα που έκλεισαν ή κινδυνεύουν να κλείσουν, τα Κέντρα Υγείας που ψυχορραγούν, τις υπηρεσίες υγείας στις νησιωτικές περιοχές της χώρας, καθώς τη στελέχωση της Δημόσιας Υγείας του ΕΣΥ.
3. Την κατάρτιση ανακουφιστικού σχεδίου για τον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών και άνοιγμα όλων των κλειστών κρεβατιών ΜΕΘ.
4. Την πρόσληψη του απαραίτητου νοσηλευτικού προσωπικού σε όλα τα τμήματα που υπολειτουργούν.
5. Την υλοποίηση σχεδίου για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.
6. Την εκπόνηση σχεδίου για τη συντήρηση και αντικατάσταση της απαραίτητης υλικοτεχνικής υποδομής.
Καλούμε τις Ενώσεις να οργανώσουν σε κάθε νοσοκομείο και Κέντρο Υγείας την παρέμβαση των γιατρών για τη δημοκρατική λειτουργία των κλινικών και του νοσοκομείου, ενάντια σε αυταρχικές συμπεριφορές, για την ισότιμη και αποτελεσματικότερη περίθαλψη και νοσηλεία των ασθενών, την τήρηση των προγραμμάτων εκπαίδευσης των ειδικευομένων και την εξασφάλιση δημόσιας συνεχιζόμενης εκπαίδευσης για τους εργαζόμενους στο ΕΣΥ.
Η ΟΕΝΓΕ καταγγέλλει κάθε φαινόμενο τρομοκράτησης ειδικών και ειδικευομένων που προβαίνουν σε νόμιμη διεκδίκηση των αιτημάτων τους και θα υπερασπιστεί τους συναδέλφους με κάθε πρόσφορο μέσο.

Ανακοίνωση
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΚΑΙ
ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΩΝ

Χαιρετίζουμε τους εκατοντάδες γιατρούς που με τις επισχέσεις εργασίας έχουν θέσει επιτακτικά στο προσκήνιο τα δικαιώματα των υγειονομικών και τη στήριξη της δημόσιας υγείας. Τη στιγμή που οι γιατροί και οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία είμαστε ακόμα απλήρωτοι για τις εφημερίες και υπερωρίες από τον Ιανουάριο και μετά, που τα νοσοκομεία είναι στα όρια της κατάρρευσης, δισεκατομμύρια ευρώ αποπληρώνονται ως χρέος στο ΔΝΤ.
Η εντολή για ενταλματοποίηση του 1ου τριμήνου, η εξαγγελία του κ. Μάρδα για εκταμίευση του κονδυλίου στις 23/5 και το δελτίο τύπου του υπουργείου υγείας (7/5/15) αποτελούν υποχώρηση της κυβέρνησης υπό το βάρος των επισχέσεων.
Απαιτούμε:
-Την άμεση και ολική καταβολή των δεδουλευμένων.
-Καμία περικοπή στις εφημερίες.
-Να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε στις 27/5 να πληρωθούν τα δεδουλευμένα Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου-Μαρτίου 2015.
-Καλούμε τους υγειονομικούς σε συνεχή εγρήγορση και σε συνελεύσεις και δυναμικές κινητοποιήσεις αν δεν υλοποιηθεί η αποπληρωμή των δεδουλευμένων στις 27/5 και στηρίζουμε τα νοσοκομεία και τους συναδέλφους που είναι σε επίσχεση εργασίας.
Συμμετέχουμε στην πανυγειονομική απεργία στις 20/5 διεκδικώντας επιπλέον:
Δημόσια, δωρεάν, υψηλής ποιότητας υγεία για όλο το λαό.
Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο ΕΣΥ.
Άνοιγμα των κλινών που έκλεισαν τα προηγούμενα χρόνια.
Γενναία αύξηση του προϋπολογισμού για την υγεία με βάση τις ανάγκες.
Δεν διαπραγματευόμαστε την υγεία του λαού και τα δικαιώματα μας!

Ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στη συνεδρίαση της 12ης Μαΐου 2015, ημέρα Τρίτη, ύστερα από εξουσιοδότηση του Γενικού Συμβουλίου αποφάσισε Πανελλαδική Στάση Εργασίας για την Τετάρτη, 20 Μαΐου 2015 από τις 12:00 έως τη λήξη του ωραρίου στηρίζοντας την 24ωρη κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ και των φορέων που συμμετέχουν σε αυτή.
Καλούμε τα Δ.Σ. των Ομοσπονδιών να ενημερώσουν και να ενεργοποιήσουν τα Σωματεία – μέλη τους για συμμετοχή στη Στάση Εργασίας, καθώς και στα συλλαλητήρια που πραγματοποιούνται. Για το λεκανοπέδιο Αττικής πραγματοποιείται συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12:30μμ στο Υπουργείο Υγείας (Αριστοτέλους 21).
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
• Δωρεάν Δημόσια Υγεία και Πρόνοια για όλους
• Επαρκή στελέχωση και χρηματοδότηση του ΕΣΥ
• Κατάργηση μνημονιακών πολιτικών για συρρίκνωση και ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ
• Εξόφληση δεδουλευμένων νυχτερινών – αργιών
• Ανάκτηση μισθολογικών απωλειών
Η ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ-ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΕΣ
ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΑΓΑΘΑ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου