Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015

Καθαρίζουν... βρόμικα

 
Οσα έζησα σήμερα στο Σισμανόγλειο μου θύμισαν την εποχή της Κωνσταντίνας Κούνεβα». Στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής η αντιπρόεδρος της Παναττικής Ενωσης Καθαριστριών και Οικιακού Προσωπικού, Βάσω Τσούνη, καταγγέλλει στην «Εφ.Συν.» επίθεση 10 τραμπούκων, όπως τους χαρακτηρίζει, εργαζομένων στην καθαριότητα του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου κατά τη διάρκεια ελέγχου που πραγματοποιούσε χθες το πρωί η Επιθεώρηση Εργασίας στην εταιρεία JCB, η οποία έχει αναλάβει το έργο της καθαριότητας.

«Υστερα από καταγγελίες για απλήρωτη εργασία στον συγκεκριμένο εργολάβο, ζητήσαμε να διεξαχθεί στη συγκεκριμένη επιχείρηση έλεγχος, ο οποίος προγραμματίστηκε τελικά 3 μήνες μετά το αρχικό αίτημά μας. Στην είσοδο του Νοσοκομείου μάς περίμεναν 10 υπάλληλοι της συγκεκριμένης εταιρείας προσκείμενοι στην εργοδοσία, άρχισαν να μας βρίζουν και να μας χτυπάνε με σκούπες και φαράσια, προσπαθώντας να μας απαγορέψουν να εισέλθουμε στον χώρο.
Μαζί τους ο εκπρόσωπος της JCB υποστήριζε ότι δεν μπορούμε να μπούμε μέσα», τονίζει η συνδικαλίστρια Βάσω Τσούνη.
Τελικά με την παρέμβαση των δύο επιθεωρητών, η πρόεδρος και η αντιπρόεδρος της ΠΕΚΟΠ εισήλθαν στον χώρο του Νοσοκομείου, όπου διαπίστωσαν πως ο έλεγχος γινόταν προσχηματικά στο γραφείο του... υπευθύνου της εταιρείας. «Δεν μας ικανοποιεί αυτός ο δήθεν έλεγχος που γίνεται μπροστά στον υπεύθυνο. Επικοινωνήσαμε ήδη με τον αναπληρωτή υπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κ. Στρατούλη, και θα καταγγείλουμε το συγκεκριμένο περιστατικό στο υπουργείο» υπογραμμίζει η κ. Τσούνη, ζητώντας από την κυβέρνηση να δείξει τον απαιτούμενο σεβασμό στις καταταλαιπωρημένες γυναίκες που εργάζονται στις ιδιωτικές εταιρείες καθαρισμού υπό άθλιες συνθήκες και να αναθεωρήσει όλο το σύστημα των ελέγχων της επιθεώρησης εργασίας.
Εκπτωτη η εταιρεία
Υπενθυμίζεται πως η συγκεκριμένη εταιρεία φύλαξης και καθαρισμού JCB είχε καταγγελθεί τον περασμένο Ιούνιο και από τις καθαρίστριες στο Δρομοκαΐτειο για σωρεία παραβάσεων, με αποτέλεσμα να κηρυχθεί έκπτωτη και να αποχωρήσει από το Νοσοκομείο. Σήμερα εκδικάζονται ασφαλιστικά μέτρα των καθαριστριών στο Δρομοκαΐτειο εναντίον της JCB, η οποία τους χρωστά ακόμα μεγάλο μέρος των δεδουλευμένων.
Πηγή:efsyn

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου