Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

Νέα μείωση στις εργοδοτικές εισφορές από τον... αντιμερκελιστή Ρέντσι

https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcT2Xp9vCG1Xvhy_aRVxR9RHKtFH3BbCAkplqoR4v6lYX0cGtLOHVw 
Λίγες μέρες μετά την ψήφιση της νέας αντεργατικής «μεταρρύθμισης» (στις 3/12), τα μονοπώλια της χώρας λαμβάνουν και νέο «δώρο» από την κυβέρνηση του σοσιαλδημοκράτη και... αντιμερκελιστή Μ. Ρέντσι, καθώς ο προϋπολογισμός για το 2015 προβλέπει νέα μείωση στις εργοδοτικές εισφορές που πληρώνουν οι ιταλικοί επιχειρηματικοί όμιλοι.
Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση Ρέντσι επιχειρεί να «χρυσώσει το χάπι», κάνοντας λόγο για φορολογικές περικοπές «για τα χαμηλά εισοδήματα», ύψους σχεδόν 10 δισ. ευρώ.
Στην πραγματικότητα βέβαια, η κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής προδιαγράφεται τόσο από τα αλλεπάλληλα κυβερνητικά μέτρα για λογαριασμό των ιταλικών μονοπωλίων, όσο και από τις «συστάσεις» για νέες δημοσιονομικές περικοπές (πληροφορίες κάνουν λόγο για 4,8 δισ. ευρώ) που απευθύνουν τα ευρωενωσιακά όργανα στην Ιταλία, στο πλαίσιο των μνημονίων διαρκείας της ΕΕ. Συγκεκριμένα, το Γιούρογκρουπ στις 8/12 αξιολόγησε την Ιταλία στη ζώνη κινδύνου για μη συμμόρφωση με το «Σύμφωνο Σταθερότητας» (μαζί με Γαλλία, Ισπανία, Αυστρία, Πορτογαλία, Βέλγιο και Μάλτα) και υπογράμμιζε ότι «ενώ αναγνωρίζουμε ότι οι δυσμενείς οικονομικές συνθήκες και το πολύ χαμηλό ποσοστό του πληθωρισμού έχουν περιπλέξει την επίτευξη των κριτηρίων αναφοράς στη μείωση του χρέους και την πλήρη συμμόρφωση με τον κανόνα του χρέους (...) το υψηλό επίπεδο του χρέους εξακολουθεί να αποτελεί θέμα ανησυχίας».
Η αντεργατική «μεταρρύθμιση» και οι νέες μειώσεις στις εργοδοτικές εισφορές επιβεβαιώνουν ότι τα παζάρια της κυβέρνησης Ρέντσι για το μείγμα της διαχείρισης και της δημοσιονομικής πολιτικής αφορούν την επιδίωξη να εξασφαλιστούν περισσότερο κεφάλαιο για τη στήριξη των μονοπωλίων, την ίδια ώρα που θα συνεχίζεται η αντιλαϊκή επίθεση...πηγή:902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου