Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

Σκουριές: Συνεχίζουμε, δεν ξεχνάμε! Όπλο μας ο δίκαιος αγώνας

http://3.bp.blogspot.com/-W9UhLBu4pj8/VLfiN_Ro5AI/AAAAAAAA7-0/BjakBjcPcGI/s1600/ANASTASIOU_13_10_13.jpg 
Εδώ και χρόνια βρισκόμαστε στο βουνό, στο δρόμο, στα δικαστήρια, στις συνελεύσεις. Αγωνιζόμαστε να σώσουμε όλα αυτά απ΄ τα οποία εξαρτάται η ζωή. Αγωνιζόμαστε για τα αυτονόητα: Το δικαίωμα στη ζωή. Το δικαίωμα να έχουμε πρόσβαση στα κοινά αγαθά. Το δικαίωμα να συμμετέχουμε στη λήψη αποφάσεων. Το δικαίωμα να διαφωνούμε, να εκφραζόμαστε και να διεκδικούμε. Το δικαίωμα να διασφαλίζουμε ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας.

Πιστεύουμε ότι η αλληλεγγύη είναι το δυνατότερο όπλο μας έναντι στην αυταρχική εξουσία, που με περισσό θράσος δηλώνει ότι οι επενδύσεις θα προχωρήσουν με κάθε κόστος, και το εννοεί: με κόστος το περιβάλλον, τη ζωή, την ελευθερία, τη Δημοκρατία.
Όπλο μας όμως είναι και η μνήμη. Δεν ξεχνάμε ποιοι ξεπούλησαν τον τόπο μας στους χρυσοθήρες. Ποιοι άλλαξαν τους νόμους για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα της εταιρείας. Δεν ξεχνάμε τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς των εγκλημάτων που συντελούνται στις Σκουριές. Ούτε κι εκείνους που μας κυνήγησαν, μας χτύπησαν, μας έπνιξαν στα χημικά, μας έστειλαν σαν κοινούς εγκληματίες στα δικαστήρια και στις φυλακές.
Δεν είναι οι εκλογές που θα σώσουν τις Σκουριές. Οι Σκουριές θα σωθούν επειδή οι κοινωνίες και οι άνθρωποι είναι αποφασισμένοι να τις σώσουν. Οι εκλογές όμως είναι εκείνη η στιγμή – και δυστυχώς η μόνη, για μεγάλο μέρος του πολιτικού συστήματος – που η φωνή του καθενός μας μπορεί και να ακουστεί.
Σ' αυτές τις εκλογές λοιπόν, δηλώνουμε πως δεν ξεχνάμε και πως θα αγωνιζόμαστε μέχρι την τελική νίκη και δικαίωση.
Συντονιστικό Ιερισσού
ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στη Χαλκιδική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου