Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

Επιστρέφει ο απολυμένος γυμνασιάρχης στο Μωραΐτη;

http://i0.wp.com/360pedia.gr/wp-content/uploads/2015/01/%CE%9C%CE%BF%CF%81%CE%B1%CE%B9%CF%84%CE%B7.jpg?fit=1050%2C9999Προσωρινή αναστολή, μέχρι την οριστική απόφαση για την απόλυση του Γιώργου Θαλάσση, αποφάσισε ομόφωνα το ΠΥΣΔΕ Β” Αθήνας το οποίο συνεδρίασε για να εξετάσει την νομιμότητα της απόλυσης του Γυμνασιάρχη της σχολής Μωραΐτη. Πρόκειται για προσωπικότητα της ελληνικής Εκπαίδευσης. Φαίνεται ωστόσο ότι η η διοίκηση της σχολής Μοραΐτη προτίμησε να πάρει αποστάσεις από τον χαρισματικό δάσκαλο, μετά από 30 χρόνια υπηρεσίας, καθώς πλησιάζει το εφετείο για τη υπόθεση της δολοφονίας Γρηγορόπουλου στην οποία είναι βασικός μάρτυρας.
Ο Γιώργος Θαλάσσης πρέπει να επιστρέψει προσωρινά στα καθήκοντά της διεύθυνσης του Γυμνασίου της σχολής Μωραΐτη. Αυτό αποφάσισε, ομόφωνα το Υπηρεσιακό Συμβούλιο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έως ότου αποφανθεί για την νομιμότητα της απόλυσή του. Η πρόταση της αναστολής έγινε από τον αιρετό και πρόεδρο της ΟΙΕΛΕ Μιχάλη Κουρουτό και όπως φαίνεται έδωσε διέξοδο την τελευταία στιγμή γιαυτό και έγινε ομόφωνα δεκτή από το σώμα. Η ΟΙΕΛΕ καλεί αύριο σε συνέλευση όλο το διδακτικό προσωπικό του ιδιωτικού σχολείου. Η πρώτη πρόταση του αιρετού για ακύρωση της απόλυσης, ήδη από σήμερα  δεν υπερψηφίστηκε.
Ο Γιώργος Θαλάσσης, με το ανάστημά του ως εκπαιδευτικός, είναι ένας από τους παράγοντες που εδραίωσαν τη φήμη της Σχολής Μωραΐτη. Σήμερα ωστόσο δημιουργείται η υπόνοια ότι η διοίκηση του σχολείου ενδέχεται να φοβάται, ότι δυσφημεί το σχολείο επειδή υπερασπίζεται τους μαθητές του, Αλέξη Γρηγορόπουλο και Νίκο Ρωμανό. Μέσα στις διακοπές των Χριστουγέννων, η ιδιοκτησία του σχολείου θυροκόλλησε στον μακροβιότερο διευθυντή στην ιστορία της σχολής, την απόλυσή του.
Οι μαθητές της σχολής Μωραΐτη είναι ανάστατοι, που δεν ξαναείδαν το Γυμνασιάρχη τους όταν επέστρεψαν από τις διακοπές των Χριστουγέννων. Ρωτούν χωρίς να παίρνουν ικανοποιητικές απαντήσεις και διαισθάνονται ότι ο δάσκαλος που κυριολεκτικά λατρεύουν αντιμετωπίζεται ξαφνικά ως μίασμα, καθώς σύμφωνα με μαρτυρίες καθηγητών στο 360pedia.gr, η σχολή αφήνει να εννοηθεί ότι ο Γιώργος Θαλάσσης υπέπεσε σε κάποιο πολύ σοβαρό παράπτωμα το οποίο δεν αποκαλύπτουν για να μην τον εκθέσουν. 
Η ιδιοκτησία της σχολής Μωραΐτη δεν αποδέχεται ότι πρόκειται για απόλυση και κάνει λόγο στη σχολική κοινότητα για συνταξιοδότηση. Εξήγηση όχι πολύ πειστική στη μέση της χρονιάς και χωρίς ο πολύ αγαπητός δάσκαλος, στην περίπτωση που συναινούσε, να αποχαιρετήσει τους μαθητές του. Αρνείται επίσης κάθε σχέση της απόλυσης του επί 23 χρόνια Γυμνασιάρχη, με τη δίκη για την δολοφονία Γρηγορόπουλου. Το 360pedia.gr ζήτησε και θα δημοσιεύσει, μόλις τις έχει, τις θέσεις του σχολείου για το θέμα.
Είναι δύσκολο πάντως να αποφύγει κάποιος το συσχετισμό μιας τόσο  σπασμωδικής κίνησης, ξένης προς τις πρακτικές της σχολής Μωραΐτη, με την έναρξη το Μάρτιο, της δίκης στο Εφετείο Λάρισας των αστυνομικών, Επαμεινώνδα Κορκονέα και Βασίλη Σαραλιώτη καταδικασμένων σε πρώτο βαθμό για την δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Ο Γιώργος Θαλάσσης είναι βασικός μάρτυρας.
Στην πρώτη δίκη για τη δολοφονία Γρηγορόπουλου ο γυμνασιάρχης της σχολής Μωραΐτη είχε καταρρίψει, με τη μαρτυρία του, τους ισχυρισμούς Κούγια περί επιθετικού χαρακτήρα του δολοφονημένου παιδιού. Στην ίδια δίκη είχε μιλήσει θετικά και για τον Νίκο Ρωμανό.
Στις ερωτήσεις του Αλέξη Κούγια για τον ανήλικο φίλο του Αλέξανδρου, Νίκο  ο οποίος δεν είχε εμφανιστεί για να καταθέσει, αν και βασικός αυτόπτης μάρτυρας, ο Γιώργος Θαλάσσης είχε εκφράσει για τον Νίκο Ρωμανό την εκτίμηση ότι  “έχει κλονιστεί η εμπιστοσύνη του  στην κοινωνία και τους θεσμούς”...πηγή:360pedia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου