Δευτέρα, 11 Μαΐου 2015

ΠΟΣΠΕΡΤ: 11 ΜΑΙΟΥ 23 μήνες αγώνα και μνήμης

ΠΟΣΠΕΡΤ: 11 ΜΑΙΟΥ 23 μήνες αγώνα και μνήμης 
Στις  11 Μαΐου ημέρα Δευτέρα και ώρα 09:00 Καλούμε όλους τους
αγωνιζομένους εργαζόμενους της ΕΡΤ 
στα γραφεία της ΠΟΣΠΕΡΤ - ΕRTOPEN, ώστε  να μπούμε στο ραδιομέγαρο και να απαιτήσουμε να ενταχτούμε στο πρόγραμμα της εργασίας μας, αφού και με την βούλα το δικαιούμαστε από τις 30/4/2015.
Το πότε θα διορίσει η κυβέρνηση Διοικητικό Συμβούλιο είναι θέμα δικό της και δεν αφορά τους εργαζόμενους, που αμείβονται πλέον και θέλουν να προσφέρουν ! Η κυβέρνηση θα μπορούσε να το έχει κάνει από τις αρχές Μαρτίου! γι' αυτό άλλωστε ο αρμόδιος υπουργός κατέθεσε τροπολογία στο νόμο για την «αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης» η όποια ψηφίστηκε.  
Αυτή είναι η ομόφωνη απόφαση της χθεσινής μεγαλειώδους συγκέντρωσης της ΠΟΣΠΕΡΤ!  
Επίσης ομόφωνα αποφασίστηκε:  
α)Η επιστροφή όλων των συναδέλφων και η λειτουργία  όλων των δομών πρέπει να γίνει ταυτόχρονα και άμεσα (έπρεπε από 26/1/ 15).  
β)Η απρόσκοπτη λειτουργία και συνέχεια εκπομπής από την ERTOPEN ώστε να παραμείνει ζωντανός αυτός ο αγώνας, διαρκείς παρακαταθήκη για τους μελλοντικούς αγώνες  και παράδειγμα για της επόμενες γενιές.  
γ)Η στήριξη της συνδικαλιστικής δράσης και η ενίσχυση των συνδικάτων από κάθε επιβουλή της εκάστοτε εξουσίας γιατί είναι, όπως αποδείχτηκε, η μονή διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Κερδίσαμε την πρώτη μάχη αλλά αντέχουμε και συνεχίζουμε να διεκδικούμε την άρση των αδικιών και των ασαφειών του νομού.  
δ)Στήριξαν τις προτάσεις της ΠΟΣΠΕΡΤ και πιεστικά την παρότρυναν να συνεχίζει την  διεκδίκηση στα δίκαια αίτημα, που είναι αξιοπρεπή, ρεαλιστικά και άμεσα εφαρμόσιμα και  αποκαθιστούν την εμπιστοσύνη, είναι δε συνεπείς με την εξασφάλιση απρόσκοπτης και με προοπτική λειτουργίας της ΕΡΤ, με όλα τα δικαιώματα για τους εργαζόμενους της, ενωμένους  ενάντια στις κακοδαιμονίες και τα σκάνδαλα κομματικών εξαρτήσεων, των πραιτοριανών, της κατασπατάλησης δημόσιου χρήματος και των πρακτικών του παρελθόντος.  
ε)Να γίνει άμεση συνάντηση με το νεοδιοριζόμενο ΔΣ της ΕΡΤ.  
ΔΕΥΤΕΡΑ 11 ΜΑΙΟΥ 2015παίρνουμε την δουλειά μας πίσω χωρίς όμως να ξεχνάμε την υπόσχεση μας για δημόσια ραδιοτηλεόραση ανοιχτή στην κοινωνία και τον αγώνα μας για τους θεσμούς, την ισονομία, τη δικαιοσύνη και το σταμάτημα των μνημονίων της ανεργίας της φτωχιάς και της εξαθλίωσης του λαού ! Δηλώσαμε ότι δεν θα σταματήσουμε τον αγώνα παρά μόνο με την πλήρη δικαίωση όλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου