Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

"Εργοδοτικός" ο προϋπολογισμός του ΟΑΕΔ για το 2015

http://www.agelioforos.gr/files/FAKALIS/OAED%20DVRO.jpg 
Εναν ακόμη προϋπολογισμό - πρόκληση για τους ανέργους και τις οικογένειές τους ενέκρινε σήμερα το ΔΣ του ΟΑΕΔ. Προβλέπει μειωμένες δαπάνες για επιδόματα ανεργίας και για άλλα προνοιακά επιδόματα, ενώ ταυτόχρονα, το κονδύλι το οποίο πηγαίνει στις επιχειρήσεις μέσω των γνωστών προγραμμάτων που προωθούν την «ευελιξία» στην εργασία, κατέχει ένα σημαντικό μερίδιο των εξόδων του Οργανισμού. 
Συγκεκριμένα: Ο προϋπολογισμός του ΟΑΕΔ για το 2015 προβλέπει μόλις 992 εκατ. ευρώ για επιδόματα, που αντιστοιχούν στο 33,7% των εσόδων του. Την ίδια στιγμή, για τα λεγόμενα «προγράμματα απασχόλησης», που κατά κύριο λόγο κατευθύνονται προς τις επιχειρήσεις, διατίθενται 600 εκατ. ευρώ.
Ο προϋπολογισμός εμφανίζεται «πλεονασματικός» με έσοδα 2,942 δισ. ευρώ και έξοδα 2,681 δισ. ευρώ. Δηλαδή προβλέπει «περίσσευμα», αλλά σε βάρος των ανέργων, ενώ περικόπτονται και όλα τα προγράμματα προς τους εργαζόμενους. Ενώ οι εισφορές των εργαζομένων για ΟΕΚ και ΟΕΕ, που εντάχθηκαν από τα μέσα του 2012 στον ΟΑΕΔ, ανέρχονται στα 343 εκατ. ευρώ, οι παροχές προς τους δικαιούχους είναι μόλις 73 εκατ. ευρώ!...πηγή: 902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου