Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

"Buffone" για τους εργάτες της Alcatel, ο αυγοχτυπημένος Ρέντσι

https://olympiada.files.wordpress.com/2014/11/renzi.jpgΓια δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα ο ιταλός πρωθυπουργός δέχεται επίθεση με αυγά από οργισμένο πλήθος. Αυτή την φορά από εργαζόμενους της Alcatel. Σε αποδοκιμασίες, προπηλακισμούς και ρίψη αυγών κατά των αυτοκινήτων που μετέφεραν τον Ιταλό πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι και τους συμβούλους του προχώρησαν εργαζόμενοι της βιομηχανίας Alcatel του Βιμερκάτε, κοντά στο Μιλάνο.
Πάντως ο Ιταλός πρωθυπουργός, απέφυγε την επίθεση αφου εισήλθε στην παραγωγική μονάδα της Αλκατέλ από μια πλαϊνή, μικρή είσοδο, ενώ άφησε τους συμβούλους του να μπουν στο κτίριο από την είσοδο στην οποία τους περίμεναν οι εργαζόμενοι.


Η Αλκατέλ θα προχωρήσει 587 απολύσεις και οι εργάτες, στην πλειοψηφία τους εγγεγραμμένοι στο κεντροαριστερό συνδικάτο Cgil, κατηγόρησαν τον Ρέντσι ότι «συνεχίζει να δίνει προτεραιότητα και να συναντά τους επιχειρηματίες, υιοθετώντας τις απόψεις τους».
Ένα από τα συνθήματα που φώναξαν με μεγαλύτερη ένταση οι συγκεντρωμένοι εργάτες ήταν buffone, «μασκαρά». Τελικώς, ο Ρέντσι δήλωσε διατεθειμένος να συναντήσει αντιπροσωπεία των εργαζομένων της βιομηχανίας...
 
Πηγή: thetoc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου